Nela, śliczna kotka do pokochania.W DS!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 04, 2012 11:36 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.Transport do Wrocławia

jaga666 pisze:Dobrze że się Jolka zgodziła ma u mnie :piwa:

Na jakim etapie jest teraz podróż :) :?: :?:

EwaKa

Od: Pt cze 22, 2012 12:15

Post » Śro lip 04, 2012 12:04 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.Transport do Wrocławia

Dzwoniłam do krista , za jakieś pół godziny wyjadą z Przemyśla.Potem już powinno pójść szybko.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lip 04, 2012 12:14 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.Transport do Wrocławia

EwaKa pisze:Biedna, tak mi jej szkoda, ale nie ma innego wyjścia. Musi mieć stały domek, a my mieszkamy daleko :( Mam nadzieję, ze nas pokocha, jak już przestanie się bać :roll:
Jak tylko wrócimy wieczorem z Wrocławia, odezwę się, udokumentuję, że Nela jest cała i zdrowa. Prawdopodobnie będzie to koło 21, bo Krist ma być we Wrocławiu koło 19:30, a my do domu też ponad godzinę pojedziemy

Będę czekała na wieści, na pewno Nelcia na początku będzie wystraszona, schowa się gdzieś. U mnie przez jakiś czas siedziała pod łóżkiem, podstawiałam jej tam miseczki z wodą i jedzeniem, wychodziła spod niego wieczorem. Mam nadzieję, że szybko się przyzwyczai, Lonia i Blanka rozglądały się za Nelcią :cry: spędziły ze sobą ponad 3 miesiące. Cieszę się, że Nelcia ma domek.
Lonia i Blanka viewtopic.php?f=1&t=106485

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Od: Sob sty 02, 2010 0:59

Post » Śro lip 04, 2012 12:34 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.Transport do Wrocławia

Zobaczymy, gdzie się schowa Nelcia, u mnie nie ma za bardzo pod co wejsc. Na krzesła pod stołem...albo pod wersalkę u Andzi, zobaczymy, będziemy próbować i meldować.

EwaKa

Post » Śro lip 04, 2012 13:56 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.Transport do Wrocławia

Koty czasami potrzebują czasu żeby się otworzyć...nawet miesiąca, albo i dłużej. Nelcia na szczęście u Dorotki miała dobrze więc może nie będzie już tak strachliwa.
Kciuki za nią :ok:
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Śro lip 04, 2012 14:28 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.Transport do Wrocławia

Kotka już w samochodzie krista, w drodze do Wrocławia.Najgorsze za nami, tak myślę.

ewar

Post » Śro lip 04, 2012 14:37 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.Transport do Wrocławia

Mam nadzieję, że wszystko dobrze, może będzie spać bidulka.

EwaKa

Post » Śro lip 04, 2012 18:52 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.Już w drodze do DS!

Dostałam właśnie sms-a od Ewy, że Nela już u nich w samochodzie i jadą do domu :lol:
Raz jeszcze ogromnie wszystkim zaangażowanym w pomoc dziękuję bardzo,Ani, p.Joli , kristowi, :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Śro lip 04, 2012 20:37 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.Już w drodze do DS!

Chyba już powinni być na miejscu.Czekam na wieści.

ewar

Post » Śro lip 04, 2012 20:48 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.Już w drodze do DS!

Nela jest sztywna, osowiała i przerażona, szybko oddycha i jest przegrzana.Leżała na naszej kanapie bez ruchu, pozwalała się głaskać, jak poszliśmy położyć Andzię spać, położyła się za wersalką, na razie nic nie pije i nie je, zostawiłam ją w spokoju, musi się zaklimatyzować. Bartuś chodzi najeżony jak szczota i łypie zza firanki, nie bardzo wie, co to się stało :) Nela w transporterkumiała uszy przykurczone na boki, ale jak moja Andzia zaczęła mówić "Nelcia" i sie patrzyła na nią, to Nela się wyraźnie spokojniejsza robiła. Zobaczymy, co to będzie....
Poza tym jest tak piękna, że nawet mój mąż zakochał się w niej od pierwszego wejrzenia, a Bartuś z wrażenia zapomniał chcieć wyjść na balkon :)
Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy pomogli w transporcie, w szczególności Kristowi, który ucierpiał trochę przy przekładaniu Neli do naszego transporterka.

EwaKa

Post » Śro lip 04, 2012 20:58 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.Już w drodze do DS!

Biedne słoneczko...aż się wzruszyłam.
:ok: za Nelcię!
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Śro lip 04, 2012 20:59 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.Już w drodze do DS!

Biedna Nelusia, tyle dzisiaj przeszła :cry: , ale będzie dobrze.To dobra i grzeczna koteczka.Ona nie jest agresywna, ona się boi.

ewar

Post » Śro lip 04, 2012 21:02 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.Już w drodze do DS!

Jesteśmy naprawdę szczęsliwi, że Nelcia jest z nami :1luvu: jest wykończona podróżą i w zasadzie nie ma reakcji żadnych, postawiłam jej miseczkę z jedzonkiem i z wodą, kuwetę postawię w przedpokoju, bo tam, gdzie siedzi to się nie da i zobaczymy, może jutro już się będzie lepiej czuła, ale wiadomo, że potrzebuje dużo czasu i miłości.

Dziękuje Ewar i Dorotce :) Wybrałyście dla nas wspaniałą kotkę :placz:

EwaKa

Post » Śro lip 04, 2012 21:06 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.Już w drodze do DS!

Wiem, że Nelcia nie jest agresywna :) Jest przerażona biedactwo, a Krista drapnęła tylną łapą zupełnie przypadkiem, bo chciał być zbyt delikatny :P

EwaKa

Post » Śro lip 04, 2012 21:11 Re: Nela, śliczna kotka do pokochania.Już w drodze do DS!

EwaKa pisze:Jesteśmy naprawdę szczęsliwi, że Nelcia jest z nami :1luvu: jest wykończona podróżą i w zasadzie nie ma reakcji żadnych, postawiłam jej miseczkę z jedzonkiem i z wodą, kuwetę postawię w przedpokoju, bo tam, gdzie siedzi to się nie da i zobaczymy, może jutro już się będzie lepiej czuła, ale wiadomo, że potrzebuje dużo czasu i miłości.

Dziękuje Ewar i Dorotce :) Wybrałyście dla nas wspaniałą kotkę :placz:

Wróciłam z Lublina i od razu biegiem do komputera po wiadomości. Ciesze się bardzo, że Nalcia już na miejscu, w swoim domu. Potrzebuje trochę czasu i się oswoi, to już jej domek, już nie będzie nigdzie przewożona, bardzo się cieszę. Pozdrawiam Całą Rodzinkę "od" Neli. Wszystkiego najlepszego !! Będę zaglądać na wątek, czekając na wieści.

Pozdrawiam :D :!: :ok:
Lonia i Blanka viewtopic.php?f=1&t=106485

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Od: Sob sty 02, 2010 0:59

[poprzednia][następna]