**ŚWIAT WEDŁUG KOTA-dzień w dzień to samo :(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 21, 2012 10:51 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

MaryLux pisze:
vega013 pisze:
MaryLux pisze:Macie naprawdę świetną Dużą, nie to co nasza maruda!
Inka

A wcale nie !!! Ineczko, Twoja Duża jest SUPER i my Ją bardzo kochamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Oliwka w imieniu swojej kocio - człowiekowej rodzinki

Zamienimy się na Duże?

Ineczko, ale Twoja Duża musiałaby się zaopiekować całą naszą siódemką, bo my wszyscy razem bardzo się kochamy. Nie wiem, czy wytrzymałaby z nami, bo Duży mówi, że my okropne szkodniki jesteśmy... :oops: :oops: :oops: Może najpierw przyjechałybyście z Kuleczką na wakacje do nas?

Oliwka relacjonująca

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw cze 21, 2012 10:53 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

Oliwka ale to nie sprawdzi się u nas, mamy miskę bliźniaka i tez nie da rady.
Ja jem po woli, delektuje się a to bure to żre jak świnia łapczywa łyka w całości i potem odpycha mnie i pochłania moja porcje, a jak chce dojść to warczy i łapą mnie leje.
Dlatego jemy na osobnych talerzach nie obok siebie i Duża stoi obok i pilnuje czy zjadłem i czy mi Toffik nie wyjada. Bo Toffik jest niekulturalny, samolubny prostak i nie patrzy na to, że jest już większy i szerszy niż ja, patrzy tylko, żeby jak najwięcej dla niego było!!
Suche mamy w dużej misce razem bo to jest zawsze w misce i nie musimy o to walczyć.
Garfi biedny wychudzony przez żarłoka Toffika
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw cze 21, 2012 11:14 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

Wczoraj w nocy przeszła nad nami okropnista burza. Julka szalała w domku, płakała i przeraźliwie krzyczała, że się boi. Duża wstała, a akurat bliziutko trzasnął piorun. Juleczka pędem ruszyła przed siebie, uderzyła się główką o ścianę, odbiła od tej ściany prosto pod nogi biegnącej do niej Dużej. Duża najpierw nosiła ją na rękach i tuliła, potem położyła się i oboje z Dużym uspokajali i tulili przerażoną Juleńkę. Jak się błysnęło, to Duzi chowali Julinkę pod kołdrę, żeby kotunia nie słyszała huku, bo tego najbardziej się bała. Ponad półtorej godziny błyskało się, grzmiało (a właściwie huczało głośno) i była straszna ulewa. Potem wozy strażackie i karetki pogotowia pędziły na sygnale.

Pancunio schował się w kącie pod łóżkiem, a my woleliśmy być blisko Dużych, więc powskakiwaliśmy do nich na łóżko. Duży jest niedobry! Powiedział, że fajnie by było, gdyby taka burza codziennie przechodziła nad naszym domkiem, bo wtedy miałby dużo futerek w zasięgu ręki.

A teraz pada deszcz. Pada dużo deszczu. Biedne są bezdomne kotki. Julka mówiła, że deszcz jest straszny, kiedy się nie ma dachu nad główką.

Oliwka relacjonująca

vega013

Post » Czw cze 21, 2012 11:43 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

Karolek(ona) pisze:Oliwka ale to nie sprawdzi się u nas, mamy miskę bliźniaka i tez nie da rady.
Ja jem po woli, delektuje się a to bure to żre jak świnia łapczywa łyka w całości i potem odpycha mnie i pochłania moja porcje, a jak chce dojść to warczy i łapą mnie leje.
Dlatego jemy na osobnych talerzach nie obok siebie i Duża stoi obok i pilnuje czy zjadłem i czy mi Toffik nie wyjada. Bo Toffik jest niekulturalny, samolubny prostak i nie patrzy na to, że jest już większy i szerszy niż ja, patrzy tylko, żeby jak najwięcej dla niego było!!
Suche mamy w dużej misce razem bo to jest zawsze w misce i nie musimy o to walczyć.
Garfi biedny wychudzony przez żarłoka Toffika

Garfi, Ty jesteś biedny, ale Tofikowi też współczuję. Wyobraź sobie - tak wciąż martwić się, żeby jedzonka nie zabrakło i magazynować jak najwięcej we własnym brzusiu...

Oliwka współczująca

vega013

Post » Czw cze 21, 2012 11:51 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

Oliwciu, byly przypadki, ze ulewa tak zalala piwnice, ze bezdomne kotki zginely tragicznie nie majac zadnych szans na ratunek :crying: :crying: :crying: :placz: :placz: :placz: :placz: Deszcz jest potrzebny, owszem, ale bez przesady, nie w takich ilosciach, by zagrazal zyciu bezdomniaczkow!

Co do Duzego... Troszke egoista z niego, ale to dlatego, ze was kocha nad zycie :) a ja wcale mu sie nie dziwie, no bo jak nie kochac kotow, a zwlaszcza tak fantastycznej siodemki jak wy? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt cze 22, 2012 17:58 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

witam szczesliwa kocia siodemke :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt cze 22, 2012 18:11 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

vega013 pisze:
MaryLux pisze:
vega013 pisze:
Inka

A wcale nie !!! Ineczko, Twoja Duża jest SUPER i my Ją bardzo kochamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zamienimy się na Duże?

Ineczko, ale Twoja Duża musiałaby się zaopiekować całą naszą siódemką, bo my wszyscy razem bardzo się kochamy. Nie wiem, czy wytrzymałaby z nami, bo Duży mówi, że my okropne szkodniki jesteśmy... :oops: :oops: :oops: Może najpierw przyjechałybyście z Kuleczką na wakacje do nas?

Oliwka relacjonująca

Chętnie przyjadę :) Miaaaaaaau :) <hopsa><hopsa>

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt cze 22, 2012 18:49 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

Kociara82 pisze:Oliwciu, byly przypadki, ze ulewa tak zalala piwnice, ze bezdomne kotki zginely tragicznie nie majac zadnych szans na ratunek :crying: :crying: :crying: :placz: :placz: :placz: :placz: Deszcz jest potrzebny, owszem, ale bez przesady, nie w takich ilosciach, by zagrazal zyciu bezdomniaczkow!

Co do Duzego... Troszke egoista z niego, ale to dlatego, ze was kocha nad zycie :) a ja wcale mu sie nie dziwie, no bo jak nie kochac kotow, a zwlaszcza tak fantastycznej siodemki jak wy? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ojej, biedne kotki... Każdy kotek powinien mieć swój domek, swoją miseczkę i miejsce w łóżku Dużych, a nie jakąś niebezpieczną piwnicę. Duża powiedziała, że kiedyś tak będzie.

Ciociu, Duży nas bardzo kocha. Kiedy wraca z pracy, to najpierw wita się z nami. Nawet mnie bierze na ręce i przytula, chociaż ja nie lubię, kiedy się mnie podnosi. Duzi nie rozumieją, dlaczego, bo kiedy byłam malutka, to nie schodziłam z rąk i uwielbiałam być noszona. Ale teraz jestem duża, dorosła i poważna kota, a nie maskotka malutka do noszenia i proszę traktować mnie poważnie. Tak naprawdę kocham się miziać, byle mnie nie podnoszono. Kiedy Duży wita się z nami, to Duża śmieje się, że czeka na swoją kolejkę.

Oliwka relacjonująca

vega013

Post » Pt cze 22, 2012 18:50 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

MaryLux pisze:
vega013 pisze:
MaryLux pisze:
vega013 pisze:
Inka

Zamienimy się na Duże?

Oliwka relacjonująca

Chętnie przyjadę :) Miaaaaaaau :) <hopsa><hopsa>

Ineczko, będziemy biegać i bawić się w chowanego, chcesz?

Oliwka wesoła

vega013

Post » Pt cze 22, 2012 19:08 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

vega013 pisze:

Oliwka wesoła

I ja przywiozę moje piłeczki i myszki, chcesz?

MaryLux

Post » Pt cze 22, 2012 19:33 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

MaryLux pisze:
vega013 pisze:

Oliwka wesoła

SUPER :dance2: :dance2: :dance2: I będziemy wpadać do tuneli i z niego wypadać! Wyobrażasz sobie, jak nasze Duże będą się cieszyły, patrząc na nasze zabawy?

Oliwka szczęśliwa

vega013

Post » Pt cze 22, 2012 19:34 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

vega013 pisze:
MaryLux pisze:
vega013 pisze:

Oliwka wesoła

SUPER :dance2: :dance2: :dance2: I będziemy wpadać do tuneli i z niego wypadać! Wyobrażasz sobie, jak nasze Duże będą się cieszyły, patrząc na nasze zabawy?

Oliwka szczęśliwa

I zmusimy je, żeby nam rybkę ugotowały!
QQ

MaryLux

Post » Pt cze 22, 2012 19:39 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

MaryLux pisze:
vega013 pisze:
MaryLux pisze:
vega013 pisze:

Oliwka wesoła

Oliwka szczęśliwa

QQ

Wspaniały pomysł Kuleczko :dance2: Duża wyjmie parowar i będziemy miały pyszniutką rybkę gotowaną!

Oliwka pasibrzusia

vega013

Post » Pt cze 22, 2012 19:40 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

vega013 pisze:
MaryLux pisze:
vega013 pisze:
MaryLux pisze:
vega013 pisze:

Oliwka wesoła

Oliwka szczęśliwa

QQ

Wspaniały pomysł Kuleczko :dance2: Duża wyjmie parowar i będziemy miały pyszniutką rybkę gotowaną!

Oliwka pasibrzusia

Muffinki łaskawie zostawimy Dużym

MaryLux

Post » Pt cze 22, 2012 19:42 Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI kandydatką na Miss Miau :))

MaryLux pisze:Muffinki łaskawie zostawimy Dużym

Jedną zwiniemy dla Gabisi, dobrze?

vega013

[poprzednia][następna]