Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 22, 2012 9:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

VeganGirl85 pisze:
aga marczak pisze:
mpacz78 pisze:
mpacz78 pisze:W podpisie VeganGirl85 jest:
http://www.koty.pl/sos/art175,male-kotk ... dkie-.html

VeganGirl85 pisze:mają i dwie dwutygodniowe koteczki, tam się coś niedobrego dzieje chcą oddać w wieku 4 tyg. pisałam, ale baaaaaardzo proszę o wsparcie na zdjęciu wygląda, że to cmentarz albo zakład kamieniarski, widać groby / nagrobki.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z387413654

Tak to jest w Gdyni na Witomińskiej, Zakład kamieniarski.
Matka kociaków ruda kotka - rodzi raz do roku.
Pan nie jest zainteresowany sterylizacją kotki.
Powiedział, że nie będzie okaleczał zwierzęcia, że on kociaki zawsze ma zarezerwowane i że nie ma żadnego problemu, że są ładne rude (że rude też w schronisku i na ulicy umierają to nie trafialo do niego). Powiedział, że jakby chciał wysterylizować to by wysterylizował, bo go stać ale nie będzie tego robił, bo kotka jest słodka i wszystcy zamawiają u niego kocięta z wyprzedzeniem i sami go proszą żeby ja rozmnożył bo chcą takie kocięta.
Tłumaczył, że Ci chętni na kocięta mogliby wziąć inne potrzebujące pomocy kocięta, ktore umrą bo nie ma dla nich domów.
Niestety pan jakoś nie potrafi zrozumieć związku rozmnażania swojej kotki z sytuacją kotów bezdomnych, on nie ma problemu, on ma zbyt na kociaki i wszystko jest w porządku.
Z głosu wynikało że nie jest to młoda osoba.
Może dobrze byłoby spotkać się osobiście ale nie wiem czy znajdę czas.

Wiem Monia,że rozmawiałaś z tym Panem ale chciałam tam pojechać pod pretekstem Adopcji i spróbować porozmawiać.Niestety kotki już zostały oddane :evil:

Dwu - trzytygodniowe? I kotka nie rodzi raz do roku, w tym roku ogłaszał co najmniej 2 mioty. Na moje pisma nie reagował. W najgorszym razie podeślę Wam jego kolejne ogłoszenie... nie ukrywam, że jak kotka opuszcza zakład, potraktowałabym ją jak bezdomną i odłowiła :twisted: albo oplakatowała okolicę np. tekstem z mojego podpisu, może się ktoś zastanowi jak faktycznie ma zamówienia.

i niestety kolejna prośba...

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z387659645 to jakaś masakra... pisałam 509388211

Oddam trzy małe kotki, dwa są czarne, a jeden czarno-biały, są śliczne.

poprzednie m.in.: http://gdynia.olx.pl/oddam-kotka-iid-347287829

w innym pani pisała też, że chciałaby aby kociaki znalazły dom NA ZIMĘ... czyli regularna rozmnażalnia :(

a to Wasze? Wygląda na ogłoszenie DT...

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z389245307 517 936 191

Cudne maleństwa szukają nowych domów.
Maluchy są zdrowe, odrobaczone, po wizycie u weterynarza.
Dzielnie korzystają z kuwetki i wpadek nie zaliczają pomimo młodego wieku. Drapaczek także w użyciu.
Są jeszcze malutkie dlatego też potrzebują dużo uwagi i troski. Są przyzwyczajone i przyjaźnie nastawione d innych zwierząt, zarówno kotów jak i psów.

Proszę o kontakt jeśli chcesz dać maluchowi troskliwy dom.

to ostatnie to Marzeny z Gdańska, nie rozmnaża :) ratuje!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt cze 22, 2012 11:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:
VeganGirl85 pisze:

Dzielnie korzystają z kuwetki i wpadek nie zaliczają pomimo młodego wieku. Drapaczek także w użyciu.
Są jeszcze malutkie dlatego też potrzebują dużo uwagi i troski. Są przyzwyczajone i przyjaźnie nastawione d innych zwierząt, zarówno kotów jak i psów.

Bynajmniej :ryk: maluchy połapane w garażach w NP przez moją osobistą mamę, brata i koleżankę :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt cze 22, 2012 17:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marea pisze:
Marlon pisze:
VeganGirl85 pisze:

Bynajmniej :ryk: maluchy połapane w garażach w NP przez moją osobistą mamę, brata i koleżankę :)

:ryk: przynajmniej dziewczyny są czujne :ok:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pt cze 22, 2012 17:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Witam,
Mam taki problem - gdyż w ruinie dawnego domu mojego chłopaka dzika kotka upatrzyła sobie miejsce do rodzenia - wchodzi przez komin i ma pod sufitem wydrążone miesjce, gdzie rodzi.
Niestety dostęp tam jest zerowy - trzeba by było zrywać dach :|.
Co gorsza - gdy już urodzi to nie ma jak je wykarmić i je porzuca - juz z jej pierwszego miotu uratowaliśmy dwójke, która była w ciężkim stanie. Niestety całkiem niedawno znów sie okociła (niestety nie widywamy ich od 3 dni:( - boimy sie o najgorsze). Chcielibyśmy ją złapac i zawiesć do "Ciapkowa" na sterylizacje bezpańskich kotow - lecz Oni nie chcą pożyczyc klatki a staralismy sie o nia juz kilka razy. Zostało nam zaproponowane zakupienie takowej, by ja złapać i zawieść tam. Niestety finansowo nie wyrobie na takie cudo - bo Znajdy z pierwszego jej miotu - znalezione w krytycznym stanie z niemalze zerowymi szansami na przeżycie z tyfusem kocim, pchłami, itd co jakis czas potrzebuja opieki weterynaryjnej i juz na to leci ładna kasa.

Czy ktos by mogł pomóc, podpowiedziec co zrobić??

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Pt cze 22, 2012 19:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

olciak84 pisze:Witam,
Mam taki problem - gdyż w ruinie dawnego domu mojego chłopaka dzika kotka upatrzyła sobie miejsce do rodzenia - wchodzi przez komin i ma pod sufitem wydrążone miesjce, gdzie rodzi.
Niestety dostęp tam jest zerowy - trzeba by było zrywać dach :|.
Co gorsza - gdy już urodzi to nie ma jak je wykarmić i je porzuca - juz z jej pierwszego miotu uratowaliśmy dwójke, która była w ciężkim stanie. Niestety całkiem niedawno znów sie okociła (niestety nie widywamy ich od 3 dni:( - boimy sie o najgorsze). Chcielibyśmy ją złapac i zawiesć do "Ciapkowa" na sterylizacje bezpańskich kotow - lecz Oni nie chcą pożyczyc klatki a staralismy sie o nia juz kilka razy. Zostało nam zaproponowane zakupienie takowej, by ja złapać i zawieść tam. Niestety finansowo nie wyrobie na takie cudo - bo Znajdy z pierwszego jej miotu - znalezione w krytycznym stanie z niemalze zerowymi szansami na przeżycie z tyfusem kocim, pchłami, itd co jakis czas potrzebuja opieki weterynaryjnej i juz na to leci ładna kasa.

Czy ktos by mogł pomóc, podpowiedziec co zrobić??

Mamy klatki i jestem pewna,że ktoś Ci pożyczy.Skąd jesteś?
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pt cze 22, 2012 19:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

No tajk ;-) Ja jestem z Gdyni - a koty sa w orłowie.

olciak84

Post » Sob cze 23, 2012 13:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

olciak84 pisze:No tajk ;-) Ja jestem z Gdyni - a koty sa w orłowie.

jak by co ja tez mam zywolapke do wyporzyczenia za kaucja 100zł i jestem z Cisowej
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Sob cze 23, 2012 20:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aga marczak pisze:
Marea pisze:
Marlon pisze:
VeganGirl85 pisze:

:ryk: przynajmniej dziewczyny są czujne :ok:

Dlatego chciałam sprawdzić, bo sposób napisania ogloszenia bardzo mi się spodobał. A Twoją działalność znam i podziwiam od wielu miesięcy :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob cze 23, 2012 20:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

VeganGirl85 pisze:
Dlatego chciałam sprawdzić, bo sposób napisania ogloszenia bardzo mi się spodobał. A Twoją działalność znam i podziwiam od wielu miesięcy :D

Dzięki. Teraz na tapecie 3 maluchy, 5-6 tyg, pewnie kotka okociła się na wiosce, maluchy zaczeły wyłazić i gospodarz wyrzucił na drodze, prawie w środku lasu, bo do nabliższych zabudowań spory kawał, a w okolicy tylko kilka domków letniskowych. Od środy tak siedziały w polu :( Są za Kolbudami, nieopodal jeziora Łapino. 2 rude i pingwinek
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie cze 24, 2012 0:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

maria_kania pisze:
olciak84 pisze:No tajk ;-) Ja jestem z Gdyni - a koty sa w orłowie.

jak by co ja tez mam zywolapke do wyporzyczenia za kaucja 100zł i jestem z Cisowej

Bede pamietac :) jednak nie wiem teraz czy bedzie to jeszcze potrzebne. Dziś TZ zamknal dostep Matce do komina, niestety mimo prob nawolywania mlodych (ostatnio ostro maiuczyaly) byla cisza. Podejrzewamy że to już koniec. Zreszta matka zamiast tam wchodzic do komina lezala przed domkiem. Też zreszta mlode już dawno nie wychodzily. Tym razem chyba choroba byla szybsza i bardziej uparta niż przy ich wczesniejszym rodzenstwie. A szkoda bo z opowiadan mojego byly sliczne i kotowa bylam je leczyc na swój koszt. Ech.

olciak84

Post » Nie cze 24, 2012 0:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z390406721 też Wasze? 606 958 957

Oddam w BARDZO, BARDZO dobre ręce, najlepiej tzw. kociarzy, dwie 2,5 miesięczne kotki (dziewczynki). Po podstawowych zabiegach weterynaryjnych; nauczone czystości. Siostrzyczki są wesołe i bardzo ze sobą zżyte więc jeśli ktoś ma ochotę/miejsce i serce żeby zabrać 2 to super :) A jeśli nie, to i tak będzie dobrze jeśli znajdą dom osobno.
Mile widziany minimalny zwrot kosztów leczenia.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z390094114 tel: 506063502 kolejny samozachwyt

WITAM ! mam do oddania cudowne psiaczki ;) 4 suczki i 1 piesek. Maleństwa będą do odbioru pod koniec lipca ;) Są to kundelki, po matce jamniczce, będą małe ponieważ ich tatuś był o jakieś 5-10 cm wyższy od matki ;).

Są na prawdę cudowne ! aż żal mi będzie je oddać :(

Olu, matkę koniecznie trzeba wykastrować, żeby się sytuacja nie powtarzała. Uzyskasz pomoc :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie cze 24, 2012 0:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Tylko czy się pojawi. Do tej pory przychodzila tam rodzic i karmic male (a że nie miala mleka to bywala w kratke). Przy pierwszy miocie porzucila mlode na 3 tyg - myslelismy już że nie zyje.

olciak84

Post » Nie cze 24, 2012 0:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

olciak84 pisze:Tylko czy się pojawi. Do tej pory przychodzila tam rodzic i karmic male (a że nie miala mleka to bywala w kratke). Przy pierwszy miocie porzucila mlode na 3 tyg - myslelismy już że nie zyje.

Rozumiem. Mocne kciuki! :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie cze 24, 2012 0:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziekuje! Dam znac co wyjedzie. Osobiscie nie wiem czemu ale licze na cud że mlode gdzies wyszy jak Czarnula i Milord i na dniach je znajdziemy.

olciak84

Post » Nie cze 24, 2012 8:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

kotki sa, bawia sie w ogrodku z mama. i teraz co dalej??? jak łapać? czy nie łapać na razie?

olciak84

[poprzednia][następna]