MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 19, 2012 12:24 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Ulka18 pisze:
Zaczelysmy rozmowy nt. DT i hoteli, ale to na razie orka urgoru, może jednak cos z tego wyjdzie.

Ja trzymam kciuki za same sukcesy, jesteście wielkie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Wto cze 19, 2012 13:57 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Ulka18 pisze:Ewexoxo, jak to masz daleko? Ja tez jestem z Debicy. Dojezdzam do schroniska co sobote. Dawniej jak Kierownik żyl, to jezdzilam naprawde czesto, nie tylko w soboty. Sobota i kilka godzin ze zwierzetami to naprawde dla nich duzo. Jak one sie ciesza, gdy nas widza, jak czekaja, zeby do nich podejsc. Tego sie nie da opisac slowami, to trzeba przezyc.

Zaczelysmy rozmowy nt. DT i hoteli, ale to na razie orka urgoru, może jednak cos z tego wyjdzie.

no to dlaczego ja nic o tym nie wiem? :evil: stukam, pukam i dobijam się żeby znaleźć kogoś, kogokolwiek znajomego, pro-kociego z Dębicy i już myslałam że ja tu sama, biedna, opuszczona... :crying:
czym jeździsz? może wybrałybyśmy się czasem razem? w ogóle wpuszczą mnie?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Wto cze 19, 2012 14:06 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

W Debicy dobrze dzialaja dziewczyny z OTOZ Animals. Jest tylko kilka psow w przytulisku w Debicy.

Zapytam w urzedzie w Mielcu nt. nowego narybku wolontariackiego, mysle,ze nie bedzie problemu, dane do umowy i mozna dzialac.

Ulka18

Od: Wto cze 14, 2005 20:33

Post » Wto cze 19, 2012 15:29 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

To maleństwo, nie umiejące jeszcze samo jeść, miało dzisiaj trafić do mieleckiego schroniska...
Obrazek
Na terenie naszego szpitala, żyją sobie koty. Kotom dobrze się wiedzie, bo jest kilka osób, które karmią je systematycznie...nie myśląc jednak o sterylizacji . Ktoś pomyślał ( "pomyślał", jak to brzmi..) chyba, że jeden więcej nie zrobi różnicy. Nie wziął jednak pod uwagę wieku kocięcia.Owszem, tam są młode, ale trochę starsze. I jakby nie patrzeć, tego się nie robi. Ale kto się wysili i wysterylizuje kotkę, skoro łatwiej podrzucić kocię.
Gdyby nie panie karmicielki, które widziały wszystko z okna, kocię by się utopiło, bo wylądowało w kanale..Małą wyciągnięto i zaczęto szukać kontaktu ze schroniskiem...I tu do akcji wkroczyłam ja, odradziłam schron, z reszta nie udało się tam nikomu dodzwonić i ktoś miał ją osobiście zawieźć...wylądowała u mnie w biurze, dostała słoik-termoforek bo cala dygotała i trochę zwykłego mleczka od pań, rozcieńczonego ciepłą woda...może nie najlepszy pomysł, ale to ją uspokoiło...
Nie ukrywam, że będziemy domku szukać, jak tylko maleństwo się usamodzielni.
taki byk ze mnie jest:
Obrazek
I snem niespokojnym zasnęła, chyba nie śni się jej ic dobrego bo wierzga cała co chwila...
Obrazek

Edit:
panie, ktore dokarmiają koty twierdziły, ze jest jedna matka, teraz wszystko wskazuje na to, że jest i druga i to od niej to male. Ja jej nie widzialam jeszcze, ale ktoś zabrał drugie takie kocię do domu i podłożył swojej kotce. jakby nie patrzeć, dwa dzikuski mniej na tułaczce.
Ostatnio edytowano Nie cze 24, 2012 8:53 przez Aga_, łącznie edytowano 1 raz
Aga_

Post » Wto cze 19, 2012 18:13 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

:(
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto cze 19, 2012 18:43 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

To jest kolejny dowód na to, jakie ludzie maja pojęcie o schronisku...Nie wiem co by było gorsze, śmierć z utopienia, czy konanie na KK :(
Aga_

Post » Wto cze 19, 2012 18:48 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Dużo ludzi jest przede wszystkim nieodpowiedzialnych i to jest przykre, bo jeżeli juz nie pomyśleli o sterylizacji kotki to uważam że zakichanym obowiązkiem właściciela kota jest zostawić kocięta przy matce przynajmniej do czasu aż będą samodzielne i wtedy znaleźć im nowych właścicieli albo przynajmniej poprosić kogoś o pomoc w tym :evil:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Śro cze 20, 2012 7:00 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Aga, moze bys pogadala z paniami karmicielkami, zeby troche przeglodzily koty i moze wtedy udaloby sie zlapac matke.
Nie wierze, zeby gmina Mielec /mimo dobrego programu walki z bezdomnoscia/ wylozyla kase na sterylizacje, ale moze poskladamy sie i wysterylizujemy kotke.

Ludzie w Mielcu i nie tylko nie maja pojecia o dziko zyjacych kotach, stad tyle dzikich kotow trafialo do mieleckiego schronu.
Biedne koty umieraly w zamknieciu...

Ulka18

Post » Śro cze 20, 2012 11:34 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Aga_ pisze:Obrazek
I snem niespokojnym zasnęła, chyba nie śni się jej ic dobrego bo wierzga cała co chwila...
Obrazek

ale cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

rene010

Post » Nie cze 24, 2012 8:28 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Obrazek
Z tylu widac biale uszy szpiega :)

To niesamowite, jak maleństwo zmienia się z dnia na dzien. Najgorsza był pierwsza doba, płakało. Ale już następnego dnia spało snem błogim. Zdominowała wszystkich, biega, łapie za stopy i ostro protestuje donośnym mialkiem, jak czegoś nie chce ( np. nie ma własnie ochoty na masaż brzuchola ), albo z nudów. KUWETKUJE!!!! :ok:
Kocio ma dość plaskaty, misiowaty pyszczek i dość szeroko rozstawione, króciutkie uszka :1luvu:
-----------------------------------
No i jeszcze przypomnę pięknego rudzielca, bardzo przyjaznego, chętnie siedzącego na kolanach. Ostatnio, dziewczyny podaja kociastym w schronie antybiotyk, co ma na nie zbawienny wpływ. Rudy wypiękniał :1luvu: Jego futerko jest bardzo miękkie przyjemne w dotyku. Chętnie się bawi.
Może komuś wpadnie w oko?

Obrazek
Aga_

Post » Nie cze 24, 2012 10:20 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

piękny rudasek :1luvu:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Nie cze 24, 2012 10:23 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

ewexoxo pisze:piękny rudasek :1luvu:

taki bardziej jasno-rudy jest :)
Aga_

Post » Pon cze 25, 2012 11:11 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Śliczne :1luvu: :1luvu: i duże i małe.
Ogłoszenia mają.
ObrazekObrazek

rene010

Post » Pon cze 25, 2012 11:39 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Ruszamy z bazarkami na mielczaki :)
Zapraszamy, chętnych do pomocy:
viewtopic.php?f=20&t=143397&p=8988370#p8988370
Aga_

Post » Pon lip 02, 2012 13:01 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Prosimy o pomoc w postaci poduszek, kocy, puszek z karma, tabletek na odrobaczenie, srodkow przeciwpchelnych, witamin.
Potrzeby zdrowotne zwierzat sa zepchniete na szary koniec, nawet gabinet lekarski zostal zlikwidowany :-(
Nie wiem czy w ogole przychodzi jakikolwiek weterynarz do schronu...
Koty sa zarobaczone, o psach nie wspomne.

Ulka18

[poprzednia][następna]