Malutka Sasanka z wrocławskiego schroniska <3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 03, 2012 8:47 Re: Kociambrowo- tymczasowo.Wychudzona persica - potrzebne r

No czyli dobrze pamiętałam że w 6 tygodniu moje odrobaczałam :wink:
Dzięki za uproszczony kalendarzyk :ok:

Edit: Dostałam właśnie paczkę z zooplusa więc możemy się z Edytą w czwartek stawić na kawkę, mizianie kociambrów i psiej gwiazdy :mrgreen:
Ostatnio edytowano Wto lip 03, 2012 12:51 przez JaEwka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto lip 03, 2012 9:48 Re: Kociambrowo- tymczasowo.Wychudzona persica - potrzebne r

viris pozwolisz, że zaprosze na bazarek :wink: Zbieramy kaskę na nasz nowo powstały fundusz KaDeT :ok:

viewtopic.php?f=20&t=143695
Obrazek

JaEwka

Post » Wto lip 03, 2012 15:57 Re: Kociambrowo- tymczasowo.Wychudzona persica - potrzebne r

Hrabina waży 2,362 kg (wczoraj wieczorem).

Kiedy wpadacie dziewczyny? Pasuje ok 18-19?

JaEwka - dałabyś radę zabrać dla Lulu jeszcze trochę tego żwirku? Bo ja na razie nie mam kasy, żeby zamówić - dopiero jak coś wyczaruję z bazarków to kupię ten duży. Wtedy jak coś oddam :mrgreen:

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Wto lip 03, 2012 20:14 Re: Kociambrowo- tymczasowo.Wychudzona persica - potrzebne r

Mi taka godzina pasuje - Edycie chyba też będzie :wink:
Zobaczę ile mam jeszcze żwirku i dam znać - teraz jestem tak zmęczona że nie chce mi się wstawać :ryk: a raczej nie mam siły się ruszyć :roll:

Edit: ok zmusiłam się i wstałam :wink: coś tam jeszcze mogę odsypać :)
Obrazek

JaEwka

Post » Wto lip 03, 2012 20:59 Re: Kociambrowo- tymczasowo.Wychudzona persica - potrzebne r

[quote="viris"]Hrabina waży 2,362 kg (wczoraj wieczorem).

Jeśli w ciągu dwóch tygodni złapała prawie 10% wagi to chyba nie jest tak źle. Moja persica ważyła ok. 2 kg, kiedy do mnie trafiła. Dojście do 3kg zajęło jej ok. 4 miesiące, do 3,50 kolejne dwa. Teraz wektor walki ma kierunek odwrotny - ograniczamy obżarstwo :D

MonikaSt

Od: Pt kwi 30, 2010 13:46

Post » Wto lip 03, 2012 21:08 Re: Kociambrowo- tymczasowo.Wychudzona persica - potrzebne r

Dzięki za pocieszenie - bo ja jedynie w podtuczaniu psów, ewentualnie kocich niemowlaków miałam doświadczenie. Stąd moje rozterki. Wydaje mi się, że delikatnie widać różnicę wagową, chyba że to efekt odrastającej sierści, ale pod ręką jakoś mniej te kostki czuć....

Dzisiaj Hrabiszonek ma mega apetyt, było dużo pyszności i jeszcze więcej oblizywania się. Lulu natomiast dorwała się do wody w psiej misce (dla niej mogłaby ta miska być basenem kąpielowym), od kiedy mała u nas bryka zawsze Klarze lałam malutko wody, no bo co jak ta pierdziułka mała by wpadła - a teraz piją razem ;))))

No i surowe mięsko pasuje i Lulu i Hrabinie :) dzisiaj było mięsko kurczaczka. A wczoraj wołowinka.

viris

Post » Wto lip 03, 2012 22:13 Re: Kociambrowo- tymczasowo.Wychudzona persica - potrzebne r

Mi pasi ale to wiadomo zależy jak się sytuacja będzie miała.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lip 03, 2012 22:31 Re: Kociambrowo- tymczasowo.Wychudzona persica - potrzebne r

Monika sorry za OT ,ale gdzie Twoją gwiazdę można opaczeć?Ile ona teraz waży,że ją odchudzasz??
Bo czasem też mówię mojej Fio,że grube dziewczyny (perskie dziewczyny) źle wyglądają w krótkich spódniczkach a ona mi na to:"-topsze, topsze dawaj mje wjencej mjensa!"
Więc się troszkę zmartwiłam- może prawie 6 kg to troszkę za dużo...?

Po powrocie z wakacji z nią porozmawiam.
Może jakieś spa odchudzające dla persic?

Gibutkowa,JaEwka- zajrzyjcie na mój wątek, tam Liliane donosi o postępach Czesia w DS.Normalnie-serce rośnie!
Tatuś Amelki rządzi i nazywa się CHUCK.
Chuck Norris!! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro lip 04, 2012 7:36 Re: Kociambrowo- tymczasowo.Wychudzona persica - potrzebne r

kotkins pisze:Monika sorry za OT ,ale gdzie Twoją gwiazdę można opaczeć?Ile ona teraz waży,że ją odchudzasz??
Bo czasem też mówię mojej Fio,że grube dziewczyny (perskie dziewczyny) źle wyglądają w krótkich spódniczkach a ona mi na to:"-topsze, topsze dawaj mje wjencej mjensa!"
Więc się troszkę zmartwiłam- może prawie 6 kg to troszkę za dużo...?

Po powrocie z wakacji z nią porozmawiam.
Może jakieś spa odchudzające dla persic?

Gibutkowa,JaEwka- zajrzyjcie na mój wątek, tam Liliane donosi o postępach Czesia w DS.Normalnie-serce rośnie!
Tatuś Amelki rządzi i nazywa się CHUCK.
Chuck Norris!! :mrgreen:

viewtopic.php?f=1&t=136161
Ty, Kotkinsie, nawet na początku zajrzałaś do niej i wsparłaś, za co dziękujemy :D Lisa jest drobniutką i malutką kotką i waga 3kg jest wystarczająca (zdaniem naszej pani doktor i moim). Niestety, ona tak nie uważa. Niezależnie od wagi docelowej, przybranie 10% wagi przez 2 tygodnie to niezły wynik, zwłaszcza że Hrabina (u mnie była i jest damessa :D ) je bardzo chętnie.
Aktualne zdjęcie Lisy wrzuciłam też gdzieś, gdzie Neigh wrzuciła zdjęcie Persony. Nie pamiętam, który to wątek był. Obydwie persice wydały mi się dość podobne.

MonikaSt

Od: Pt kwi 30, 2010 13:46

Post » Śro lip 04, 2012 7:51 Re: Kociambrowo- tymczasowo.Wychudzona persica - potrzebne r

kotkins przecież zaglądamy :mrgreen: jesteśmy z wszystkim na bierząco 8)
Obrazek

JaEwka

Post » Śro lip 04, 2012 9:32 Re: Kociambrowo- tymczasowo.Wychudzona persica - potrzebne r

kotkins pisze:Chuck Norris!! :mrgreen:

Hehe przecież ja to napisałam że Chuck Norris ;) :P

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lip 04, 2012 20:11 Re: Kociambrowo- tymczasowo.Wychudzona persica - potrzebne r

Dajcie znać czy się jutro zobaczymy :piwa:

viris

Post » Śro lip 04, 2012 21:12 Re: Kociambrowo- tymczasowo.Wychudzona persica - potrzebne r

viris pisze:Dajcie znać czy się jutro zobaczymy :piwa:

Zobaczysz się z Eweliną, bo ja jutro muszę iść do roboty :|

EDIT: Daj znać co jeszcze potrzebujesz. Drapak, jedzenie dla Lulu i Hrabiny mokre pójdzie (suche mi jeszcze nie doszło).

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lip 04, 2012 22:02 Re: Kociambrowo- tymczasowo.Wychudzona persica - potrzebne r

To tyle z potrzeb. Suche mam dla obu na razie w zapasie ;) Dziękuję ślicznie :kotek:

viris

Post » Czw lip 05, 2012 19:07 Re: Kociambrowo- tymczasowo.Wychudzona persica - potrzebne r

DZIĘKUUUUUUUUUUUUUJEEEEEEEEEEEEMYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziewczyny zaopatrzone w żarełko doszczętnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tyle zapasów i drapakiiiiii - bardzo bardzo wielkie dzięki. Lulu bawi się nową zabaweczką właśnie :))))

viris

[poprzednia][następna]