PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 24, 2012 7:12 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Morze kociąt! Przybywa chorych! POM

zoyabea pisze:
Dzis do super domu poszla Pandora.
Panstwo przyjechali szukac kotki znajomych i wyszli z Pandora i jej kolezanka w pakiecie.
Dom juz zazwierzecony wiec przypadlosci zdrowotne Pandorki nie stanowia zadnego problemu.
Pandorka dala sie Pani oglaskac po łapce 8O 8O 8O Pierwszy raz dała się dotknąć na moich oczach :lol:
(

A już straciłam nadzieję. Cieszę sie bardzo :D
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Nie cze 24, 2012 7:55 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Morze kociąt! Przybywa chorych! POM

Ja z wczorajszej wizyty na Paluchu wróciłam z czymś takim:
Obrazek

Dziewucha ma około 10 dni. Wszelkie porady dotyczące wychowania i opieki nad takim małym "chomikiem" mile widziane :D

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Nie cze 24, 2012 9:44 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Morze kociąt! Przybywa chorych! POM

Łomatko, Ozymandias, a co to takiego? :1luvu:

Zrobiłam dla Was skromny bazarek, proszę o podrzucanie co jakiś czas, bo nie będzie mnie przy kompie przez parę dni: viewtopic.php?f=20&t=143343

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Nie cze 24, 2012 10:00 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Morze kociąt! Przybywa chorych! POM

Były propozycje, że to chomik, szczur itd. Ostatecznie stawiamy na kota, ale pewne będzie dopiero, jak trochę podrośnie :wink:

Za bazarek serdecznie dziękujemy :1luvu: . Będziemy podrzucać.

Ozymandias

Post » Nie cze 24, 2012 14:25 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Morze kociąt! Przybywa chorych! POM

No wreszcie się Karolina pochwaliła :D .
To była obustronna miłość od pierwszego wejrzenia :1luvu: .

A tego rudego chłopaczka zabrałam z Palucha w zeszłą niedzielę .
Kk już prawie wyleczony , w pysiu nadżera zanika, wyczesujemy pozostałości po wszołach.
Mój kochany KRÓL LEW - ALF :1luvu:

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro cze 27, 2012 14:48 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Morze kociąt! Przybywa chorych! POM

320/12 Obrazek z Wesołej
321/12 Obrazek
322/12 Obrazek
324/12 Obrazek
326/12 Obrazek
327/12 Obrazek
329/12 Obrazek
333/12 Obrazek
334/12 Obrazek
335/12 Obrazek
337/12 Obrazek
??? Obrazek to chyba ta Karoliny
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw cze 28, 2012 9:19 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Nasze koty kandydują w Krakvecie! P

Pytam z ramienia JoKota, umieszczaliśmy to ogłoszenie gościnnie na stronie, wiadomo co z tym kotem dalej?

Ozymandias pisze:Jak zapewne wiecie, na Paluch są odsyłane koty m.in. z lecznicy na Śnierawitów. I właśnie jest tam jeden kandydat, który lada dzień trafi do schroniska. A szkoda by było, aby taki ładny i fajny kotek "zmarnował" się w schronie.

Obrazek

Jest miziasty, ma ok roku, został przywieziony przez Straż po tym, jak nadział się na drut.Jest oczywiscie wykastrowany. Lgnie do ludzi, widać, że to domowy kot, którego szybko dopadnie dół na Paluchu.
Obrazek

Może ktoś mógłby dać mu chociaż DT, zanim będziemy musieli oglądać jego zdjęcia w schroniskowych kartotekach.
Obrazek

Jeśli ktoś chciałby dać temu kociakowi szansę, proszę o kontakt na pw do mnie lub forumowej tajdzi z KMT.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw cze 28, 2012 10:18 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Morze kociąt! Przybywa chorych! POM

W wątku "Czerwieniami malowane" ktoś szuka młodego rudzielca do domu w którym jest 6 zwierząt ( psy i koty ). Domek ma być wychodzący, co od razu zaznaczam.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw cze 28, 2012 12:09 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Morze kociąt! Przybywa chorych! POM

Moja najukochańsza, najsłodsza, najpiękniejsza Trzykrotka odeszła :crying: :crying: :crying: Nie myślałam, że w ciągu tylko kilku dni tak się przywiążę do małego futerka. Nigdy nie zapomnę jej ledwo otwartych oczek patrzących na mnie z wyrazem "mama?".

W ostatnich kilkunastu godzinach życia była przy niej obecna pani doktor Justyna z ursynowskiej lecznicy Teodor (mam gdzieś, że to kryptoreklama). Wzięła ją na noc do domu i co kilka godzin karmiła i podawała leki. Trzykrotka odeszła we śnie, śpiąc na poduszce pomiędzy panią doktor a jej kotem. Będzie mi strasznie brakowało mojej małej "córeczki". :crying: :crying: :crying:

Próbując się zebrać w sobie, odniosę się do dwóch poprzednich postów. Kot ze Śnierawitów znalazł DT, ale nie wiem u kogo. Miała go początkowo zabrać Moha, ale ktoś ją uprzedził. Moha wzięła w końcu spadochroniarza z połamaną łapką przywiezionego przez SM na Śnierawitów, który znalazł DS u jej siostry :1luvu: .

Co do małaego rudzielca, to Małgosia ma takowego. W razie czego ja mam dwa cztery małe do oddania (tzn. ktoś, kto mnie prosiła o pomoc - z Bełchatowa :roll: ). Dwa maluchy są właśnie rude. Idę na wątek czerwonych.

Ozymandias

Post » Czw cze 28, 2012 15:41 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Morze kociąt! Przybywa chorych! POM

Gdzie nie zajrzeć tam smutno :( Przykro mi Karolina :(

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw cze 28, 2012 19:04 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Morze kociąt! Przybywa chorych! POM

Mnie również jest ogromnie przykro z powodu tri :(
Ale dałaś jej siebie, a to najważniejsze.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Czw cze 28, 2012 19:53 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Morze kociąt! Przybywa chorych! POM

Dżizas, niechże wreszcie się zacznie coś układać bo siły powoli brakuje na to wszystko :? Dosłownie :(
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt cze 29, 2012 20:19 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Morze kociąt! Przybywa chorych! POM

jamkasica pisze:Dżizas, niechże wreszcie się zacznie coś układać bo siły powoli brakuje na to wszystko :? Dosłownie :(

się podpiszę :(

Witajcie!

mam nadzieję że i mi się kiedyś ułoży i znowu tu wrócę - nie zapomniałam o Paluszkach, ale chwilowo od kilku miesięcy przerabiam wszystkie możliwe kataklizmy życiowe :(

Mam pewien pomysł, jeśli wypali dam znac...

A w międzyczasie ponieważ zaglądają tu osoby z różnych dzielnic chciałabym zapytac czy ktoś wie coś więcej o dostepności talonów w Warszawie - do tej pory korzystałam z usług Książęcej, ale w tym roku nie zostali wytypowani przez miasto. Czy ktoś może mi pomóc w znalezieniu listy warszawskich lecznic w których można umieścić w szpitaliku na talon chore na kk kocięta? Na Żytniej są malutkie klatki, a miot jest z kotką....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt cze 29, 2012 21:00 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Morze kociąt! Przybywa chorych! POM

a w ogole jest szpital ktory przyjmuje chore zakaznie koty?

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Pt cze 29, 2012 21:06 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Morze kociąt! Przybywa chorych! POM

Falka pisze:a w ogole jest szpital ktory przyjmuje chore zakaznie koty?

Na talony Zytnia i kiedyś Książęca, teraz nie wiem.... stąd moje pytanie. Przez ostatni rok zajmowałam się głównie łapankami i to w jednym miejscu, stąd jestem nie za bardzo w temacie :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

[poprzednia][następna]