Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie dom!!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt cze 22, 2012 20:06 Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie dom!!!

Dziś był u mnie starszy pan z psem dla którego szuka domu , wielki dramat pana i jego psa, bo pan jest bezdomny i sam nie ma gdzie sie podziać a z psem to już wcale :cry: , na razie go przemyca tam gdzie pracuje ale jak szef się dowie to po nim :cry: , nie ma dobrego wyjścia oprócz szukanie domu a to jest sunia prawie 2 letnia , podobna do Lary , nie jest wysterylizowana a szczepiona była w zeszłym roku . Pan płakał jak to mówił , płakał bo nie chce jej do schroniska oddać, nie chce jej sie pozbyć byle jak , on tak bardzo pragnie dla nie domu ale teraz jest wysyp szczeniąt i wakacje , nie wiem czy uda sie pomóc temu psu, czy jego os jest już przesądzony :crying:

Tekst do ogłoszeń autorstwa Phantasmagori
Ma na imię Zula.
Jej Pan - starszy człowiek stracił dom.
Mieszkają teraz w starym samochodzie. Pan przemyca ją do pracy, lecz gdy się wyda, straci to jedyne, skromne źródło dochodów. Nie może suni zostawiać w samochodzie w te upały.
Ten starszy człowiek nie chce się jej pozbyć byle jak. Nie chce oddać do schroniska - wiadomo co ją tam czeka.
Przyszedł po pomoc do Pani Justyny z Tychów, osoby znanej z pomocy zwierzętom.
Gdy opowiadał swoją historię - płakał, trudno było nie płakać razem z nim :(
Za naszym pośrednictwem Starszy Pan błaga o dom dla swej ukochanej suni.

Zula ma 2 latka, jest zadbaną, grzeczną, ułożoną psinką, wpatrzoną w swego pana.
tel 507 300 768 mail justazwierzaki@o2.pl
Ostatnio edytowano Sob cze 23, 2012 20:39 przez Justa&Zwierzaki, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt cze 22, 2012 20:47 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

A byłaś na dogomanii? :( :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt cze 22, 2012 21:00 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

MalgWroclaw pisze:A byłaś na dogomanii? :( :(

Tak, przed chwilką ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt cze 22, 2012 23:39 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Zula

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pt cze 22, 2012 23:56 przez phantasmagori, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt cze 22, 2012 23:51 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt cze 22, 2012 23:55 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Sob cze 23, 2012 0:05 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Phanta dzięki za wstawienie fotek :lol:
Napisał do CatAngel o ogł z prośbą na cito ...

Zula jest wpatrzona w swego pana którego za chwile straci :cry: :cry: :cry: nie jest tego świadoma :cry: :cry: :cry: , ale czy zdąży znaleźć dom , czy trafi do schroniska gdzie dziesiątki innych psów czeka na dom ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob cze 23, 2012 5:29 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Piękna jest. Biedni oboje :( :( :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 23, 2012 9:35 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Co z nią będzie ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob cze 23, 2012 9:38 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

A czy ten pan nie moglby sobie poszukac pokoju do wynajecia z mozliwoscia mieszkania z psem ?
Napisalas, ze pracuje, wiec jakies tam pieniadze ma, co na to opieka spoleczna ? Moze jest jakas szansa na lokal socjalny, w ktorym moglby zamieszkac z psem ?

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Sob cze 23, 2012 9:44 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

nazira pisze:A czy ten pan nie moglby sobie poszukac pokoju do wynajecia z mozliwoscia mieszkania z psem ?
Napisalas, ze pracuje, wiec jakies tam pieniadze ma, co na to opieka spoleczna ? Moze jest jakas szansa na lokal socjalny, w ktorym moglby zamieszkac z psem ?

Nie wiem nie pytałam , pan płakał jak o tym mówił ...
A wiesz ile kosztuje wynajem a z psem to jest prawie nie możliwe, a wiem co mówię bo kolega miał psa i wiele miesięcy szukał taniego mieszkania i nie znalazł bo miał psa :roll: Ludzie sie boja wynajmować ludziom ze zwierzętami ....
znajoma miała tylko koty i tez nie znalazła nic do wynajęcia .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob cze 23, 2012 10:17 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

jeju, straszne to... taka piękna psina...

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Sob cze 23, 2012 10:21 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Justa ja mialam 5 kotow i dwa psy i wynajelam bez problemu. Cena wcale nie byla wyzsza.
Nie chce zeby to zle zabrzmialo, ale latwiej jest komus zlecic zalatwienie wlasnych problemow, niz uporac sie z nimi samemu. Czy ten Pan probowal w ogole szukac ? Moze sie zagubil i nie wierzy we wlasne mozliwosci ?
Moze moglabys go delikatnie podpytac/ zasugerowac mu co robic?

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Sob cze 23, 2012 11:18 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Ten pan na pewno się pogubił. Też bym się pogubiła :(
mieszkanie socjalne jest okropne (wiem, byłam kiedyś służbowo w bloku socjalnym), ale lepsze, niż żadne. I tam chyba nie stawiają wymagań, że "bez zwierząt". Sugeruję wizytę w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej, tam wiedzą, co i jak.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 23, 2012 16:21 Re: Pan na bruk a pies do schronu,czy tak ma być!! Pilnie do

Pisałam wczoraj pw z prośba o ogłoszenia do CatAngel i odebrała pw a nie odpisała czy zrobi :| , dziś napisałam kolejne z prośbą że jak odbierze pw aby opisała czy zrobi ogłoszenia ale nie odpisała :|
Błagam o ogłoszenia , czy ktoś może zrobić :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[następna]