Cześć kochane
Ajajaj długo mnie nie było. No trudno, jak już mówiłam Wam ja nie wyrabiam się. I to nie jest normalne nie wyrabanie się. Trudno. Nie umiem nic na wiele rzeczy poradzić
U nas co nowego? Ano czekam na pogodę, ładną słoneczną bo w przyszłym tygodniu planujemy wyjazd na jakiś tydzień nad morze. No chyba, że będzie bardzo zimno i deszcze to bez sensu jechać

Jeśli wyjedziemy to do kotów będzie przychodziła siostrzenica (na syna niestety nie mogę się zdać po wcześniejszych doświadczeniach w tym temacie, dobrze, że wszystko przeżyło i nie przesadzam).
Rozwiązanie u "synowej" ma być nie w czerwcu a w lipcu. No tak o miesiąc im się termin przesunął. Aaaa... dobra
W lipcu to w lipcu. Może w sierpniu? Okaże się
W każdym razie jak zostanę babcią to powiem
Moja siostra będzie się przeprowadzała chyba w lipcu też. Z mieszkania 120 m na coś około 58, 62? No ja jej wspólczuję w temacie "co zrobić z tymi rzeczami". Ja też powinnam się starać o zamianę. Tylko taka zamiana kosztuje sporo bo najczęściej to są mieszkania zadłużone na spore kwoty i trzeba to pokryć. I w ogóle nie umiem sobie wyobrazić zamiany na mniejsze jeśli chodzi o wielkości pokojów, kuchni , łazienki wszystko byłoby niepasujące, wszystko trzeba by zmieniać. To bardzo kosztowna inwestycja. Stare budownictwo jest z jednej strony złe, ale z drugiej dobre. Wysokie pokoje, mury grube - jak zamknę pokój to nie słychać co się dzieje w drugim ani ogólnie co sie dzieje w kamienicy czy np. sąsiad korzysta z łazienki lub pierze w nocy, kuchnia słusznych rozmiarów. No jest trochę plusów, ale ogrzewania miejskiego niestety brak

To dla mnie główny plus bloków, ogrzewanie i ciepła woda. Choć niskie sufity mają zalety, nie trzeba do wszystkiego brać drabiny bo sięgnie się ze stołka
Kalairku, strój z allegro jest bardzo fajny
Tylko stanik musiałam dokupić mniejszy. Ale fason, jakość i wszystko naprawdę dobre, jestem bardzo pozytywnie zaskoczona
To jakieś firmowe ciuszki u nich i ten strój też z jakiejś firmy ale oczywiście nie o to mi chodziło ale to pewnie miało znaczenie. Na fotce z allegro wygladał mizernie jakoś ale wszystko naprawdę w porządku. Tylko cenowo to już mnie aż tak rewelacyjnie nie wyniosło, bo dokupienie stanika zrobiło swoje ale i tak mniej niż w sklepach zapłaciłam. No i mam dodatkowy stanik, gdyby mi na też przykład cycki urosły