Tola ma wspaniały DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 01, 2012 11:05 Tola ma wspaniały DS

Witam serdecznie!!!
Jestem tu nowa, jeszcze nikogo nie znam, przed chwilą się zarejestrowałam.
Szukam domu dla 6-ciotygodniowej Toli.
Tola została znaleziona przez moją znajomą, która znam z Forum Dogomania i od której mam mojego pieska.
Tolunia miała zaropiałe oczko, była bardzo głodna.
Została zabrana do weterynarza i okazało się, że ma początki kociego kataru oraz świerzbowca w uszach.
Jest cały czas leczona antybiotykami.
Przebywa u mnie, ale niestety nie może zostać na stałe.
Mam psa i papużki i niestety problemy zdrowotne.
Na razie nie mam zdjęć, bo muszę pożyczyć aparat.
Tola jest czarna i na pod szyją troszeńkę białego.
Ostatnio edytowano Nie mar 02, 2014 20:08 przez Gabi79, łącznie edytowano 1 raz

Gabi79

Od: Nie lip 01, 2012 10:35

Post » Nie lip 01, 2012 12:32 Re: Dąbrowa Górnicza- 6 tyg. Tola szuka domu

Witaj, tutaj o domek może być trudno bo wszyscy zakoceni po kokardę. Najlepiej wykupić dla malutkiej pakiet ogłoszeń u CatAngel (koszt ok. 15-20 zł, które są przeznaczane na potrzebujące zwierzęta, a ogłoszenia są chyba na 150 portalach internetowych). CatAngel przynosi szczęście kociakom i szybko znajdują wspaniałe domki, ale będą potrzebne fajne zdjęcia koteczki.
Możesz jej także zrobić wydarzenie na Facebooku. Trzymam kciuki za zdrówko i domek dla maleńkiej.
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Nie lip 01, 2012 19:22 Re: Dąbrowa Górnicza- 6 tyg. Tola szuka domu

Dzięki za odwiedziny i za podpowiedź do kogo mogę się zgłosić w sprawie ogłoszeń!
Wiem, że tu Tolcia domku nie znajdzie, potrzebne są ogłoszenia.
Tak samo jest z psami. Ja staram się pomagać psiakom, działam na forum Dogomania, wspomagam groszem kilka piesków w hotelu, wykupuję ogłoszenia. Jedna sunia zgarnięta z ulicy była u mnie w dt, druga przez weekend dopóki nie pojechała do hoteliku.
A teraz trafił mi się kotek. Chętnie bym ją zostawiła na stałe, bo przez te kilka dni już się w niej zakochałam, ale nie mogę...
Obecnie jestem po operacji. W razie szpitala czy jakiegoś wyjazdu mój Kajtuś jest u moich rodziców, u których jest kicia przygarnięta z Kociej Chatki w Sosnowcu.
Nie jestem ekspertką jeśli chodzi o koty, ale wiem, że one też tęsknią za właścicielem, że źle się czują w nowym miejscu.
Mam problem ze zdjęciami, tzn. nie mam aparaty. Będę musiała od kogoś pożyczyć.
Proszę zaglądajcie do Tolci!!!

Gabi79

Post » Pon lip 02, 2012 11:52 Re: Dąbrowa Górnicza- 6 tyg. Tola szuka domu

Nikt nie rodzi się ekspertem w jakiejkolwiek dziedzinie :) biorąc kota do siebie praktycznie nic o nich nie wiedziałam. Moja kotka Trufla miała zostać u mnie tylko 1 noc i pójść do innego domku, ale gdy wyjęłam ją z kartonu, w którym mieszkała pod schodami klatki schodowej i przytuliłam do siebie to maleńkie stworzonko, to nie mogłam jej już oddać nikomu. Miałam wtedy w domu psa i kanarka i nie zamierzałam zwiększać stada posiadania poprzez przygarnięcie kota. A późniejprzygarnęłam jeszcze rudego Imbirka, miał być towarzyszem dla Trufli żeby się nie nudziła jak jesteśmy poza domem, ale niestety ciągle tylko jej dokucza, a ona warczy i ucieka przed nim.
Więc, jeśli się zastanawiasz nad daniem jej domku, to to zrób. Obie będziecie szczęśliwe. Nawet gdyby trafił Ci się (czego nie życzę) kolejny pobyt w szpitalu, to kicia będzie mogła zostać u Ciebie w domu, a mama mogłaby tylko przychodzić żeby ją nakarmnić, sprzątnąć kuwetę i chwilę z nią pobyć. Wszystko da się zorganizować.
Trzymam za Was kciuki! :ok:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pon lip 02, 2012 20:23 Re: Dąbrowa Górnicza- 6 tyg. Tola szuka domu

Dziękuję Beasiu za to co napisałaś. Mam pytanie, czy Twoje kotki nie chcą złapać kanarka? Nie wiem czy mieszkasz w bloku, czy w domu jednorodzinnym. Ja mieszkam w wieżowcu na 7 piętrze, w kawalerce o powierzchni 26 m2.
Obawiam się trochę co by było gdyby zwierzęta zostały same podczas gdy ja pójdę do pracy (obecnie jestem na L4).

Gabi79

Post » Wto lip 03, 2012 11:34 Re: Dąbrowa Górnicza- 6 tyg. Tola szuka domu

Mieszkam na Manhattanie na 9 piętrze, mam 2 pokoje na 49 metrach. Kotom osiatkowałam balkon żeby sobie bezpiecznie zażywały świeżego powietrza i miały jakieś atrakcje (obserwowanie przechodniów, ptaków itp :wink: )
A jeśli chodzi o kanarka, to dopóki była tylko Trufla to kanarek był zupełnie bezpieczny bo traktowała go jak mebel czy inne wyposażenie mieszkania, czasem tylko siadała koło klatki i patrzyła na niego. Odkąd mieszka z nami Imbir, kanarek musiał mieć przestawioną klatkę na szafę poza zasięg kocich łapek i ząbków. Imbir cały czas czaił się na niego, a gdy miał możliwość to łapał go przez szczebelki za ogon :roll:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Wto lip 03, 2012 17:57 Re: Dąbrowa Górnicza- 6 tyg. Tola szuka domu

Postanowiłam wykupić Tolci ogłoszenia i poszukać wspaniałego domku. Gdzie będzie bardzo szczęśliwa, gdzie ktoś poświęci jej maksimum uwagi. Przemyślałam wszystko i naprawdę nie mogę jej zatrzymać. Muszę zrobić jej porządne zdjęcia, ale nie mam czym....
W moim życiu ostatnio za dużo spraw się posypało, nie dam rady, choćby ze względów finansowych....

Gabi79

Post » Wto lip 03, 2012 18:41 Re: Dąbrowa Górnicza- 6 tyg. Tola szuka domu

Rozumiem, czasem nie możemy czegoś zrobić mimo, że bardzo chcemy. Będę trzymała kciuki żeby Tolcia znalazła domek najlepszy na świecie :ok:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Śro lip 04, 2012 19:28 Re: Dąbrowa Górnicza- 6 tyg. Tola szuka domu

Bardzo Ci dziękuję!!!!!!
Tolcia szaleje, bawi się, jest coraz bardziej rozbrykana i szalona, kochana i cudna!!!!

Gabi79

Post » Wto lip 17, 2012 8:49 Re: Dąbrowa Górnicza- 6 tyg. Tola szuka domu

Tola nadal u minie nikt z ogłoszeń się nie odezwał. Tzn. była jedna pani wstępnie zainteresowana, ale się rozmyśliła

http://i46.tinypic.com/23lkw8m.jpg

http://i46.tinypic.com/miduok.jpg

http://i50.tinypic.com/15yi2ci.jpg

http://oi47.tinypic.com/2ywxy0k.jpg

Gabi79

Post » Wto lip 17, 2012 9:00 Re: Dąbrowa Górnicza- 6 tyg. Tola szuka domu

Szukanie domku trwa czasem dość długo, nawet koty o bardzoej "chodliwych" kolorach czy długiej sierści nie zawsze znajdują domki od razu :? Miejmy nadzieję, że ten najlepszy dla Toli domek niedługo się odezwie :ok:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Nie mar 02, 2014 18:57 Re: Dąbrowa Górnicza- 6 tyg. Tola szuka domu

Sto lat mnie nie było na tym wątku.

Tola znalazła DS w sierpniu 2012 u bardzo miłej Pani i jej syna kilka osiedli ode mnie.

Zawsze bała się obcych, a do nowej Pani przylgnęła od razu i zasnęła na jej kolanach.

Gabi79

Post » Nie mar 02, 2014 20:05 Re: Dąbrowa Górnicza- 6 tyg. Tola szuka domu

Super wieści :D mam nadzieję, że będą razem szczęśliwi przez długie lata :ok:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Nie mar 02, 2014 20:14 Re: Dąbrowa Górnicza- 6 tyg. Tola szuka domu

Beasia pisze:Super wieści :D mam nadzieję, że będą razem szczęśliwi przez długie lata :ok:

Beasiu, ja też mam taką nadzieję.

Zupełnie zapomniałam, że złożyłam wątek Toli :oops:

Ostatnio trafiłam na miau za sprawą Melci

viewtopic.php?f=13&t=158270

Gabi79

Post » Nie mar 02, 2014 21:09 Re: Tola ma wspaniały DS

Czy to Ty dałaś Meli DS? (nie mam teraz czasu żeby doczytać w wątku :oops: ) Pamietam, że Alienor pisała o jakiejś stareńkiej koteczce, czy to właśnie Mela?
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

[następna]