Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 30, 2012 22:37 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa&Bolek,Olek,Lolek.scury,wr

To gnojki paskudne.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob cze 30, 2012 22:40 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa&Bolek,Olek,Lolek.scury,wr

Żadne gnojki paskudne, tylko wiedzą co dobre.... Marzenia do garów :!: :mrgreen:
A z Łapy będą jeszcze super koty, od początku to powtarzam :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob cze 30, 2012 22:42 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa&Bolek,Olek,Lolek.scury,wr

Właśnie, nie komputerek i glupoty tylko do garów Marzena!
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Sob cze 30, 2012 22:44 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa&Bolek,Olek,Lolek.scury,wr

Toc sterczałam własnie - a ściślej: przy zmiotce. No i kropelkach. No i lizynke zapodałam - gnojki jednak paskudne, bo własnie wysmarowane całe siedzą i myślą jak i gdzie się obetrzec tak, aby ani grama do pyska nie wpadło :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lip 03, 2012 23:19 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Akcja "scurrry" w naszej piwnicy trwa - od niedzieli akcja "zamknięte piwniczne okienko" aby kotom do łebkow nie przyszłóo wejśc do piwnicy i sprawdzic co takiego leży co krok (dsosłownie) na tackach :roll: tym bardziej, ze Tygrynia i Fagus się koło okienka kręcą od kilku dni. Dzisiaj też byli a okienko było odsłonięte :roll: mam nadzieję, ze w śropdku nie byli.
Tymczasem wczoraj zobaczyłam, ze miejscówka przy parkingu ( stołówka zrobiona z 0budowy telewizora) tała się centrum ogromnego mrowiska!!! Miliony mrówek, nawet mnie oblazły, szafirka weszła i tylko na przemian trząchała łapkami. Ocxzywiście ktoś zostawił na tackach dwie spore porcje karmy ktorych nie tknęły koty a tknęły jak najbardziej mrówki. Na szybko zrobiłam taką styropianową osłonkę metr dalej, aby postawic pojemnik z suchą karmą, ale to jest doraźne rozwiązanie. Może dlatego tygrynia i Faguś wrócili pod okienko?

A teraz wlaśnie ogromnym zainteresowaniem cieszy się PUDŁO z zoopplusa. Ruda łapa dostała szału, nawet się pogryzła o tę wybitną miejscówkę z Bolkiem. Oczierała się otp, na zmianę ze wszystkimi synami, w końcu ledwo się mieszcząc , położyła się zachwycona. Odkryłam sekret, gdy został sam Lolus - ja tam po prostu położyłam kompletnie nie rozpakowaną (tzn teraz już tak ) zabawkę z kocimiętką, którą dostałam do zamówienia :mrgreen:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro lip 04, 2012 8:39 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Przed chwilą zadzwoniła pani w sprawie Olka - chce towarzystwa dla młodego psiaka.kochającego wszystkie zwierzęta i uwielbiającego się bawic buldoga francuskiego. Poza tym w domu jest 20letnia kotka. Myslicie że Olek odnajdzie się w towarzystwie z psem??? :roll:

Marzenia11

Post » Śro lip 04, 2012 8:44 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Marzenia11 pisze:Przed chwilą zadzwoniła pani w sprawie Olka - chce towarzystwa dla młodego psiaka.kochającego wszystkie zwierzęta i uwielbiającego się bawic buldoga francuskiego. Poza tym w domu jest 20letnia kotka. Myslicie że Olek odnajdzie się w towarzystwie z psem??? :roll:

No my nie znamy Olka tak dobrze jak Ty, ale jeśli to duży buldog to nie wiem, no chyba że bardzo kocha kotki.
Może skoro przez 20 lat nie zjadł tamtej kici to jest duża szansa że i Olek dożyje sędziwego wieku.

Gdzie bazarek, ej...
gorąco, koty śnięte, u Was też tak jest???
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro lip 04, 2012 8:52 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

JolaJ pisze:
Marzenia11 pisze:Przed chwilą zadzwoniła pani w sprawie Olka - chce towarzystwa dla młodego psiaka.kochającego wszystkie zwierzęta i uwielbiającego się bawic buldoga francuskiego. Poza tym w domu jest 20letnia kotka. Myslicie że Olek odnajdzie się w towarzystwie z psem??? :roll:

No my nie znamy Olka tak dobrze jak Ty, ale jeśli to duży buldog to nie wiem, no chyba że bardzo kocha kotki.
Może skoro przez 20 lat nie zjadł tamtej kici to jest duża szansa że i Olek dożyje sędziwego wieku.

Gdzie bazarek, ej...
gorąco, koty śnięte, u Was też tak jest???

Kiedyś widziałam takiego buldoga francuskiego na własne oczy - podczas wizyty pa dla moich rezydentek (wtedy tymczasek) Nutki i Notki. Wyraz pyska ma taki, ze chciałam się trzymac z daleka, ale nie dało rady bo pies mnie od razu polubił i kładł pysk na kolanach do głaskania. On jest wielkości do kolan, no chyba żebym coś pokręciła. Ale chyba jednak dobzre pamiętam ze to właśnie budlgo francuski. Moja wątpliwośc dotyczy też tego czy zabawy z psem byłyby wystarczające dla Olusia... :?: Wtedy moje czarne nie pojechały bo w domu była treż kolorowa papużka latająca wolno po mieszkaniu a znając zamiłowanie (cały czas) Noteczki do piórek.... :mrgreen:
Gorąco, moje stado śnięte i uaktywnia się w nocy, ale maluchy dają czadu, łącznie bądź z Rudą Łapą na czele - wczoraj się pobiła z Olkiem o piłeczkę :!:
JolaJ i co z qpą Titosia? Miałam dzisiaj do Ciebie dzwonic.

Marzenia11

Post » Śro lip 04, 2012 8:58 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Biegunka się nie powtórzyła, za to zastrajkował i nie robił wcale, aż do wczorajszego wieczora. Dziś rano znów taka rozwodniona trochę.
Pił miętkę :D
Je bardzo ładnie i siusia też. Buri nie daje sobie robić zastrzyków, jest taka uparta że wymiękam.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro lip 04, 2012 9:01 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Moja Milenka też ma taką luźniejsza jakby no i się pojawia znów krew :roll: wprawdzie w o niebo mniejszej ilości, ale najlepiej jakby jej w ogóle nie było.

Marzenia11

Post » Śro lip 04, 2012 9:04 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

u nas krwi żadnej nie ma na szczęście...

gdzie bazarek?
ramka już zwalona i pęknięta...a taka ładna była...
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro lip 04, 2012 9:15 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

JolaJ pisze:u nas krwi żadnej nie ma na szczęście...

gdzie bazarek?
ramka już zwalona i pęknięta...a taka ładna była...

:?: :?: :?: :D nieźle :mrgreen: bazarek będzie - tylko jakoś dużo siedzę w necie nad innymi sprawami. Znów ruszyłam z ogłoszeniami dla szkrabów.

Marzenia11

Post » Śro lip 04, 2012 21:16 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Buldożki francuskie to małe psiaki, do 30 cm, mniejsze od mojego Noblika, choć więcej ważą http://pl.wikipedia.org/wiki/Buldog_francuski i jak na "plaskatopyszczne" wyglądają dość sympatycznie. Ten, którego widziałaś, mógł być buldogiem angielskim, większy i wyglądem faktycznie może odstraszyć - to moje zdanie i przepraszam wszystkich miłośników tego typu psów.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro lip 04, 2012 21:42 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Zaczęłam czytanie Twojego wątku.
Kociaste :1luvu:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro lip 04, 2012 21:46 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

dana2509 pisze:Zaczęłam czytanie Twojego wątku.
Kociaste :1luvu:

fajnie :wink: witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

[poprzednia][następna]