Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 21, 2012 19:13 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

Tolek w pełnej komitywie z Jazzem - na blogu są super foty i troszkę informacji. Przedwczoraj w nocy panowie rozpoczęli, a wczoraj wieczorem zakończyli demontaż karnisza ze ściany. Pani ich kocha ponad zycie - obawiam się, ze bedą rozbestwieni ponad czubki nosów :mrgreen:

Moje maluszki cierpią okrutnie z powodu zamykania ich w maleńkiej kuchni. Koxurki rosną, są dłudzy i chudzi strasznie aż się boję tej ich chudości. Ale szaleją i rozrabiają w pełni i wybrzydzają jedzenie. Nie wiem sama co jedza kociaki :roll:

Lolek po nocnej sobotniej akcji z obserwowaniem po zjedzeniu oridermylu, gdy go w końcu wzięłam o 4 nad ranem do łózka, aby czujnie móc choć troche pospać, zrobił się straszny mega przytulak...Od razu, jak mnie widzi siedzącą na wersalce to wskakuje i sie przytula...

Domku, domku, gdzie jesteś??? :wink: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw cze 21, 2012 19:18 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

Marzenia11 pisze:[...]

oby blisko :1luvu:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Czw cze 21, 2012 19:22 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

_ogonek_ pisze:
Marzenia11 pisze:[...]

oby blisko :1luvu:

no własnie.... oby. :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw cze 28, 2012 22:32 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

Domki prawie zdecydowane zdecydowały się na inne koty :( nie rozpaczamy - niech oni żalują jak fajnych kotow nie mają :wink:
Oluś dzisiaj po drugim szczepieniu - darł mordę całą drogę metrem więc trzymałam go na rękach i zrobił sobie casting na domek - jedna pani nawet wzięła ode mnie numer telefonu.
Chłopaki cierpią w zamknięciu w kuchni.
Moje rezydentki cierpią i bardzo się stresują obecnością kociej rodzinki - z Nutusią było bardzo kiepsko i denerwowałam się mocno kilka dni - wygląda na to, ze moje działania przyniosły efekt i Nutunia czuje się już lepiej.
Ruda Łapa chyba do adopcji - ale najpierw do oswojenia. Szukam pilnie dt dla niej po wyadoptowaniu maluchów. Lub doświadczonego ds, który zaakceptuje fakt jeśli nie da się oswoic. Ze względu na własne koty i doświadczenia innych dt oraz reakcje mojego stada nie mogę i nie chcę ryzykowac zdrowia moich kochanych futerek.

Marzenia11

Post » Pt cze 29, 2012 7:30 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa&Bolek,Olek,Lolek-Tolek w

Weszłam do kuchni po kawę - odgłosy zabawy słyszałam wcześniej, myslałam, ze to szkraby a to... Ruda Łapa rzuca się, poluje, podrzuca piłeczkę i przyłapałam ją z piłeczką w pyszczku - jak mnie zobaczyła to upuściła lekko zażenowana :D

Marzenia11

Post » Pt cze 29, 2012 9:31 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa&Bolek,Olek,Lolek-Tolek w

cały czas czytam choć nic nie piszę...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt cze 29, 2012 9:46 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

Marzenia11 pisze:Domki prawie zdecydowane zdecydowały się na inne koty :( nie rozpaczamy - niech oni żalują jak fajnych kotow nie mają :wink:
Oluś dzisiaj po drugim szczepieniu - darł mordę całą drogę metrem więc trzymałam go na rękach i zrobił sobie casting na domek - jedna pani nawet wzięła ode mnie numer telefonu.
Chłopaki cierpią w zamknięciu w kuchni.
Moje rezydentki cierpią i bardzo się stresują obecnością kociej rodzinki - z Nutusią było bardzo kiepsko i denerwowałam się mocno kilka dni - wygląda na to, ze moje działania przyniosły efekt i Nutunia czuje się już lepiej.
Ruda Łapa chyba do adopcji - ale najpierw do oswojenia. Szukam pilnie dt dla niej po wyadoptowaniu maluchów. Lub doświadczonego ds, który zaakceptuje fakt jeśli nie da się oswoic. Ze względu na własne koty i doświadczenia innych dt oraz reakcje mojego stada nie mogę i nie chcę ryzykowac zdrowia moich kochanych futerek.

Zaproponowałabym Ci wydarzenie na FB, aczkolwiek tam prędzej kasę zbierzesz niż DT znajdziesz... Spróbowac nie zaszkodzi, z tym że fajnie gdybym nie tylko ja była adminem, bo nie ogarniam tego podwórka powoli.

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Sob cze 30, 2012 19:22 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa&Bolek,Olek,Lolek-Tolek w

Witam i czytam :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob cze 30, 2012 21:08 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

_ogonek_ pisze:Zaproponowałabym Ci wydarzenie na FB, aczkolwiek tam prędzej kasę zbierzesz niż DT znajdziesz... Spróbowac nie zaszkodzi, z tym że fajnie gdybym nie tylko ja była adminem, bo nie ogarniam tego podwórka powoli.

Kasa jest mi też niezbędnie potrzebna... jak narazie gdzie się nie rozejrzę tam mam długi... niedługo kontrola u okulistki (sama wizyta 70zł) a i tak z trwogą patrzę na kończące się kropelki bardzo wazne dla Lolusia - takie zmniejszające gałkę oczną, które kosztują ok.45zł za buteleczkę... tym bardziej, ze dzisiaj wydaje mi się, ze się mu to oczko jednak powiększyło, więc musze się skontaktowa z lekarką telefonicznie i pewnie będe musiała mu je podawac częściej. Ja mogę byc adminem - cokolwiek to znaczy :D

Marzenia11

Post » Sob cze 30, 2012 21:30 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa&Bolek,Olek,Lolek.scury,wr

No własnie - po miesiącu, moze z kawałkiem, odkąd ostatni kot Ruda Łapa zniknął z piwnicy pojawiły się scurrry :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: mam fobię. Jeżdżą najchętniej windą, są ładne i podobno wyglądają na dobrze odzywione. Ludzie mnie pytają gdzie są koty? więc grzecznie odpowiadam, że nie w piwnicy naszej.
Od dwóch tygodni jest wyłożona trutka a ja drżę o moje blokowe mieszkające aktualnie po drugiej stronie ulicy - żeby im do łebka nie przyszło przejśc się na "stare śmieci". Wczoraj widziałam przy okienku Hrabusia i nie chcę o tym dłużej myślec...mam nadzieję, za 2 tygodnie zobaczyc go w dobrej formie. Na początku pani dozorczyni wyniosła kilka nieżywych gryzoni - teraz jest już spokój więc się disiaj umówiłysmy, zę w poniedziałek trutka zostanie usunięta.

Bardzo dziękuję JolaJ za karmę dla moich wolnozyjących - dzięki niej mogę codziennie karmic koty i mam nadzieję ze dzięki temu unikną zetknięcia z trutką.

Marzenia11

Post » Sob cze 30, 2012 22:18 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa&Bolek,Olek,Lolek.scury,wr

Po raz kolejny Ruda Łapa biega po pokoju z piłeczką w pyszczku, poluje, skacze, rzuca się - identycznie a moze nawet jeszcze bardziej luzacko i radośnie jak jej dzieci, ale po raz pierwszy nie wstydzi się mnie i nie ukrywa z tym przede mną :wink:

Marzenia11

Post » Sob cze 30, 2012 22:24 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa&Bolek,Olek,Lolek.scury,wr

Oswoiła się bidulka i teraz wyrzucenie jej na podwórko byłoby dla niej straszne :(
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob cze 30, 2012 22:28 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa&Bolek,Olek,Lolek.scury,wr

JolaJ pisze:Oswoiła się bidulka i teraz wyrzucenie jej na podwórko byłoby dla niej straszne :(

do oswojenia jej jeszcze baaardzo daleko - narazie priorytetem są domy dla kocurków, potem "czas pokaże"... ale niunia jest super :wink: choc oczywiście mnie dzisiaj osyczała "bo zupa była za słona..." :evil:

Marzenia11

Post » Sob cze 30, 2012 22:31 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa&Bolek,Olek,Lolek.scury,wr

Marzenia11 pisze:
JolaJ pisze:Oswoiła się bidulka i teraz wyrzucenie jej na podwórko byłoby dla niej straszne :(

do oswojenia jej jeszcze baaardzo daleko - narazie priorytetem są domy dla kocurków, potem "czas pokaże"... ale niunia jest super :wink: choc oczywiście mnie dzisiaj osyczała "bo zupa była za słona..." :evil:

a nie mówiłam że mięsko gotuje się z samą marcheweczką :?: :evil:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob cze 30, 2012 22:34 Re: Ogonku(*)burasku(*)..Ruda Łapa&Bolek,Olek,Lolek.scury,wr

JolaJ pisze:
Marzenia11 pisze:

a nie mówiłam że mięsko gotuje się z samą marcheweczką :?: :evil:

mowiłaś :evil:
miamorek kitten - błeeee... animondka carny kitten - błeeeee... suchy RC kitten - od biedy ale w sumie błeeee....zamknęłam więc towarzystwo w kuchni z tym szfeckim stołem i jak po kilku godzinach wypuściłam to jest prawie zjedzone... No. :twisted:

Marzenia11

[poprzednia][następna]