KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 29, 2012 21:23 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kod: Zaznacz cały
[quote="Alienor"]Trochę mi się plany pokomplikowały - czy ktoś mógłby wziąć za mnie dyżur w niedzielę wieczór a ja bym wzięła jutro wieczór? Byłabym bardzo wdzięczna...[/quote

Marzenko na jutro wieczór nikt nie był zapisany więc nie masz się z kim zamienić.Po prostu przyjdź jutro, a na niedzielę wieczór jak na razie nie ma chętnych.
Ostatnio edytowano Pt cze 29, 2012 21:24 przez balbina38, łącznie edytowano 1 raz

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt cze 29, 2012 21:23 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

Kocia Mama Ewa pisze:W ten weekend jestem w rozjazdach, nie obsadzę niedzieli...

Ja tak samo

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt cze 29, 2012 22:03 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Wieści z domku Deniska :)
"Dzień dobry! Pani Tereso na początku dziękuję za załatwienie formalności związanych z odbiorem Deniska. Niestety akurat jak przyjechaliśmy, to spał i nie bardzo mu się podobało opuszczać legowisko. Kot jest śliczny, póki co grzeczny, ale broić już zaczyna :) Podróż zniósł dobrze, ale już przed samym domem zaczął miauczeć, miał pewnie już dosyć podróży. W mieszkaniu, po opuszczeniu transporterka badał teren, rozglądał się próbował wszędzie, gdzie to możliwe wchodzić. Ale też od razu zaczał się tulić do nas, jedynie zabawa mu nie była w głowie. Niewiele też zjadł, coś podziubał. Wieczorem byliśmy z nim u weterynarza. Był bardzo spokojny, grzeczny. Wet obciął mu pazurki, zważył (ma 3,95kg), wiek ocenił na ok 3 lata, dostał witaminki i za 2tyg będziemy go odrobaczać. Jego ulubionym zajęciem póki co jest zwiedzanie mieszkania, przeglądanie się w dużym lustrze, zawsze musi się zatrzymać i zerknąć, jak koło niego w przedpokoju przechodzi :) A wieczorem zaczął nam obgryzać kwiatki... dlatego tez proszę mi powiedzieć, czy jest jakiś sposób, abby go tego oduczyć? Na razie wszystko pochowane, ale z racji tego, że on skoczny i wszystkiego ciekawy, to różnie to może z nim być. Jesteśmy pozytywnie zaskoczeni Deniskiem, bo po pierwsze jest grzeczy, przyjacielski, lubi być głaskany. Ładnie załatwia się do kuwety. Wieczorem mieliśmy niezapowiedzianych gości, to najpierw unikał ich jak ognia, a potem jak gdyby nigdy nic wskoczył na kanapę i domagał się głaskania przez nich... Rano o 6 postawił nas na równe nogi, bo gruntowanie zwiedzał łazienkę, pozrzucał kilka rzeczy, ale od razu uciekł na kanapę i udawał, że słodko śpi :) Jeszcze raz dziękujemy. Jak już mówiłam Pani, która z nami załatwiała wszelkie formalnośći, w przyszłym tygodniu przeleję pieniążki na Wasze konto. Nie chciałam nic kupować, bo wy wiecie najlepiej, jakie są potrzeby, co kupić. Myślę, że będziemy w kontakcie, będę relacjonować, jak mały się u nas czuje, podeślę też zdjęcia. Pozdrawiam ciepło, Ania "

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt cze 29, 2012 22:05 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Czyli co Marzenka przychodzisz jutro ? a niedziela nie będzie obsadzona? może ktoś na parę minut podejdzie :(

terenia1

Post » Pt cze 29, 2012 22:15 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 02.07.-08.07.2012 r.
02.07. pon. rano brak wie. brak
03.07.wt. rano brak wie. Ewa
04.07. śr. rano brak wie brak
05.07. czw.rano brak wie. Teresa
06.07. piat rano brak wie. brak
07.07. sob. brak wie. brak
08.07. niedz. rano Dorotka wie. brak

Dziewczyny mam bardzo serdeczną prośbę w sprawie dyżurów na okres wakacyjno-urlopowy, Iwonka wypada na 3 tygodnie, Marlenka za tydzień na dwa tygodnie, ja będę przez całe wakacje urlop mam dopiero we wrześniu, ale teraz mamy kiepsko jak to zwykle w wakacyjnym okresie, więc bardzo proszę o mobilizację - jesli ktoś obsadza tylko jeden dyżur, to może przez wakacje zrobić dwa dyżury w miarę mozliwości :oops: nie będzie problemu jeśli koty będą zdrowe i nei trzeba będzie podawać leków, można przyjść raz na dzień ale jak koty będą chorowały trzeba przyjść 2 razy w ciągu dnia, nie trzeba robić jakichś mega porządków, a zrobić tylko podstawowe sprawy.
Bardzo proszę.
Ja niestety mogę max zrobić tylko jeden dyzur, bo jeszcze muszę jeździć do schronu, jak nokogo nie będzie na dyżury też podjadę, ale w sprawach bardzo awaryjnych :(

terenia1

Post » Pt cze 29, 2012 22:28 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Cookie1706 pisze:Ja ogólnie czekam aż Amelka wyjdzie zza mebli co by ją zamknąć w boksie :evil:
Pysiol i Dexter za rada Dorotki zamknięci w przedsionku co by nie stresowac kocicy...
Czarno to widzę... :twisted:

Marlenka i co z Amelką? może jednak pomimo wszystko niech zostanie na zewnątrz z Dexterkiem i Pysiolem - muszą sobie poukładac jakoś relacje, nawet niech się chowa za boksy wcześniej czy później musi wyjść, póki tylko na zewnatrz na kwarantannie tylko Pysiol i Dexter - jakoś Amelka musi się dostosować, miałyśmy gorsze przypadki :wink:

terenia1

Post » Pt cze 29, 2012 22:28 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Tereniu spoko, damy radę!
Ja niestety teraz mam Festka w domu więc jak Krzysiek wyjedzie na urlop, czyli już za tydzień to nie dam rady robić dyżurów, bo muszę jechać po pracy od razu do domu żeby wyjść z psiakiem a nie mam samochodu więc trudno mi się dostać do KCH w późniejszych godzinach... :evil:
Ale wyszkoliłam sobie Kasię moją kochaną dziewczynkę a Ona zmotyryzowana i wakacje ma wolne :piwa:
Także godnie mnie zastąpi a po 15 lipca wracam :D
W schronie też pomogę Tereniu tak jak to było wcześniej, przed moimi egzaminami :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt cze 29, 2012 22:29 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Po Grunwaldzie mogę robić dwa dyżury - niestety do wyjazdu został m tylko tydzień a kupa rzeczy nie zrobiona lub wyskoczyła w ostatniej chwili (np. dentysta).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 29, 2012 22:31 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze:
Cookie1706 pisze:Ja ogólnie czekam aż Amelka wyjdzie zza mebli co by ją zamknąć w boksie :evil:
Pysiol i Dexter za rada Dorotki zamknięci w przedsionku co by nie stresowac kocicy...
Czarno to widzę... :twisted:

Marlenka i co z Amelką? może jednak pomimo wszystko niech zostanie na zewnątrz z Dexterkiem i Pysiolem - muszą sobie poukładac jakoś relacje, nawet niech się chowa za boksy wcześniej czy później musi wyjść, póki tylko na zewnatrz na kwarantannie tylko Pysiol i Dexter - jakoś Amelka musi się dostosować, miałyśmy gorsze przypadki :wink:

Tak Tereniu postanowiłam, że Amelka zostanie na zewnątrz,
trudno i tak musi kiedyś opuścić boks...
Poza tym złapanie jej to nie taka prosta sprawa,
kocica strasznie się boi, musi się przełamać, inaczej jej bycie w Kociej Chatce nie ma sensu...
bo boks to nie jest rozwiązanie.

Cookie1706

Post » Pt cze 29, 2012 22:37 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Po dyżurze :smokin:
Na zdrowej przełom!!! Ogonek do mnie wyszedł :1luvu:
I nawet dał się głaskać, nie ukrywam z lekką rezerwą...
Poza tym spokój i cisza.

Na kwarantannie poza przebojami z Amelką bez zmian.

Jutro na dyżurze Kasiek po raz pierwszy :king:
3mamy kciuki za koleżankę :ok:
Ostatnio edytowano Pt cze 29, 2012 22:51 przez Cookie1706, łącznie edytowano 1 raz

Cookie1706

Post » Pt cze 29, 2012 22:37 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Cookie1706 pisze:Tak postanowiłam, że Amelka zostanie na zewnątrz,
kocica strasznie się boi, musi się przełamać, inaczej jej bycie w Kociej Chatce nie ma sensu...

To ok :ok: Marlenko dobrze postanowiłaś :D Amelka musi dać radę i się przełamać i zacząć funkcjonować , teraz tylko ma do towarzystwa Pysiola i Dextera więc nie jeś źle :) ważne że je i pije a reszta sam się wyklaruje - potrzebny jest tylko czas :)

terenia1

Post » Pt cze 29, 2012 22:39 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze:
Cookie1706 pisze:Tak postanowiłam, że Amelka zostanie na zewnątrz,

To ok :ok: Marlenko dobrze postanowiłaś :D Amelka musi dać radę i się przełamać i zacząć funkcjonować , teraz tylko ma do towarzystwa Pysiola i Dextera więc nie jeś źle :) ważne że je i pije a reszta sam się wyklaruje - potrzebny jest tylko czas :)

No właśnie o tym samym rozmawiałyśmy z Beatką :roll: :D

Cookie1706

Post » Pt cze 29, 2012 22:50 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Stasia i Rudzik mają wrzutki na fb :mrgreen:

Cookie1706

Post » Pt cze 29, 2012 23:04 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

edisza pisze:a ok.10 zastaniemy jeszcze? :)
bo mamy 3 torby :D + żwirek :D i fajnie jakby chociaż po 9 jeszcze była :)

Po 9 jeszcze będę :)
Kasiekkasiek

Post » Pt cze 29, 2012 23:42 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Pani która odoptowała Rudzika II pisze na fb:
"he he ludzia daje rade a kocurek jest grzeczny ma duzo energii do zabawy ale nie rozrabia a wieczorami zamienia sie w misia tulisia zatem jest nam dobrze :)"
:ok:

Cookie1706

[poprzednia][następna]