Tymczasy u horacy7. wychudzona tri, sama skóra DT/szpitalik?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 25, 2012 8:23 Re: Tymczasy u horacy7. Maluszki w schronie. PILNIE DT = ŻYC

Czy ktos może przesłać do schroniska w Olsztynie zdjęcie Wenus.
joanna3113

Post » Pon cze 25, 2012 8:58 Re: Tymczasy u horacy7. Maluszki w schronie. PILNIE DT = ŻYC

ASK@ pisze:Szukałam kota i wiem co to znaczy.szukałam swej tymczaski co do z DS zginęła na trzeci dzień. Pracuję,mam swoje koty i swoje dziki, mam rodzinę.Dojeżdżałam 2 razy dziennie ,często autobusem kilkanaście kilometrów by kota szukać. Byłam raniutko przed pracą (potem wprost z autobusu do biura) i po pracy. Kot znał tylko mnie bo do nowej opiekunki nie przywykł jeszcze. Dodatkowo był dzikawy więc nawet do mnie mógł nie wyjść. Cała okolica była rozwieszona ogłoszeniami,znałam każdego kota,psiarza,karmiciela...Byłam wszędzie,wszędzie pisałam ... Szukałam sama w większości,czasem pomagał TŻ. Znalazłam ją choć wielu uważało,ze to nie jest możliwe.Kotka była blisko.Nie można sie poddawać. Nie można. Trzeba ułożyć sobie plan i realizowac go. Pierwszych kilkanaście dni należy szukać mocno intensywnie.Wracać ciągle w te same miejsca, nawet w takie wydawało by się nie możliwe.Słuchać, kiciać...bo kot przestraszony może nie odezwać się nawet jak będzie blisko.
I nie można mówić,że czasu nie staje. Sama po sobie wiem,że można wszystko zorganizować choć czasem zmęczenie powala i niechęć ogarnia.
Każdy pomysł dotyczący szukania koci jest dobry.Ale trzeba poświęcić poszukiwaniom czas, choćby krótki ale trzeba.
Życze powodzenia.

Dokladnie, ja tez mysle, ze najgorsze co moze byc, to poddac sie zbyt wczesnie. Znam osobę, ktora nagrala kicianie na kasete czy tam plyte i puszczala na cala noc przed domem.. Naprawdę, mimo, ze wydaje się, ze kotka juz się nie odnajdzie- jesli domek będzie intensywnie szukał i WIERZYL w to, ze ja znajdzie- to jest mozliwe, aby się tylko nie poddawac.

Jeszcze krótko, co u Maluszkow.
Maluszki cudownie:D Latają mi po mieszkaniu torpedy, muszę mieć oczy dookoła glowy :P Jedzą, rosną, spią i bawią się. Codziennie jest z nimi masa śmiechu i wszystkie są mega przytulasne, jeszcze takich nie widzialam. Wieczorkiem wszystkie trzy się na mnie kładą i przepychaja się, ktory blizej głowy, łaszą i ugniatają, a mruczą tak glosno, że TZ słyszy w lazience (a on gorzej slyszy na jedno uch o). Ostatnio nauczyły sie wspinac po nogach na rece, wczoraj Mrusia wspięła mi się wlasnie tak- tylko, ze mialam krotkie spodenki :D : Były odrobaczane juz, czekamy na szczepienie. Są juz zdrowiutenkie, kupki mają przesliczne, są przekochane :1luvu:

Basiu, ściskam i czekamy na Ciebie :ok: :ok:

raiya

Od: Pon sty 09, 2012 17:02

Post » Pon cze 25, 2012 12:52 Re: Tymczasy u horacy7. Maluszki w schronie. PILNIE DT = ŻYC

zaglądam z nadzieją na dobre wieści od Basi... :ok: :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon cze 25, 2012 16:57 Re: Tymczasy u horacy7. Maluszki w schronie. PILNIE DT = ŻYC

Próbowałam się dodzwonić do Basi, ale nie mogę..:( Czy ktoś ma jakies wieści? (dobre :ok: )

raiya

Post » Pon cze 25, 2012 17:21 Re: Tymczasy u horacy7. Maluszki w schronie. PILNIE DT = ŻYC

Czekamy na wieści :ok:

Tak sobie pozwolę tu na małą prywatę :roll: Proszę zajrzyjcie na ten wątek z podpisu.

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon cze 25, 2012 17:36 Re: Tymczasy u horacy7. Maluszki w schronie. PILNIE DT = ŻYC

Przepraszam ,że dopiero sie odzywam jednak dotarłam do domu około 16 tej.Wypisano mnie dzisiaj bez karty informacyjnej więc dalej niewiele wiem co dalej wszystko zależy od badania histopatologicznego węzła chłonnego którego kawałek mi pobrano.Wynik gdzieś za dwa tygodnie jak dobrze pójdzie.Łykam antybiotyki i trzymam się jakoś,rana się goi dobrze tylko węzły nadal wielkie.Wyglądam jak świnka.Cóż trzeba jednak trwać i mieć nadzieję,że jakoś się wszystko ułoży. :ok: Chciałam Wam bardzo podziękować za wsparcie które mi tutaj dałyście ,ogromne trudno byłoby tam bez Was.Jesteście niesamowite i tak strasznie miło mi było ,że trwacie ze mną. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Meksykanka, Kasia, Joanna, Kasztanowa7 ,MalgWrocław, ASK, Raiya ,Puszatek, Alab108, Lidka,Puszatek, Alienor,Dana 2509 i tym o których być może nie wspomniałam z roztargnienia dziękuję dziewczyny. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Teraz zaś codzienność ,weszłam do domu koty wszystkie są tylko jakieś wszystkie duże.Drapak połamany ,sierść fruwa wszędzie ,koty mnie obległy i z niepokojem patrzyły.Zosia oczywiście w płacz i w ramiona ,moja najukochańsza kotka aż się poryczałam.Atomek w pierwszej chwili się mnie bał,maluchy popatrzyły troszkę z niepokojem i przybiegły się witać.Strasznie urosły Bąbel z Kleksem.Atomek z Tuptusiem też jakieś dorosłe mocno.Jak cudownie być z nimi z powrotem.Teraz idę ogarniac chałupę odezwę się później.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon cze 25, 2012 17:51 Re: Tymczasy u horacy7. Maluszki w schronie. PILNIE DT = ŻYC

Witaj :1luvu: już teraz tylko może być lepiej :ok: wśród kochanych futer
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon cze 25, 2012 17:55 Re: Tymczasy u horacy7. Maluszki w schronie. PILNIE DT = ŻYC

:dance2:
Jesteś wreszcie :1luvu:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon cze 25, 2012 18:04 Re: Tymczasy u horacy7. Maluszki w schronie. PILNIE DT = ŻYC

Witamy :ok:

:1luvu:
po_prostu_kaska

Post » Pon cze 25, 2012 18:04 Re: Tymczasy u horacy7. Maluszki w schronie. PILNIE DT = ŻYC

Ale faaaaaaaaaajnie, Basia wróciła :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

raiya

Post » Pon cze 25, 2012 19:53 Re: Tymczasy u horacy7. Maluszki w schronie. PILNIE DT = ŻYC

Tak jak fajnie w domu. :P Troszkę odgruzowałam po moich chłopcach . :wink: Jedno trzeba im przyznać kociaste miały fajnie bo chłopcy suchego im tyle sypali ,że zjadły ponad 10 kg suchej karmy przez dwa tygodnie,czyli dlatego takie duże som. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Do tego moi synowi zamykali swój pokój i tam głównie spędzali czas a koty szalały po kuchni,moim pokoju i robiły wszystko na co miały ochotę.Niestety prania masa bo mój rezydent Bazyli sikał gdzie tylko się udało ,nasikał na lodówce na rachunki ,mam cudną książeczkę mieszkaniową. :lol: :lol: :lol: :lol: Chłopiec protestował przeciwko zwyczajom panującym w domu bez pańci.Mam już dwie fotki maluchów które są już dużymi chłopcami.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon cze 25, 2012 20:08 Re: Tymczasy u horacy7. Maluszki w schronie. PILNIE DT = ŻYC

To nic Basieńko :1luvu: Jesteś a to się tylko liczy :ok: :ok:
Witaj Kochana :lol:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon cze 25, 2012 20:17 Re: Tymczasy u horacy7. Maluszki w schronie. PILNIE DT = ŻYC

Na reszcie w domu najwyższy czas :mrgreen: :1luvu: :dance: :d :ok: ance2: :dance: :dance2:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon cze 25, 2012 20:27 Re: Tymczasy u horacy7. Maluszki w schronie. PILNIE DT = ŻYC

Basiu kochana cieszę się , że Cię słychać tzn. mogę poczytać. Tylko proszę pomalutku, na razie tak na pół gwizdka. Zadbaj trochę o siebie, trochę spokojniej :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon cze 25, 2012 20:39 Re: Tymczasy u horacy7. Maluszki w schronie. PILNIE DT = ŻYC

UWAGA idą foty :mrgreen:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
po_prostu_kaska

[poprzednia][następna]