Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 03, 2012 12:58 Re: Pń-bezdomny nevka - złapany! i co dalej? Czeka na nowe ż

Tina-Tigra pisze:ojojojoj...moje marzenie, kotek z niebieskimi oczkami ;) nie kuście, nie kuście...

Moje też :1luvu: ale założę się, że moje koty nie marzą o żadnym nowym koledze. :wink:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto lip 03, 2012 14:26 Re: Pń-bezdomny nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DOM!

Avian, znów słowa szacunku za uratowanie kota :1luvu: .
Wyjątkowo piękna sztuka :wink: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto lip 03, 2012 14:29 Re: Pń-bezdomny nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DOM!

Nie obyło się bez burzy, jak spojrzysz kilka stron wstecz ;)

Kocurek faktycznie bardzo ładny, choć jeszcze bardzo biedniutki ...
Śpi sobie teraz w kuwecie (z której jeszcze nie skorzystał zresztą) i nawet nie wie, ze za godzinkę będzie miał lżej pod ogonem :twisted:

Komu cudnego Niuniusia? :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lip 03, 2012 14:31 Re: Pń-bezdomny nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DOM!

Ba! Ja sama mam 4 kotki- facet jeszcze mi się nie trafił :D wszystkie miały być tylko na chwilę :P
Obrazek Obrazek
...a ja sobie tak kolorowo kolekcjonuję koci świat ;)

Tina-Tigra

Od: Wto wrz 19, 2006 14:24

Post » Wto lip 03, 2012 14:40 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

Avian pisze:Nie obyło się bez burzy, jak spojrzysz kilka stron wstecz ;)

Doczytałam.
Avian pisze:Uprowadziłam już kilka kotów w karierze, prawdopodobnie większość z nich juz by nie żyła, gdybym tego nie zrobiła. Sa teraz szczęśliwe w nowych domach, kochane i bezpieczne.

Nie mam skrupułów.
Nie pozwolę, zeby kot leżał potem przy krawężniku drogi i konał, bo nikt mu nie pomoże ...
Nie może tam zostać.
Nie może zostać i terroryzować mniejszych od siebie kotów z okolicy.

Mnie przekonałaś :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto lip 03, 2012 15:21 Re: Pń-bezdomny nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DOM!

Niuniek już wyciachany.

Jest jednym wielkim kleszczem :(
Chyba z kilkadziesiąt na nim żerowało :(
Mam nadzieję, że nie odbije się to źle na jego zdrowiu ...

Wetka stwierdziła, ze jest bardzo zaniedbany i chudy, ma mnóstwo kołtunów, futro sztywne.
Waży 5,5kg, to nie dużo na takiego kota - szczególnie jak sie widzi jego dużą głowę i mocne łapy.

Czipa nie stwierdzono.

... prawie mi uciekł z zamkniętego transportera - łbem odgiął górną kratkę i już próbował się przecisnąć wyginając górę 8O

Za 2 godzinki po niego pojadę, wyczeszę resztę kołtunów.
Czekam z niecierpliwością na testy wirusówek ...
Obrazek

Avian

Post » Wto lip 03, 2012 15:57 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

No tak niepotrzebny catnaping, Avian rozsiewa przynętę i koty same zmieniają adres :lol:
Śliczny facet, aż się rozmarzyłam :wink:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Wto lip 03, 2012 16:47 Re: Pń-bezdomny nevka - złapany! i co dalej? Czeka na nowe ż

Avian pisze:Jeszcze będziesz nie raz do niego wzdychac Hipcia ;)

Oj będę na pewno ale każdy musi żyć w zgodzie z własnym sumieniem. A mnie moje by gryzło. :oops:
Wczoraj wzięłam pod opiekę parkę sybiraków, ktore włascicielka musiała oddac ze względu na stan swojego zdrowia. Póki co są strasznie zestresowane sytuacją i głównie okupują wnętrze wersalki.
Ale bedę śledzić dalsze losy niedoszłego Barniego szczególnie jestem ciekawa jak będzie wyglądał po odkarmieniu i wypielęgnowaniu.
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Wto lip 03, 2012 17:29 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Niuniek już po ;)
Pół godziny po zabiegu był gotowy do pójścia na własnych nogach do domu :lol:

Co najwazniejsze - testy na FeLV i FIV ujemne :ok:
Jajca ogromne, do tego wetka wycięła jakąś dużą cystę, która sie przy nich utworzyła.
Kołtuny wyczesane, w ogóle cały kot wyczesany, jaki gładki sie zrobił ;)
Trochę marudził pod nosem, ale łapy nie podniósł.
Frontline na krwiopijców zapodany.
Poza tym osłuchowo i oglądowo zdrowy okaz :ok:

Teraz odpoczywa w kuwecie.
Ciekawe, gdzie się będzie załatwiał, skoro w kuwecie się śpi? :roll:

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Wto lip 03, 2012 17:47 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Świetna robota Avianku :1luvu: :D

Kocuro do zakochania oczywiście :oops: :1luvu:

Tyle kleszczy ... 8O :( Ale testy cieszą i że już ciachnięty :P Mocne kciuki za szybką poprawę kondycji i dobry domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto lip 03, 2012 17:51 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

:ok:
:D
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto lip 03, 2012 18:05 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Musisz mu chyba postawić drogą kuwetę Avianku :D :lol:

Kocurek jest śliczny i wierzę, że dzięki Tobie zacznie być naprawdę kochany i naprawdę zaopiekowany przez odpowiedzialnych właścicieli :ok: :1luvu:

Trzymam kciuki za najlepszy domek :ok: :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto lip 03, 2012 21:14 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Bidak, taka ilość kleszczy.
Ale teraz już będzie tylko lepiej.
Avian, mam dla niego dwie paczki RC dla wybrednych takie po 800 g - chcesz?

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto lip 03, 2012 21:23 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Dziękuję Haniu - ale może jakieś bardziej potrzebujące kotki by chciały? :oops:
Tego jakoś wyżywię przy reszcie stada ;)

Własnie dałam mu RC dla wybrednych - rzucił się na te chrupki jak na największy rarytas świata!
A chwilę wcześniej pochłonął garść surowej wołowiny - jadł z ręki i nie odgryzl mi palców :lol:
Musiałam chrupki zabrać, bo przecież jest dopiero kilka godzin po narkozie - za chwilę wszystko z niego wyjdzie z odrzutem ;)

Wydaje mi się, ze się juz uspokoił, nie jest tak zestresowany - chyba powoli oswaja sie z nową sytuacją. Oby tak dalej!
Na pewno nie boi się człowieka, nie unika dotyku, nie wyrywa sie przy braniu na ręce.

Kuweta juz zaliczona - oczywiście wcale mu to nie przeszkadzało dalej w niej leżec :twisted:
Obrazek

Avian

Post » Śro lip 04, 2012 8:55 Re: Pń-bezdomny sib-nevka - złapany! i co dalej? Czeka na DO

Kocio spokojnie spędził kolejną noc.
O zabiegu już zapomniał ;)

Apetyt ogromny, w kuwecie wszystko jak należy.
Gada jak najęty ... ale pewnie mu smutno samemu - jest w klatce, w garażu, pewnie się nudzi.
Jak wchodzę do niego, od razu sie podnosi, kuperek z kitką wyprostowaną w górę - czeka na głaski :D
Dom by się przydał jak najszybciej, on potrzebuje teraz rąk do tulenia i człowieka do kochania!
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]