Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 29, 2012 9:51 Re: Koty Darłowo- mała kotka jutro wyląduje na ulicy ! POMOC

smarti pisze:no doprawdy-nie wyobrażam sobie co za "dt" może wywalić jakiegokolwiek kota na ulicę-czy maluszka,czy dorosłego czy chorego i starego,obojętne....

nazywanie kogoś takiego "dt", obraża inne DT i ideę DT w ogóle.

Fakt :(

kinia, wiadomo co z Agusią?
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt cze 29, 2012 10:31 Re: Koty Darłowo- mała kotka jutro wyląduje na ulicy ! POMOC

smarti pisze:no doprawdy-nie wyobrażam sobie co za "dt" może wywalić jakiegokolwiek kota na ulicę-czy maluszka,czy dorosłego czy chorego i starego,obojętne....

nazywanie kogoś takiego "dt", obraża inne DT i ideę DT w ogóle.

Zgadzam się z Tobą w 100%

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt cze 29, 2012 12:04 Re: Koty Darłowo- mała kotka jutro wyląduje na ulicy ! POMOC

Na FB pisałam sprostowanie, ale usunęłam album, bo nie chcę już więcej widzieć kici na zdjęciu i męczyć się, że nie zdążyłam jej pomóc. Bo jak pisałam na FB- ludzie oddali kotkę, bez sprawdzenia domu, ot tak, chciała Pani kota, no to wzięła. Kobieta chciała dla kici dobrze. Kotka nasikała jej na kołdrę, m.in. też narobiła do kwiatka, rozsypała ziemię- ona to zaakceptowała. Ale pojawił się duży problem ze strony męża. To on zagroził, że pozbędzie się kotki. I to całkiem poważnie zagroził. :| :cry:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt cze 29, 2012 12:46 Re: Koty Darłowo- mała kotka jutro wyląduje na ulicy ! POMOC

Kinga, musimy być dobrej myśli.
Gdybym nie miała Figi, pewnie bym ją wzięła. Też mnie męczy ta sprawa...
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto lip 03, 2012 23:18 Re: Koty Darłowo- złapana ciężarówka ! :) Maluchy na DT.

Maluchy, czyli Niunia i Chmurka, jedzą mi kartonik Bozity dziennie. Już im to trochę ograniczyłam. Wydaje mi się, że teraz stoją w miejscu, tzn. nic im się nie poprawia. Nadal nikt nie chce ich adoptować, a kolejne koty czekają na DT. M.in. te dwa najmniejsze kociaczki, które są u mojej koleżanki i tak jak Agusia, w każdej chwili mogą trafić w nieznane ręce..... :roll:

Jutro ( już nie ) ciężarówka idzie w końcu na wolność. Jest bardzo agresywna, musiałam być ostrożna przy wkładaniu rąk to klatki.

Postaram się tez jutro zabrać maluchy na kolejne odrobaczanie.

Uda się też może ciachnąć mamusię Niuni i Chmurki- w tym wypadku zależy to od tego, czy wet będzie od rana w lecznicy. Trzymajcie kciuki, to będę miała kolejną sprawę z głowy, bo teraz krucho z czasem, a jutro akurat go trochę mam.

Pobrało mi z konta aż 2 dychy za prowadzenie karty. Zdzierstwo.............................. Dodatkowo co jakiś czas; co miesiąc ? pobierane jest 1,50zł za prowadzenie rachunku......

WPŁATY:
-30zł- Anna Sz., Warszawa, :1luvu:
-30zł- Szalony Kot, :1luvu:

WYDATKI:
-20,70zł- bilety, wyszło sporo, bo przy łapaniu ciężarnej byłam z siostrą,
-20zł- opłata za prowadzenie karty,

Już pomału zaczynam rozglądać się za transportem do Okonka pod Szczecinkiem :!:

Zapraszam też do naszej starej, chorej koteńki :arrow: viewtopic.php?f=1&t=142836 Zaczyna się coś u niej na wątku dziać !

To chyba na tyle... A, no i dalej nie ma DT dla dwóch, małych, dzikich kociąt.
Obrazek

kinia098

Post » Śro lip 04, 2012 8:24 Re: Koty Darłowo- Niunia i Chmurka... nikt ich nie chce.

Kinga, a może załóż konto w mBanku. Za prowadzenie i przelewy nic się nie płaci. Za kartę 2 zł. miesięcznie.

Karena

Post » Czw lip 05, 2012 13:11 Re: Koty Darłowo- Niunia i Chmurka... nikt ich nie chce.

Karena pisze:Kinga, a może załóż konto w mBanku. Za prowadzenie i przelewy nic się nie płaci. Za kartę 2 zł. miesięcznie.

Zapisałam sobie i pogadam z tatą ;)

Czy ktoś wie, jak teraz zrobić miniaturkę zdjęcia na FB ? :roll:

Dzika ciężarna już wypuszczona. Dzisiaj jadę jeszcze z Niunią i Chmurką na odrobaczanie, bo wczoraj nie zdążyłam... Z panią Wiesią myślałyśmy, że gdzieś uwięzione są małe kotki... Coś jakby płakało. Poprosiłyśmy kobietę o otworzenie jednej szopki- nic, potem drugiej- też nic. I co ? Okazało się, ze to... papuga :ryk: No i nie zdążyłam na autobus, dlatego Niunia i Chmurka odrobaczone będą dzisiaj.

Kotka, która mnie pogryzła i uciekła z podbieraka- już się ze mną oswoiła. Znowu daje blisko do siebie podejść. Wołam ją, a ona wysuwam główkę w górę. Chyba trzeba zaopatrzyć się w nowy podbierak i działać, huh :roll: Mam jako takie zdjęcia jej maluszków. Ciemny, przepiękny! marmurek, to kocurek. Ma złamany ogonek. Drugi burasek nie wiem jakiej jest płci. Oba maluchy są przepiękne :1luvu: Dają do siebie dość blisko podejść, więc będę starała się chociaż troszkę je oswajać. Niestety na razie zdjęć nie będzie, bo komputer coś znowu mi nie czyta karty :roll:

Żebym nie zapomniała... u mnie jest 5 kotów, które teraz będę odrobaczać. Jaki środek najlepiej zastosować ? Od razu piszę, że Stronghold odpada... Ja znam Cestal?, Aniprazol, Vetminth, Profender i Milbemax. Który z tych środków najbardziej polecacie ? Coś co wybije mi tasiemce, glisty, nicienie i co tam jeszcze może siedzieć w środku... :roll:

O Grubcia było dość dużo zapytań... Zaklepałam mu domek.. a kolega- oddał go... Do kogo, niestety nie wiem. Pani, która chciała Grubcia, zaproponowałam jego braciszka. Dziś odbędzie się wizyta przed adopcyjna, trzymajcie kciuki.
Obrazek

To siostra mojej Niuni i Chmurki- Celinka. Wczoraj byłam po ich mamusię i zaniosłam na sterylizację. Kicia już po zabiegu- 120zł. Została tam jeszcze jedna kotka do sterylki, ale zapytam kobietę, czy teraz złożymy się na pół... Wracając do Celinki.. nie żyje. Właścicielka powiedziała mi, że udusiła się winogronie... Kiedy ją znalazła próbowała jeszcze "coś" zrobić.. Nie wiem, czy kotka jeszcze żyła, jak ją znalazła... Powiedziała, że w ciągu 2h była już sztywna. SZOK. Śpij aniołku... a mogłam zabrać i Ciebie, nawet moja mama wcześniej podsuwała myśl, żeby wziąć jeszcze ją.... Już jest za późno. [*]
Obrazek

Brat koteczek- Andrus, najprawdopodobniej zostaje u właścicielki. Ale myślę, że jeśli znajdzie się chętny, to go wydadzą.
Obrazek

Wczoraj kupiłam staruszce saszetkę Felixa, bo jak tam zaszłam, to nie wytrzymałam.. A nie miałam nic mokrego. Jej jedzenie suychej karmy na pewno sprawia straszny ból :(
Kupiłam też 2 miseczki na wodę dla dzikusów za 5,98zł. Fajne, bo ciężkie, to wiatr nie zwieje :D

WYDATKI:
-120zł- sterylizacja Misi; matki Niuni i Chmurki,
-5,98zł- dwie miseczki na wodę dla dzikusów,
-2,29zł- saszetka Felixa dla staruszki,
-13,80zł- bilety; za wczoraj i z 29.06 jak byłam z kicią po sterylce na zastrzyku,

To chyba na tyle.
Obrazek

kinia098

Post » Czw lip 05, 2012 19:12 Re: Koty Darłowo- Niunia i Chmurka... nikt ich nie chce.

Tak dopiero dzisiaj zorientowałam się, że to już minęły! 3 lata jak zajmuję się bezdomniakami ! 8O

Około 1,5 roku walczyłam ze stadem na działkach, skąd była m.in Bulwa, to ją pierwszą zobaczyłam z maluchami. Później staruszkę tricolor, która też znalazła domek, ale już niestety nie żyje.
Około 1,5- 2 lata walczyłam z 3 kotkami, które dopiero niedawno udało mi się złapać na sterylkę. Niestety, obecnie nie ma żadnej kotki, nie wiemy co się z nimi stało. Chciałam umówić się z Panią karmicielką na szukanie ich, bo może się przeniosły, ale albo mi, albo jej nie pasuje.. :cry:

Tak też dzisiaj sięgnęłam segregator z kartami wysterylizowanych kotów i zaczęłam liczyć. Kartek jest aż... 46. Dodatkowo jeszcze z 10-15 kotów, które były sterylizowane na darmówki z TOZ'u. Nie spodziewałam się, że liczba wysterylizowanych kotów będzie aż taka 8O Może w przeciągu 3 lat, to bardzo mało z porównaniu z innymi działającymi organizacjami, ale ja tutaj jestem praktycznie w 99% sama z tym wszystkim.

Na dobrą sprawę do sterylek zostały mi 3 dzikie kotki. Plus: 1 kotka, która jest u koleżanki, ale ona powinna sobie z tym poradzić. Mimo to, kontroluję sytuację. No i jeszcze 1 kotka skąd Misia- matka Niuni i Chmurki, ale postaram się namówić właścicielkę na koszty na pół. Są jeszcze koty na jednym gospodarstwie, ale ta sprawa wymaga bardziej jakiejś interwencji organizacji.

Niunia i Chmurka odrobaczone Vetminthem- 20zł. Były grzeczne, mało płakały :D Kupiłam dzisiaj jeszcze jedną miseczkę za 2,99zł. 4,60zł za bilety. Koty nakarmione ;)
Obrazek

kinia098

Post » Pt lip 06, 2012 8:43 Re: Koty Darłowo- Niunia i Chmurka... nikt ich nie chce.

kinia098 pisze:Tak dopiero dzisiaj zorientowałam się, że to już minęły! 3 lata jak zajmuję się bezdomniakami ! 8O

Około 1,5 roku walczyłam ze stadem na działkach, skąd była m.in Bulwa, to ją pierwszą zobaczyłam z maluchami. Później staruszkę tricolor, która też znalazła domek, ale już niestety nie żyje.
Około 1,5- 2 lata walczyłam z 3 kotkami, które dopiero niedawno udało mi się złapać na sterylkę. Niestety, obecnie nie ma żadnej kotki, nie wiemy co się z nimi stało. Chciałam umówić się z Panią karmicielką na szukanie ich, bo może się przeniosły, ale albo mi, albo jej nie pasuje.. :cry:

Tak też dzisiaj sięgnęłam segregator z kartami wysterylizowanych kotów i zaczęłam liczyć. Kartek jest aż... 46. Dodatkowo jeszcze z 10-15 kotów, które były sterylizowane na darmówki z TOZ'u. Nie spodziewałam się, że liczba wysterylizowanych kotów będzie aż taka 8O Może w przeciągu 3 lat, to bardzo mało z porównaniu z innymi działającymi organizacjami, ale ja tutaj jestem praktycznie w 99% sama z tym wszystkim.

Na dobrą sprawę do sterylek zostały mi 3 dzikie kotki. Plus: 1 kotka, która jest u koleżanki, ale ona powinna sobie z tym poradzić. Mimo to, kontroluję sytuację. No i jeszcze 1 kotka skąd Misia- matka Niuni i Chmurki, ale postaram się namówić właścicielkę na koszty na pół. Są jeszcze koty na jednym gospodarstwie, ale ta sprawa wymaga bardziej jakiejś interwencji organizacji.

Niunia i Chmurka odrobaczone Vetminthem- 20zł. Były grzeczne, mało płakały :D Kupiłam dzisiaj jeszcze jedną miseczkę za 2,99zł. 4,60zł za bilety. Koty nakarmione ;)

Kinia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt lip 06, 2012 8:53 Re: Koty Darłowo- Niunia i Chmurka... nikt ich nie chce.

Wow 8O kinia, pełen szacun :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt lip 06, 2012 9:11 Re: Koty Darłowo- Niunia i Chmurka... nikt ich nie chce.

46 sterylek! To ile mniej bezdomności! Gratuluję :piwa:

Karena

Post » Nie lip 08, 2012 9:25 Re: Koty Darłowo- Niunia i Chmurka... nikt ich nie chce.

:ok:
ZAPRASZAM NA ZAKUPY: SUKIENKI, KOZAKI, BUTY, ROLKI => viewtopic.php?f=27&t=149013

commeta

Od: Czw cze 11, 2009 21:23

Post » Nie lip 08, 2012 13:51 Re: Koty Darłowo- Niunia i Chmurka... nikt ich nie chce.

No no, szacun :ok: Oby tak dalej! (a raczej - oby coraz mniej tych kotów do sterylek było) :ok:
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pon lip 09, 2012 11:54 Re: Koty Darłowo- potrzebny transport do Wawy na czwartek !

Już karmiciele mówią mi o kolejnych kotach, więc cóż, robota dalej będzie ;) :ok:

Na czwartek potrzebny jest transport dla naszej kociej, wyniszczonej staruszki... Potrzebny transport od nas z Darłowa do Warszawy. Jest pomoc finansowa, więc może ktoś pojedzie/przyjedzie po kicię ? Do Koszalina, Słupska mogłabym ją jakoś podrzucić, jeśli byłaby potrzeba. Proszę, czy ktoś pomoże ? Żeby znowu nam okazja nie przepadła... :( Dla tej kici liczy się każdy dzień. A, i zaczyna mi się wydawać, że to na 99% grzyb, bo widziałam już u dwóch kotów; kocurków, w tamtych okolicach, podobne, jeszcze nieduże wyłysienia :cry: Żeby to się dziadostwo nie rozeszło dalej :(

Obiecane zdjęcia maluchów
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolejne, nowe maluchy szukające pomocy. To nie jest jakiś chwyt, ale dzwoniła dzisiaj do mnie karmicielka, że kocur, który jest z tego stada- atakuje, gryzie, przygniata do ziemi malucha ze złamanym ogonkiem... Mozliwe, że drugiego też próbuje udusić???, ale Pani, która tam mieszka, widziała na razie tylko, jak atakuje jednego.
Obrazek

kinia098

Post » Czw lip 12, 2012 14:50 Re: Koty Darłowo- pilnie DT dla kociaków !

Kocia staruszka już w drodze do Katowic :D Więcej info na wątku ;) :1luvu:

Dziękuję Gayko za wpłatę w wysokości 100zł na darłowskie koty :1luvu:

Zero adopcji, naprawdę nic. Katastrofa. Wszystko stoi.

Ponawiam pytanie: jaki środek na odrobaczanie najbardziej polecacie ?
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]