Zaginione-znalezione koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 27, 2012 13:16 Poszukiwana

Witam, wczoraj 26 czerwca zaginęła mała dwumiesięczna kota, czarna z białymi skarpetkami i krawatem. Lokalizacja: Wrocław okolice Ślężnej i Brossa. Wszystkich, którzy może ją przypadkiem widzieli proszę o kontakt na forum, czekają dzieci i cała rodzina.
Ostatnio edytowano Śro cze 27, 2012 13:21 przez alix76, łącznie edytowano 1 raz
Powód: przenoszę do właściwego wątku

Madalena2

Od: Śro cze 27, 2012 13:07

Post » Czw cze 28, 2012 7:15 Re: Zaginione-znalezione koty

Rybojadek pisze:W dniu dzisiejszym poszłam na spacer z córką i po drodze znalazłyśmy kota. Było to w Poznaniu na Winogradach na os.Zwycięstwa.Kotek jest szary pręgowany w jaśniejszym umaszczeniu.Zielone oczy.Kotek zadbany, wykastrowany ale trochę wychudzony musiał się jakiś czas błąkać. Podchodził do ludzi i prosił żeby go zabrać. Grzeczny , widać że był dobrze traktowany,od razu też zasiedlił mój tapczan. Bardzo mi go szkoda pewnie komuś zginął. Kilka dni temu widziałam ogłoszenie na przystanku przy al,Solidarności że komuś kotek oknem uciekł ale już tego ogłoszenia nie ma.To chyba było na os. Przyjaźni. Weterynarz na Mieszka nic nie wie. Nie znalazłam ogłoszeń w necie. Nikt nie zgłaszał też w schronisku. Myślę że to kotek kogoś z okolicznych osiedli. Czyli Zwycięstwa, Przyjaźni,Wichrowe Wzgórza,Pod Lipami . Może to kotek jakiejś starszej osoby która z neta nie korzysta. Pewnie nakleję jakieś ogłoszenia min. w Kauflandzie. Na razie zamieściłam ogłoszenie na Gumtree i utracone.Może ktoś z Państwa zna jakiś okolicznych dokarmiaczy kotów z Winograd którzy mogli by coś wiedzieć czy komuś kotek w ostatnim czasie nie zginął. Sama mam kilka zwierzaków i ich zaginiecie to by była tragedia.Proszę o pomoc okolicznych kociarzy i wszystkich którzy mogą pomóc w odnalezieniu opiekuna i doprowadzeniu do szczęśliwego zakończenia.kontakt do mnie superniko@interia.pl

viewtopic.php?f=1&t=143339
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw cze 28, 2012 20:12 Re: Zaginione-znalezione koty

We wtorek (26.06) na osiedlu Ruczaj [Kraków] znalazłam rudego kocurka, który ewidentnie szukał pomocy (zatem domyślam się, że albo się zgubił, albo został porzucony). Kotek jest bardzo proludzki i przymilny, nie posiada czipa, weterynarz określił wiek na 1-1,5 roku, wykastrowany.

Obrazek

Obrazek

Zamieszczam informację, chociaż podejrzewam, że kotek jest ofiarą rozpoczynających się wakacji :(
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Czw cze 28, 2012 21:01 Re: Zaginione-znalezione koty

W Bielsku-Białej, na osiedlu Kopernika, w okolicy ulic Jesionowa - Wiśniowa, pojawiły się dwa kocurki:
- bury, dość jasny, drobnej budowy, BARDZO lubi dzieci, nie boi się psów.
- rudy, smukły, unika kontaktu z ludźmi
Pojawiły się praktycznie równocześnie, nie wiem jednak, czy zostały np. porzucone razem. Na wszelki wypadek daję znać, że są.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob cze 30, 2012 14:06 Re: Zaginione-znalezione koty

W nocy z 29/30 czerwca w okolicach os. Sportowego w Krakowie (Nowej Hucie) zaginął kocurek. Ma czarną, długą sierść z domieszką szarego i brązu, jest wykastrowany. Reaguje na imię Nikodem, ale jest kotkiem niewychodzącym, więc pewnie jest teraz bardzo przestraszony. Jeśli ktoś go widział lub przygarnął – proszę o kontakt pod numerem:
506 023 427 lub 511 102 290

Błagam o pomoc!!!

http://www19.speedyshare.com/zttZp/down ... 7936-n.jpg
Ostatnio edytowano Sob cze 30, 2012 14:27 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmieniłam za duże zdjęcie na link

Thoughtless

Od: Sob cze 30, 2012 14:04

Post » Pon lip 02, 2012 19:56 Zaginął kot - Michałowice k. Krakowa

24 czerwca zaginął kot - duży, czysty, czarno - biały (typ "pingwin"), wykastrowany kocur. Ma osiem lat. Jest mądrym, domowym kotem wychodzącym, ale raczej nietowarzyskim.
Reaguje na swoje imię - Misiu.
Szukałam w okolicy -nie było śladów wskazujących, że mogło się coś wydarzyć.
Może ktoś ma jakieś wiadomości albo rady?
Pozdrawiam,

valeria

Od: Pon lip 02, 2012 19:30

Post » Pon lip 02, 2012 21:32 Re: Zaginione-znalezione koty

Może napisz skąd jesteś, bo nawet nie wiadomo kto i gdzie mialby się rozglądać.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon lip 02, 2012 22:03 Re: Zaginione-znalezione koty

W tytule postu Valeria napisała "Michałowice koło Krakowa".

Założyła chyba oddzielny wątek, a Moderator dokleił do tego wątku :|
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Wto lip 03, 2012 6:13 Re: Zaginione-znalezione koty

WARSZAWA

Dnia 29.06.12 ZNALAZŁAM CZARNEGO KOCURKA. Błąkał się przy skrzyżowaniu Hynka i Al. Krakowskiej. Kotek ma około 1,5-2 lat.

Micolla

Od: Pon kwi 23, 2007 19:19

Post » Wto lip 03, 2012 10:16 Re: Zaginione-znalezione koty

Najlepiej zrób zdjęcie.
Wtedy łatwiej szukac opiekunom.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lip 03, 2012 19:32 Re: Zaginął kot - Michałowice k. Krakowa

valeria pisze:24 czerwca zaginął kot - duży, czysty, czarno - biały (typ "pingwin"), wykastrowany kocur. Ma osiem lat. Jest mądrym, domowym kotem wychodzącym, ale raczej nietowarzyskim.
Pozdrawiam,

Pisałam w tytule o miejscu, ale dodaję jeszcze raz: chodzi o Michałowice k. Krakowa.
Dziękuję za rady. Obdzwoniłam gabinety weterynaryjne, urząd gminy i schronisko - zero wiadomości. Czy kastraty udają się na tak długie wędrówki? Ma ktoś może doświadczenia?
Z pozdrowieniami,

valeria

Od: Pon lip 02, 2012 19:30

Post » Wto lip 03, 2012 23:40 Re: Zaginione-znalezione koty

Znaleziono dnia dzisiejszego w Gdyni ( okolice Grabówka) przeuroczego kota! Wygląda na domowego, lekko kuleje.
Jako, że mam istny zwierzyniec w domu a mój drugi kot na niego ciągle poluje to kociak jutro będzie musiał być zawieziony do ciapkowa.

Więc prośba podwójna- jeżeli możecie to popytajcie się wśród swoich znajomych, rodziny czy czasem nie uciekł im kot.
A prośba druga jest taka, że jeżeli ktoś ma możliwość przetrzymania kota dopóki nie odnajdzie się jego właściciel to byłabym wdzięczna. Oczywiście w ten czas pokryje wszelkie koszty ( karma, weterynarz, żwirek).

Telefon kontaktowy +0048 511174724

Obrazek

mikorika

Od: Wto lip 03, 2012 23:37

Post » Czw lip 05, 2012 9:19 Re: Zaginął kot - Michałowice k. Krakowa

valeria pisze:24 czerwca zaginął kot - duży, czysty, czarno - biały (typ "pingwin"), wykastrowany kocur. Ma osiem lat. Jest mądrym, domowym kotem wychodzącym, ale raczej nietowarzyskim.
Pozdrawiam,

Oplakatuj okolicę, wrzuć ludziom informację do skrzynek (poproś tam aby sprawdziliu komórki garaże itp, moze go ktoś przypadkeim zamknął) - koniecznie ze zdjęciem kota. Do mnie dzwoniło mnóstwo osób z informacją, że widzieli podobnego kota, nawet jacyś harcerze mi pomagali szukać (właśnie dzwonili z ogłoszenia). Inna sprawa, że kotek mój się nie znalazł, ale ludzie widać się interesują - więc jest szansa, ze ktoś wypatrzy tego właściwego!
Napsiz w ogłoszeniu jaką dasz nagrodę (nie musi być duża) to niektórych motywuje. Wetknij ogłoszenie w rękę każdemu dziecku i "tuptusiowi", którego spotkasz - ich skusi nagroda...
Szukaj wieczorami z latarką - wtedy najwięcej kotów mozna spotkać.

Trzymam kciuki!!
Pani starsza: Nomka i dwie Panienki: Biszkopt i Groszek :)
i Oskarek za tęczowym mostem - zawsze będę na Ciebie czekać ptysiu...

Obrazek

Nomka

Od: Pon cze 14, 2004 14:03

Post » Czw lip 05, 2012 9:26 Re: Zaginione-znalezione koty

Podnoszę. Dzisiaj muszę kota do schroniska zawieźć, więc może jakaś dobra dusza go weźmie na tymczas???

mikorika

Od: Wto lip 03, 2012 23:37

Post » Czw lip 05, 2012 9:35 Re: Zaginione-znalezione koty

mikorika pisze:Podnoszę. Dzisiaj muszę kota do schroniska zawieźć, więc może jakaś dobra dusza go weźmie na tymczas???

zrób osobny watek może ktoś zlituje się
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

[poprzednia][następna]