KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 30, 2012 6:46 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

no nic... to jedziemy za chwilę.
Biedna Kasia :lol: nie dość, że pierwszy raz na dyżurku będzie, to jeszcze my jej przyjedziemy :ryk:

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Sob cze 30, 2012 11:07 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Pierwszy samotny dyżur za mną :)

Kwarantanna :

-Mamuśka i maluszki w porządku,kotki nareszcie widzą świat w całej okazałości. Posmarowałam oczka mamie i dzieciaczkom. Mamuśka zjadła trochę szynki :)
-Skarpetek się nudzi i mu smutno :(
-Amelka siedziała z Pysiolem na oknie :) ale jeszcze nie umie się przyzwyczaić , jest na dobrej drodze żeby się zaaklimatyzować :)
- Kotki od Marty rozrabiają i wszystko ładnie jedzą

Natomiast na zdrowej części Złota szaleje , a Ogonek dał się pogłaskać :ryk:

P.S Edisza przyniosła mnóstwo jedzenia w puszkach i saszetkach i trochę suchego, żwirek i kołdrę.
Puszki schowałam do szafy na kwarantannie, szaszetki położyłam na półcę również na kwarantannie , suche jest w woreczkach opisane. Do szafki z lekami schowałam lek na skrócenie rujki (PROMON VET) położylam raczej na widoku ;) w przedsionku w czarnym worku schowałam jedzenie dla psów do schroniska od Ediszy a obok położyłam w reklamówcę tą kołdrę .
Kasiekkasiek

Post » Sob cze 30, 2012 11:17 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze:Wieści z domku Deniska :)
A wieczorem zaczął nam obgryzać kwiatki... dlatego tez proszę mi powiedzieć, czy jest jakiś sposób, abby go tego oduczyć?

Bardzo mnie zaniepokoiła sprawa ogryzania kwiatów.JEST TO ŚMIERTELNIE NIEBEZPIECZNE DLA KOTA JEŚLI ZJE ROŚLINĘ KTÓRA JEST DLA KOTA TRUJĄCA.
Kota mojej siostry ledwo odratowano po zjedzeniu 2mm kawałka liścia .Przesyłam link na ten temat .Proszę prześlij go pani od Deniska . Kwiaty trzeba wieszać na ścianie albo zabezpieczyć sztywną plastikową siatką a najlepiej trzymać te które nie szkodzą.
http://kocia_stronka.republika.pl/rosliny_trujace.html
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Sob cze 30, 2012 12:29 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kasiek jesteś mistrzem :mrgreen:
Ja już w drodze na wieś rowerem :D
(obecnie przerwa na takie tam owakie)
Przed nami 90 kilosow :twisted:
A jutro powrót :wink:
Na 20:00 powinniśmy dotrzeć :lol:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob cze 30, 2012 14:20 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Cookie1706 pisze:Kasiek jesteś mistrzem :mrgreen:
Ja już w drodze na wieś rowerem :D
(obecnie przerwa na takie tam owakie)
Przed nami 90 kilosow :twisted:
A jutro powrót :wink:
Na 20:00 powinniśmy dotrzeć :lol:

Bo od 20:30 dyżurek na Chatce :wink: :ryk:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob cze 30, 2012 15:24 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze:Wieści z domku Deniska :)
"Dzień dobry! Pani Tereso na początku dziękuję za załatwienie formalności związanych z odbiorem Deniska. Niestety akurat jak przyjechaliśmy, to spał i nie bardzo mu się podobało opuszczać legowisko. Kot jest śliczny, póki co grzeczny, ale broić już zaczyna :) Podróż zniósł dobrze, ale już przed samym domem zaczął miauczeć, miał pewnie już dosyć podróży. W mieszkaniu, po opuszczeniu transporterka badał teren, rozglądał się próbował wszędzie, gdzie to możliwe wchodzić. Ale też od razu zaczał się tulić do nas, jedynie zabawa mu nie była w głowie. Niewiele też zjadł, coś podziubał. Wieczorem byliśmy z nim u weterynarza. Był bardzo spokojny, grzeczny. Wet obciął mu pazurki, zważył (ma 3,95kg), wiek ocenił na ok 3 lata, dostał witaminki i za 2tyg będziemy go odrobaczać. Jego ulubionym zajęciem póki co jest zwiedzanie mieszkania, przeglądanie się w dużym lustrze, zawsze musi się zatrzymać i zerknąć, jak koło niego w przedpokoju przechodzi :) A wieczorem zaczął nam obgryzać kwiatki... dlatego tez proszę mi powiedzieć, czy jest jakiś sposób, abby go tego oduczyć? Na razie wszystko pochowane, ale z racji tego, że on skoczny i wszystkiego ciekawy, to różnie to może z nim być. Jesteśmy pozytywnie zaskoczeni Deniskiem, bo po pierwsze jest grzeczy, przyjacielski, lubi być głaskany. Ładnie załatwia się do kuwety. Wieczorem mieliśmy niezapowiedzianych gości, to najpierw unikał ich jak ognia, a potem jak gdyby nigdy nic wskoczył na kanapę i domagał się głaskania przez nich... Rano o 6 postawił nas na równe nogi, bo gruntowanie zwiedzał łazienkę, pozrzucał kilka rzeczy, ale od razu uciekł na kanapę i udawał, że słodko śpi :) Jeszcze raz dziękujemy. Jak już mówiłam Pani, która z nami załatwiała wszelkie formalnośći, w przyszłym tygodniu przeleję pieniążki na Wasze konto. Nie chciałam nic kupować, bo wy wiecie najlepiej, jakie są potrzeby, co kupić. Myślę, że będziemy w kontakcie, będę relacjonować, jak mały się u nas czuje, podeślę też zdjęcia. Pozdrawiam ciepło, Ania "

chyba koty w Kociej Chatce uczą się "ogrodnictwa", bo Tofik (Rudzik I), "poprzesadzał" mi już trzy fijołki afrykańskie , a i resztę z nich chyba będę musiała spisać na straty :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob cze 30, 2012 19:23 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 25.06.-01.07.2012 r.
25.06. pon. rano Marta wie. Beatka
26.06.wt. rano Marta wie. MaraS
27.06. śr. rano Beatka wie Ewa
28.06. czw.rano Wiesia wie. Teresa
29.06. piat rano Beatka wie. Cookie
30.06. sob. Kasia wie. brak
01.07. niedz. rano Dorotka wie. Alienor

Nie pamiętam czy dzisiaj ktoś podejdzie do chatki - bo czy mamuśka jeszcze ma zastrzyki :?:
Ja dzisiaj w pracy do 23-ciej 8O a i zrobieniem zastrzyku u mnie kiepsko :|
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob cze 30, 2012 20:49 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Dziś wieczorem ma mieć Marzenka .Zastrzyki miały isć do 1 lipca
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Post » Sob cze 30, 2012 21:35 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

[quote="terenia1"]GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 02.07.-08.07.2012 r.
02.07. pon. rano brak wie. brak
03.07.wt. rano brak wie. Ewa
04.07. śr. rano brak wie brak
05.07. czw.rano brak wie. Teresa
06.07. piat rano brak wie. brak
07.07. sob. brak wie. brak
08.07. niedz. rano Dorotka wie. brak

środa rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob cze 30, 2012 22:44 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 02.07.-08.07.2012 r.
04.07. śr. rano Beatka wie brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob cze 30, 2012 22:45 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Byłam, zastrzyk zrobiłam, choć Elenie się nie podobało (nie dziwię się). Jedno z jej dzieci (czarny z białymi łapkami) był osowiały a whiskasowe cudo miało dwie ścieżki z glutów zaklejające nosek - wyczyściłam, ale trzeba patrzyć co i jak.
U grzybków w kuwecie gnojówka i krowie placki - nie pamiętam ile one po schronie, więc może to jeszcze efekt psiej karmy.
Na zdrowej jest Fuks - ja wyjeżdżam wkrótce i wolę sprawdzić czy da radę przewakacjować mój wyjazd u KCh. Bo moje koty ciągle ostatnio były mocno podenerwowane przez jego zapędy zabawowe. Jego książeczka na zdrowej w szafce, do karmy dołożyłam 2 duże puszki Animondy i 2 tacki. Suchą Bozitę przywiozę jak go będę odbierać (no, chyba że się wyadoptuje w międzyczasie Obrazek.
Wróciłam do domu dzięki pani Ani, która mnie przywiozła - dyżurek zajął mi tyle, że już myślałam, że będę robić dłuuugi spacer.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lip 01, 2012 13:08 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Przypominam o forum wewnętrznym :wink:

Jutro rano i czwartek rano.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Nie lip 01, 2012 13:23 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Czy dzisiaj wieczorem ktoś wybiera się na dyżur?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Nie lip 01, 2012 15:05 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

The Szops pisze:Czy dzisiaj wieczorem ktoś wybiera się na dyżur?

Jak by nikt się nie wybierał dajcie znać to podskoczymy :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie lip 01, 2012 16:38 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 02.07.-08.07.2012 r.
04.07. śr. rano Beatka wie brak

Proszę piątek rano.

Mark Twain

wiesiak

[poprzednia][następna]