Właśnie jem barszczyk ukraiński
Moderator: Estraven
powinnam na wszelki wypadek pakować się na urlop, (jeżeli dostaniemy zezwolenie na wyjazd po badaniu RM, jeżeli TZ będzie mógł się poruszać i nie trafi do szpitala albo znowu skuty bez ruchu będzie leżał w łóżku jak już bywało ze mną w roli pielęgniarki 

EVA2406 pisze:Takie jest życie kobiety w domu

Maykaw pisze:a jaki jest ten mwrcedes wsrod szybkowarow?
EVA2406 pisze:Takie jest życie kobiety w domu

Hipcia pisze:Maykaw pisze:a jaki jest ten mwrcedes wsrod szybkowarow?
http://www.tefal.pl/All+Products/Cookwa ... 100750.htmEVA2406 pisze:Takie jest życie kobiety w domu
Niekoniecznie.
Obiad u mnie dzisiaj ugotował syn.
Mężowi zamarzyło się co słodkiego to córka przed chwilą upiekła ciasto.
MaryLux pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
EVA2406 pisze:Widać, że bezpieczny i szczęśliwy koteczek
Bardzo dziękujemy! Nawzajem!@Freak pisze:Dzień dobry Rodzinkoudanego i zdrowego piątku
Wielbłądzio pisze:Maleńki mruczący czekoladek![]()
Jak ja bym chciała mieć czarnego malucha-chłopczyka... A najlepiej takiego, który w ogóle by nie rósł![]()
Hipcia pisze:Maluch jest słodki ale duuuży solidny kocurro to jest to
psiama pisze:Absolutnie się zgadzamHipcia pisze:Maluch jest słodki ale duuuży solidny kocurro to jest toMalizna słodziutka do zacałowania i ma wspaniałe zadatki na kota przez wielkie K
MaryLux pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Czyli identycznie jak zrobiłam wiekszość!Hipcia pisze:W szybkowarze możesz w skórce , potem łatwiej obrać.
EVA2406 pisze:To zależy na co mają być te buraki.
Właśnie jem barszczyk ukraiński
Wersję uniwersalną opisałam na bieżąco podczas gotowaniaMaykaw pisze:nie mam szybkowaru, gotuje w skorce pozniej obieram
Hipcia pisze:Ale jak zgłosiła, że ma to poradziłam, bo zawsze szybciej.
Ja jestem fanką szybkowarów, przeszłam już wszystkie generacje od tych starych aluminiowych począwszy. A od niedawna mam taki jak ja to mówię mercedes wśród szybkowarów. Mój chłop mi kupił.
Baaardzo go lubię... tzn szybkowar ... ale chłopa też.
Maykaw pisze:a jaki jest ten mercedes wsrod szybkowarow?
ASK@ pisze:EVA2406 pisze:Takie jest życie kobiety w domu
Ale jest życie.![]()
![]()
A ziemniaki można obetrzeć zmywakiem ,tą ostrą strona.
Teraz nie mam szybkowaru. Jakoś trudno mi się zebrać by kupić kolejny.Bo zaraz wszystko na wory żwiru czy karmy przeliczam.Ale swego czasu bardzo był przydatny w gotowaniu .Szczególnie córkowych zupek.Całe lata sie wysłużyły.Ale jak ostatni padł...
ja miałam trzy z tamtej najstarszej generacji i dlatego przetrwał ten aluminiowy - mój prezent ślubny, z likwidacji rodzinnego mieszkania, z działki kupionej po śmierci Rodziców...EVA2406 pisze:I mój stary dokonała żywota, a nowy.........tak, żwirek i żarełko są bardziej potrzebne
Hipcia pisze:Maykaw pisze:a jaki jest ten mercedes wsrod szybkowarow?
http://www.tefal.pl/All+Products/Cookwa ... 100750.htmNiekoniecznie.EVA2406 pisze:Takie jest życie kobiety w domu
Obiad u mnie dzisiaj ugotował syn.
EVA2406 pisze:My z córcią też upiekłyśmy ciasto w/g nowego przepisu. Teraz chłodzi się w lodówce, ale wygląda, że będzie dobre.Hipcia pisze:Mężowi zamarzyło się co słodkiego to córka przed chwilą upiekła ciasto.
Hipcia pisze:Maykaw pisze:a jaki jest ten mwrcedes wsrod szybkowarow?
http://www.tefal.pl/All+Products/Cookwa ... 100750.htm

Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], Majestic-12 [Bot] i 6 gości