Kacperek,Lajla, MOJA KOCHANA NIUNIA NIE ŻYJE :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 26, 2012 17:16 Re: Lajla -Kacper nadal herpes.Uodparniamy i czekamy....

A jak Kacperek się czuje?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto cze 26, 2012 19:09 Re: Lajla -Kacper nadal herpes.Uodparniamy i czekamy....

Broszka pisze:A jak Kacperek się czuje?

Kacperek źle się nie czuje.Apetyt ma,ale nie zje całej saszetki jak kiedyś tylko pół.Waży 6,30 trochę mógłby schudnąć :mrgreen: Oczka kociastych nadal zaropiałe.Oczywiście nie są w takim stanie jak w kwietniu.

BUSIO pisze:8O
Ja wiem,ze leczenie kotów jest drogie,ale jak się zobaczy taką fakturę,to normalnie wszystko opada... :? Teraz tylko trzeba kociulki doleczyć :ok: :1luvu:
Ewa,a co wetka powiedziała?

Busieńku to jest tylko faktura za zilexis ( w tym tylko 30 zł za Immunodol dla Lajli ),a nie za całe leczenie od kwietnia :roll: Morfologia z biochemią,lekarstwa ,uodparniacze ,enisyl,a to wszystko na 100 % itd. Inne odżywianie,a sama wiesz ile kosztuje mokre żarełko (chociaż futrzaki nigdy źle nie jadły :mrgreen: Taxi.zanim się kapnęłam ,by wozić wózkiem.Dobrze,że trafiłam na okulistką,która nie chciała ode mnie pieniędzy za wizyty..Często tak postępuje z ludźmi -nie wiem ile zarabia przy takim sercu dla ludzi i zwierząt. :roll: Teraz musimy czekać,aż organizm sam zacznie walczyć.Za dużo było już antybiotyków.Za ok. miesiąc kontrola. Gdybym zauważyła coś niepokojącego to wcześniej.Niestety leczenie zwierzaczków tylko dla bogatych :evil: .Był moment,że nie wyrobię i oddam jednego do adopcji.Ale tylko moment,bo jak można oddać kokoś-kogo się kocha :cry: :oops:

Dziś im podrzucili do lecznicy siedem maluchów ok 6 tyg..Jakie ładne :1luvu: .Jedna szylkretka,reszta czarna,a i jeden z białym szronem.Śmiałam się,że biedaczysko zrobił się siwy ze zmartwień. :lol:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Wto cze 26, 2012 21:46 Re: Lajla -Kacper nadal herpes.Uodparniamy i czekamy....

W dalszym ciągu trzymamy kciuki. Jutro obiecuję obiecaną fotkę, a może, jak będzie pogoda, wyślę Ci tę czapeczkę.
Kuźwa , dlaczego ludzie uważają, że sterylka jest gorsza niż poniewierka kociąt :evil:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Wto cze 26, 2012 22:00 Re: Lajla -Kacper nadal herpes.Uodparniamy i czekamy....

Czapkę już zrobiłam tylko bez oczu itd.ino zamiast z kocimi to ze szczurzymi uszami wyszła :ryk: Wczoraj cały czas szukałam na Allegro głowy niemowlaka,ale nigdzie nie było.Oczywiście nie żywego tylko manekin.Czapka mi wyszła ok 48 cm. / 17 cm. to jest na ok 3 latka.Niestety bez manekina trudno cokolwiek zrobić :roll: Nie wysyłaj dzieciaku,szkoda pieniędzy tylko zrób zdjęcia z przodu z boku i wewnątrz.Może dam radę policzyć oczka.I cent.wysokość i szer.czapeczki.Wczoraj całą noc nie spałam.Za to dziś jak przyszłam od weta to cały dzień :mrgreen: Co ja teraz będę robić.Na robótki mam lenia 8) :lol:
buziaczki :1luvu:
Kociaki pewnie jakieś piwniczne.Gdybym była bogata to szylkretka byłaby moja :mrgreen: :ryk: One jeszcze bardzo malutkie.Widać,że oczy jeszcze słabo widzą,ale za to szalone.Rozmawiałam z wetką,jakoś im się udaje wszystkie oddawać do adopcji.Często dostają takie prezenty.Tylko,że teraz idą urlopy i wakacje :cry:

welina

Post » Śro cze 27, 2012 13:39 Re: Lajla -Kacper nadal herpes.Uodparniamy i czekamy....

Ewa szuka głowy niemowlaka 8O :strach: ,a ja swoją gdzieś zgubiłam....
Dobrze,że ktoś był na tyle odpowiedzialny :roll: :evil: i przyniósł maluchy do lecznicy

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Śro cze 27, 2012 16:32 Re: Lajla -Kacper nadal herpes.Uodparniamy i czekamy....

Ja jej wyślę tą czapeczkę pojutrze. Idę biegać ;)

sygitka21

Post » Czw cze 28, 2012 10:44 Re: Lajla -Kacper nadal herpes.Uodparniamy i czekamy....

Sygitka wydziergałam coś takiego :mrgreen: Zdjęcia można powiększyć :ok:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

welina

Post » Czw cze 28, 2012 12:01 Re: Lajla -Kacper poważniej chory-chlamydioza + herpeswirus

Ale cudeńko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

welina pisze:Broszka pożyczyła mi 135 zł na zilexis. :1luvu:
135 zł
-52 zł z bazarku dla kociastych idzie na poczet długu
.............
83 zł nadal jestem dłużna .Oddam jak najszybciej będę mogła.
:oops:

rozliczyłam bazarki i prawie udało się uzbierać kwotę :ok:
wpłynęło jeszcze 72,- (59,50 z bazarku z reprodukcjami i 12,50 z bazarku z owsem). Pozostałe 11,- będzie ode mnie :wink:

Tak więc dług spłacony :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw cze 28, 2012 12:07 Re: Lajla -Kacper nadal herpes.Uodparniamy i czekamy....

Broszka jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc :1luvu:

welina

Post » Czw cze 28, 2012 12:11 Re: Lajla -Kacper nadal herpes.Uodparniamy i czekamy....

Na zdrówko dla rudaska :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw cze 28, 2012 14:33 Re: Lajla -Kacper nadal herpes.Uodparniamy i czekamy....

welina pisze:Sygitka wydziergałam coś takiego :mrgreen: Zdjęcia można powiększyć :ok:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

8O :ok: 8O
Ewa-ja Cię wezmę przez kolano przełożę;pupę przetrzepię. :twisted: Ja się pytam-jakie ufo :?: :?: :?: Super czapka :1luvu: :ok:

BUSIO

Post » Pt cze 29, 2012 6:45 Re: Lajla -Kacper nadal herpes.Uodparniamy i czekamy....

Genialna czapeczka! Moja już wysłana. I teraz na serwisy dzieciowe i pójdzie jak świeże bułeczki :)

sygitka21

Post » Pt cze 29, 2012 19:56 Re: Lajla -Kacper nadal herpes.Uodparniamy i czekamy....

Pewnie,ze genialna :1luvu: A Ewa to teraz pewnie zarobiona po pachy,nic nie pisze... :roll:

BUSIO

Post » Pt cze 29, 2012 20:57 Re: Lajla -Kacper nadal herpes.Uodparniamy i czekamy....

BUSIO pisze:Pewnie,ze genialna :1luvu: A Ewa to teraz pewnie zarobiona po pachy,nic nie pisze... :roll:

Nie chcę marudzić dlatego nic nie piszę.Żadnego zainteresowania robótkami nie ma.Drugi dzień niesamowicie bolą mnie unerwienia,więc chodzę wściekła,przeklinam i trzaskam drzwiami :oops:
Młode wyjechali.Trochę ciszy .....

welina

Post » Sob cze 30, 2012 8:35 Re: Lajla -Kacper nadal herpes.Uodparniamy i czekamy....

A gdzie się podział mój chór :crying: :oops:
Nawet Lajla zdradziła mnie na rzecz słoneczka.ech życie :(

Obrazek

welina

[poprzednia][następna]