Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 03, 2012 15:09 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Też sobie zajrzałam i też spytam, co słychać.
:ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lip 04, 2012 9:55 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Witajcie Kochane :1luvu:
Jak miło Was "widzieć" :D
Znowu używam Internetu "pracowego", bo ten w domu miał parę zrywów tarasowych i na tym się skończyło :lol: Teraz usiłuję rozwiązać umowę i wrócić do poprzedniego operatora.

U nas bardzo letnio i leniwie :D
Niepokoją tylko ilości wody spadającej z nieba, ale mam nadzieję, że mój nowy system melioracyjny wytrzyma :ok:

I jeszcze niepokoi choroba Sarusia - coś się dzieje niedobrego :? . Coś zaczęło mnie niepokoić - drobny spadek wagi, "coś" w oczach. Nasza kochana wetka, która dobrze zna Sarulę również uznała, że pysio mu się toszkę zapadł, jakby postarzał (dla osób postronnych Saruś nadal wygląda jak okaz zdrowia) i wysłała krew do labu. Wyniki przyszły dziwne: poniżej normy sód, a powyżej bilirubina (reszta parametrów wątrobowych i innych w normie) czyli coś z żólcią. Będziemy jeszcze badać tarczycę i powtórzymy wątrobowe (teraz podaję Saruli Zentonil i Hepatiale). USG nic nie wykazało, przed nami jeszcze zdjęcia Rtg żeby wykluczyć ewentualne guzy.
To wszystko na szczęście nie przeszkadza Sarusiowi prowadzić życia jakie lubi, czuje się dobrze :ok: :ok: :ok: Mam nadzieję, że to jakiś drobiazg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reszta Ukochań zdrowa i słodka jak nie wiem co :oops: :wink: Zamiast opowiadać postaram się pokazać fotki :D

Bardzo serdecznie ściskamy :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro lip 04, 2012 9:58 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

albo mi na mózg padło, albo ja nie kojarzę Saruli... :roll:
na fotki niecierpliwie czekam :mrgreen:
i pozdrawiam z parnej Łodzi :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro lip 04, 2012 10:18 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

magdaradek pisze:albo mi na mózg padło, albo ja nie kojarzę Saruli... :roll:
na fotki niecierpliwie czekam :mrgreen:
i pozdrawiam z parnej Łodzi :1luvu:

Madziu :1luvu: , Sarula to Saruś - mój dziesięcioletni, bury kocur, który najrzadziej pojawia się na zdjęciach (chociaż jest u mnie "od dziecka"), bo jest wielkim indywidualistą, zupełnie pozbawionym próżności :wink: :D
Ale w tę pogodę to człowiek niczego nie jest pewien :roll: U nas też strasznie parno i człowiek ledwo zipie :twisted:

Dla przypomnienia - mój Saruś :1luvu:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Śro lip 11, 2012 8:59 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Teraz kilka obiecanych zdjęć.

Zacznę od prezentacji Józiowego brzuszka - prawie płaski :mrgreen: (nadal na Trovecie odchudzającym :wink: )
Obrazek

Dla porównania gabarytów delikatna Smóżeńka

Obrazek

Teraz kilka ujęć z naszej woliery, która jest w trakcie zagospodarowywania (budowę ukończono pierwszego dnia lata, w strugach deszczu...). Nie jest to twór elegancki, ani romantyczny, ale miał być przede wszystkim bezpieczny. Panu wykonawcy powiedziałam, że ta woliera ma być jak sejf pancerna, bo będą w niej przebywały moje największe skarby. Minę miał nietęgą, ale obiecał, że zrobi wszystko tak, iż będę mogła tygrysa trzymać :wink: Tygrysa zapraszać nie planuję, ale żywiołowość szalonej Meli naprawdę bywa kłopotliwa i trzeba stawiać na konstrukcje pancerne :twisted:

PiPi zwiedza, Bąbel leniuchuje w koszyczku.
Obrazek

Bąbelek "zapatrzony"...

Obrazek

Ryża banda :wink:

Obrazek

Józio leży i rozdaje uśmiechy czyli constans :wink:

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia kolejnych Ukochań wkrótce :wink:
Pozdrawiamy Was, cioteczki kochane, przeserdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro lip 11, 2012 9:03 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

ale masz klatkę tygrysią 8O

co do płaskości Józiowego brzuszka się nie wypowiadam :twisted: ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lip 11, 2012 9:28 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

8O
Normalnie jak w zoo.
Tylko czemu te fotki takie małe :evil: :wink:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lip 11, 2012 11:27 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Byłam, widziałam na własne oczy. I zrobiłam tak 8O
Bank obrabowałaś chyba, bo woliera taka, że tygrysy się zmieszczą i to przynajmniej ze dwa. :mrgreen:
Eeee już wiem skąd masz kasę....głodzisz kotecki, nie karmisz, a mi kity wciskasz, że Józio na diecie musi być. :ryk: :ryk:

Ja pierdziu Asia zazdraszam Ci, że Ukochania mogą wychodzić bezpośrednio z domu. Też tak kcem, a nie wynieś, przynieś. :evil:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro lip 11, 2012 12:01 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Ależ niesamowita woliera, robi wrażenie 8O

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lip 12, 2012 20:09 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

CUDNE WIDOKI NA ZDJĘCIACH ..

Asia jesteś MEGA wspaniała :)))

Asia opowiadała mi przez tel o tej wolierze .. ale nawet sobie nie wyobrażałam że to takie cudo wielkie ..

ehhh ... Józio i reszta kociaków mają jeden z najlepszych domów jaki można sobie wymarzyc :))

a Józek - jak on wydoroślał .. jaka taki kawał chooopa z niego :)
zmężniał ... śliczny ...

rok temu:

Obrazek

obecnie :) ...

Obrazek
Józek z Szydłowca - po amputacji łapki - super DT został wymarzonym domem Józia :)))) - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=126188

kama210

Od: Czw kwi 29, 2010 23:27

Post » Czw lip 12, 2012 20:57 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Asia jestem pod wrażeniem Twojej woliery 8O
oj Ukochania są szczęśliwe, a Ty spokojna, że są bezpieczne i o to chodzi :ok: :ok: :ok:

a powiedz, Kochana - jak remont podłogi po tej powodzi z zeszłego roku? Już wszystko cacy?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lip 16, 2012 20:26 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Kochani proszę trzymajcie kciuki.
Jerzykówka dzisiaj uratowała potrącone kocię.
Maluszek jest po drutowaniu szczęki, oczko będzie prawdopodobnie do usunięcia, ale najważniejsze żeby zaskoczył na lekach neurologicznych.
Dzisiejsza noc będzie decydująca. Jest bardzo źle, ale jak wiemy cuda się zdarzają.
Asia jest w tej chwili w drodze po maluszka do lecznicy.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon lip 16, 2012 20:31 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Petka pisze:Kochani proszę trzymajcie kciuki.
Jerzykówka dzisiaj uratowała potrącone kocię.
Maluszek jest po drutowaniu szczęki, oczko będzie prawdopodobnie do usunięcia, ale najważniejsze żeby zaskoczył na lekach neurologicznych.
Dzisiejsza noc będzie decydująca. Jest bardzo źle, ale jak wiemy cuda się zdarzają.
Asia jest w tej chwili w drodze po maluszka do lecznicy.

Proszę :ok: :ok: :ok: !!!

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon lip 16, 2012 21:11 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Kciuki olbrzymie trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon lip 16, 2012 21:27 Re: Bąbel & Spółka czyli Ukochania jerzykówki:)

Trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]