Pers Skunks szuka super domu:-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 29, 2012 7:17 Re: Pers Skunks szuka super domu:-)

Kot jest młody i tak jak napisała OKI ma dobre, a nawet bardzo dobre wyniki.

Sprawa wyszła, ponieważ przed kastracją zrobiono mu USG w celu odnalezienia jądra. I znaleźli głęboko w brzuchu. Przy okazji obejrzeli nerki - no i zonk. Nie znam dokładnie rokowań.

Oczywiście, że z domem będzie kłopot. Torbielowatość nerek, to wyrok. Lekarstwa brak.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt cze 29, 2012 7:34 Re: Pers Skunks szuka super domu:-)

Neigh - mimo wszystko, jeśli ma dobre wyniki to przed nim jeszcze kilka lat dobrego życia (przy założeniu odpowiedniego leczenia, karmy etc.). A jak umieścicie tę informację w ogłoszeniach to wszystkie (lub prawie) domki "dla słitaśnego persika" dadzą sobie spokój na wstępie i zadzwonią głównie te, które są gotowe walczyć o dobre życie dla niego. I to dobre w naszym rozumieniu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 29, 2012 7:37 Re: Pers Skunks szuka super domu:-)

Nie chcę na razie zapeszać, ale szansa na dom się pojawiła.......maleńka na razie i WŁAŚNIE dlatego. Czasem choroba to atut.
Ale ja to rozumiem. Wielokrotnie mi się zdarzało jechać z kimś do schronu po jakiegoś tam psa. I co? Ano robiła mu się gula total w gardle i brał "takiego co ma najmniejsze szanse". I o ile to nie był zryw chwili.....akt źle pojętej litości, to były najlepsze adopcje. Takie, których te fajne, ślicze nie miały.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pt cze 29, 2012 9:55 Re: Pers Skunks szuka super domu:-)

Wiesz Neigh wariaci są na świecie, Amelia sika sobie u mnie właśnie ze względu na swoją brzydotę(oraz ugryzienie Kotkinsa w palec).
No, powiedziałabyś,że ona jest w sumie taka śliczna ??
Wtedy?

Bieduś Skunio.
Łączę się w bólu- miałam kota ze skrajną nn i uśpiłam.Szczęście,że ma fajne wyniki, są różne torbielowatości,pożyje jeszcze długo mam nadzieję.
Zawsze straszne, bo człowiek kocha i jakby dziecko mu chorowało.

Mądrego ludzia potrzeba...

Dalia(cześć tak w ogóle, dawnośmysię...:)),a gdzie robisz usg swoim??

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt cze 29, 2012 10:34 Re: Pers Skunks szuka super domu:-)

kotkins pisze:Wiesz Neigh wariaci są na świecie, Amelia sika sobie u mnie właśnie ze względu na swoją brzydotę(oraz ugryzienie Kotkinsa w palec).
No, powiedziałabyś,że ona jest w sumie taka śliczna ??
Wtedy?

Bieduś Skunio.
Łączę się w bólu- miałam kota ze skrajną nn i uśpiłam.Szczęście,że ma fajne wyniki, są różne torbielowatości,pożyje jeszcze długo mam nadzieję.
Zawsze straszne, bo człowiek kocha i jakby dziecko mu chorowało.

Mądrego ludzia potrzeba...

Dalia(cześć tak w ogóle, dawnośmysię...:)),a gdzie robisz usg swoim??

usg tylko u Agnieszki bo ona widzi obraz, a jak ma wątpliwości to rtg pod ręką
i cześć tak w ogóle :mrgreen:
jeszcze ze sprawdzonych przeze mnie Piotr Dąbrowski widzi, ale on za drogi jest dla mnie
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt cze 29, 2012 22:35 Re: Pers Skunks szuka super domu:-)

Wysłałam Oki nowe zdjęcia - obrzydliwy jest:-) Lubię takich.......wiecie czemu? Bo już widzę takiego odchuchanego, odmuchanego......

Obrazek

Neigh

Post » Sob cze 30, 2012 10:35 Re: Pers Skunks szuka super domu:-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob cze 30, 2012 11:59 Re: Pers Skunks szuka super domu:-)

Uczyniłam bazarek na rzecz Skunksika.
W związku z jego licznymi dolegliwościami, nie ukrywam że kasa się drastycznie przyda :)
Ponieważ ja jestem z rzadka-błagam podrzucajcie (o kupowaniu już nawet nie wspominam)

viewtopic.php?f=20&t=143601
Obrazek

koci-swiat

Od: Śro mar 23, 2005 18:57

Post » Śro lip 04, 2012 8:28 Re: Pers Skunks szuka super domu:-)

A ja kota poniosę nieco wyżej i sprbuję sie dowiedzieć co tam z kastracją postanowiono....

Obrazek

Neigh

Post » Śro lip 04, 2012 17:07 Re: Pers Skunks szuka super domu:-)

Piękny jest,nawet w bezsierściowym wydaniu.Czy ta torbielowatość to już działające choróbsko czy narazie tylko stwierdzenie,że jest i może się kiedyś odezwie, a może nie?
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Śro lip 04, 2012 17:12 Re: Pers Skunks szuka super domu:-)

agnieszka.mer pisze:Piękny jest,nawet w bezsierściowym wydaniu.Czy ta torbielowatość to już działające choróbsko czy narazie tylko stwierdzenie,że jest i może się kiedyś odezwie, a może nie?

jeśli są już torbiele to już działające niestety - może to jeszcze nie mieć wpływu na funkcjonowanie nerek i kota ale torbiele powstają i prędzej czy później dojdzie to niewydolności.
trzeba wdrożyć stosowną dietę, może leczenie osłonowe aby spowolnić proces, o ile lekarz zaleci oczywiście, monitorowanie itp
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie lip 08, 2012 15:25 Re: Pers Skunks szuka super domu:-)

Wiadomo już coś więcej o rokowaniach dla kocura?
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Post » Pon lip 09, 2012 7:28 Re: Pers Skunks szuka super domu:-)

Ale o co konkretnie pytasz?

Obrazek

Neigh

Post » Pon lip 09, 2012 10:25 Re: Pers Skunks szuka super domu:-)

Czy kot już choruje,jest w trakcie leczenia czy będzie żył tak jak Isztar, z wyrokiem ale póki co choroba się nie oddzywa i może się nie odezwie przez całe lata.wiem o hodowli ,w której są seniorzy nosiciele tego genu, a cieszący się dobrym zdrowiem.
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Post » Pon lip 09, 2012 14:10 Re: Pers Skunks szuka super domu:-)

Isztar był nosicielem - to zupełnie co innego. Nosicielstwo nie musi oznaczać choroby. Może, ale nie musi.

Skunks jest chory. On nie był badany genetycznie - miał robione usg. Ma torbielowatość nerek - stwierdzona. Jedna nerka jest poważnie zajęta. Nikt nie wie jak się to moze rozwijac i przebiegać. I tego nikt nie przewidzi. W każdym razie wiadomym jest, ze nie dozyje sędziwego wieku.

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]