LunaKlara, Kaska, jeszcze mam do Was pytanko. Warto pomyśleć od razu o wycieraczce przed tą kuwetę, czy nie ma takiej potrzeby? I czy używacie filtrów, czy dajecie radę bez? Sorki, że tak męczę, ale już niedługo
Wycieraczka podobno zatrzymuje czesc zwirku - ja nie mam. Filtr byl do czasu az kociaki go nie wyciagnely - kilka razy wyciagaly wiec odechcialo mi sie go wkladac Od czasu jak przeszly na karme TOTW ich kupki nie waniaja a drewniany zwirek niweluje zupelnie zapach moczu
przy Benku eksperymentowałam z wycieraczka, ale sie nie sprawdziła - i tak dalej wynosiły plus ekspozycja żwirku na samej wycieraczce Cats Besta tak nie noszą - najwyżej wyrzucają przy zakopywaniu przy braku drzwiczek nie widzę sensu w używaniu filtra
Heheh, przy braku drzwiczek rzeczywiście bez sensu, zapomniałam, ze nie macie
Chyba się wstrzymam z wycieraczką. Myślałam, żeby zakupić od razu za jednym rzutem, skoro i tak na All, ale może najpierw potestujemy U nas na razie zwykły bentonitowy żwirek idzie, może kiedyś sprawdzimy inne. Kurcze, ja dopiero zaczynam rozumieć jaki ze mnie laik w temacie
sprawdz drewniany - jest bardziej wydajny i stanowczo lepiej pochlania zapach, mniej się nosi tylko koniecznie taki, który sie zbija w grudki, a nie rozpadający ja sobie Cat's Besta bardzo chwalę, a przez lata używałam Benka jak mam wiecej kasy to w wersji Nature Gold - jego to juz w ogóle nie wynoszą
Od poczatku mialam betonitowy piasek dla kociakow - dobry i tani - kupowalam w Makro, ale problem byl taki, ze musialam jezdzic po niego przez cale miasto i nie zawsze byl dostepny w sklepie. Na Gruperze czy innym podobnym kupilam talon do dragon.pl i tam kupilam Eco Best zbrylajacy. Hmmmm zmiana zwirku kociakom sie nie spodobala - byl strajk przez.... pol dnia ostentacyjnie wlazily i wylazily z kuwety nic w niej nie zostawiajac i otrzepujac zniesmaczone lapy Przyzwyczaily sie I musze powiedziec, ze faktycznie jest super wydajny wiec ekonomicznie lepiej ! Ale u mnie roznosi sie jednak bardziej niz betonitowy
Yyyyyy... popatrzyłam ceny to kosmos normalnie w porównaniu z tym co mam... Kupuję 10kg za 9,90 Na jakość jak na ten typ żwirku nie narzekam, mieści się w moich standardach, chętnie porównałabym "ekonomicznie" z takim drewnianym. Tylko teraz zły moment i na wyliczenia wszelkie, bo docelowo dwie kicie zostaną, a teraz trzecia gościnnie również kuwetkę odwiedza
A jaki żwirek dla kota kupujecie? Ja mam żelowy teraz, od niedawna i w sumie kot nie chce się załatwiać do kuwety. Nie wiem, czy to przez nowy żwirek, czy przez zakrytą kuwetę? Ma ktoś taki problem? Co mam zrobić?