DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ZAKAZ DOKARMIANIA KOTÓW !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 20, 2012 16:23 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ROZWALONY KARMNIK CO ROBIĆ ?

Już starciłam orientację, ale chyba nie podałaś namiarów na Izę.
A jest chyba osoba, która mieszka blisko tych działek.
Tylko musiałabym podac namiary, choćby na pw.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro cze 20, 2012 21:52 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ROZWALONY KARMNIK CO ROBIĆ ?

podawałam :wink: ale podam jeszcze raz jeżeli była by szansa pomocy to super :D
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw cze 21, 2012 7:20 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ROZWALONY KARMNIK CO ROBIĆ ?

Lidka pisze:Już starciłam orientację, ale chyba nie podałaś namiarów na Izę.
A jest chyba osoba, która mieszka blisko tych działek.
Tylko musiałabym podac namiary, choćby na pw.

Nie Iza nie mieszka blisko, dojeżdza z odległej dzielnicy praktycznie codziennie by karmic, sterylizowac i ratować te koty. Dzwiga torby lub wózek pełen karmy, niezależnie od pogody.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Nie cze 24, 2012 7:59 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ROZWALONY KARMNIK CO ROBIĆ ?

Iza bardzo prosi o pomoc przy sprzątaniu domku na działce tam gdzie zwykle.czyli Jagielońska :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie cze 24, 2012 13:22 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ROZWALONY KARMNIK CO ROBIĆ ?

podrzucę ,może ktoś jednak pomoże :kotek:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie cze 24, 2012 21:06 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ROZWALONY KARMNIK CO ROBIĆ ?

Pomoże ,pomoże tylko musi się określić którego dnia może mieć wolne :mrgreen:
a to chwileczkę potrwa :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie cze 24, 2012 21:15 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ROZWALONY KARMNIK CO ROBIĆ ?

czekałam na ciebie :piwa:
umów się z Izą i bardzo ci dziękuję :D
Obrazek

dorcia44

Post » Pon cze 25, 2012 13:03 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ROZWALONY KARMNIK CO ROBIĆ ?

Ja też się zgłosiłam, ale ja mogę w weekend albo po pracy.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon lip 02, 2012 8:02 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ROZWALONY KARMNIK CO ROBIĆ ?

Ostatnio byłam z Izą na działkach łapać kociaki .
Iza ma tam wielkie problemy ,jest szykanowana ,nie pozwalają jej karmić kotów .
Zaraz w kleje pismo jakie wysłała do Zarządu .
Bardzo przeszkadza ludzią karmienie ,przeszkadza piękny domek który Iza kupiła za własne pieniądze.
Domek jest estetyczny ,usytuowany tak że nikomu nie wadzi..a jednak wadzi :twisted:
Nie wadzą za to śmiecie wywalane na działkach :evil: to jest w porządku ,tego pani Prezes nie widzi.
Oczywiście parę zdjęć na dowód stanu faktycznego.
tych kartek jest mnóstwo na działkach :evil:
Obrazek

to jest ten domek który tak bardzo przeszkadza
Obrazek
Obrazek
Obrazek
domek przeszkadza bo stoi na drodze :evil: :roll:
jak również dlatego że wnuk pana z działki na przeciwko chce taki domek :twisted:
nie przeszkadzają zaś te kwiatki :twisted:
Obrazek
Obrazek

Jest że tak określę oskarżona o zniszczenia parkanu u pewnego pana ,oczywiście porobiłam fotki,wstawię później.

Jak wytłumaczyć ludziom ,starszym ludziom że kot to istota odczuwająca tak jak my ból ,głód ,chłód ,strach :cry: ..czemu ci ludzie są tacy podli?
Obrazek

dorcia44

Post » Pon lip 02, 2012 9:34 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ZAKAZ DOKARMIANIA KOTÓW !!!

dorcia44 pisze:czemu ci ludzie są tacy podli?

Bo są:(

Pytasz
dorcia44 pisze:jak wytłumaczyć ludziom, starszym ludziom że kot to istota odczuwająca tak jak my ból, głód, chłód, strach.

Zazwyczaj nie interesuje ich to co ze zwierzętami sie dzieje, tak jak nie obchodzi to co sie dzieje z ludźmi.

Też jestem starsza:) Ale to chyba nie od wieku zależy.

Tłumaczenie, że kot to istota czujaca jest bez sensu i szkodliwe dla kotów.
Trzeba tłumaczyć, że kot na działkach to istota POŻYTECZNA.
Bo inaczej wszystko nornice i myszy zjedzą, uszkodzą. A obecność kotów powoduje, że jest ich mniej, nawet jeśli nie wszystkie wyłapią, to jednak mniej sie ich zadomowi w obecności kota. Moim zdaniem tylko taki kierunek coś może pomóc w załagodzeniu lekkim sporów.

A tego domku dla kotów nie da się na jakąś działkę dać?
W myśl zasady - co czy nie widzą tego sercu nie żal.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon lip 02, 2012 9:45 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ROZWALONY KARMNIK CO ROBIĆ ?

dorcia44 pisze:jak również dlatego że wnuk pana z działki na przeciwko chce taki domek :twisted:

To niech pan z działki ruszy cztery litery i wnukowi zbuduje :roll:
Nie wytrzymałabym z takim sąsiedztwem...
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

[poprzednia]