Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 18, 2012 8:22 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Może to być jakaś nadwrażliwość, lub sobie gdzieś uszkodziła i zakażenie się wdało. Jak ja to mówię "bakterie i wirusy są wszędzie" i jak mają okazję to od razu działają. Czasem wystarczy mała ranka.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon cze 18, 2012 16:07 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Faktycznie wdał się stan zapalny, dostała zastrzyki + Polcortolon w aerozolu i pojutrze kolejne kłucie. Główną podejrzaną jest kuchenka indukcyjna, albo rozgrzany garnek, coś w tym rodzaju :roll: Znów się kłania Majkowa żarłoczność ;)

Zorlis

Od: Sob paź 27, 2007 9:44

Post » Śro cze 20, 2012 21:17 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

[quote="kasia_5000"]I od razu grafik na przysżły tydzień. Zapraszam chętnych.
Ja niestety cały tydzień będę na szkoelniu poza Poznaniem :(

AKTUALNY GRAFIK

GRAFIK 18.06-24.06

PKP
pn. - merka (stały dyżur)
wt. -
śr. -
czw. - lunaklara
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. -
ndz. - lunaklara

Składowa
pn. - KasiaP (stały dyżur)
wt. - TŻ KMagda (stały dyżur)
śr. -
czw. - TŻ KMagda (stały dyżur)
pt. -
sob. -
ndz. -lunaklara

Kurka malo chetnych na dyzury..... Koty na PKP od wtorku bez zarcia :((. Jutro do nich pojade i w niedziele biore duzur w obu miejscach.
Kasi nie ma i nie kto motywowac czy co ?

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Śro cze 20, 2012 21:39 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Biorę sobotę oba miejsca :)
Obrazek

itaka

Post » Czw cze 21, 2012 10:40 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

LunaKlara pisze:Kurka malo chetnych na dyzury..... Koty na PKP od wtorku bez zarcia :((. Jutro do nich pojade i w niedziele biore duzur w obu miejscach.
Kasi nie ma i nie kto motywowac czy co ?

Ja byłam wczoraj, spokojna głowa ;-)

Mało coś tych kociastych na PKP ostatnio... Jeszcze niedawno nie miałam problemu, żeby na samej łączce naliczyć przy karmieniu 12 kotów. A teraz? Teraz jak przyjdzie szóstka, to jest sukces :( Wczoraj było właśnie tyle, ale co się nawoływałam, nakiciałam, żeby wyszłych z tych swoich norek. Aż wreszcie z dwójki, która mnie powitała, zrobiła się szóstka. Ale trwało to z 10 minut, zanim uyszały te moje nawoływania.

Bardzo dawno nie widziałam staruszka - tego biało burego, najstarszego w stadzie kocura. Dawno nie objawiła mi się także druga z krówek... Gdyby ktoś je przyuważył przy którymś karmieniu, to dajcie proszę znać.

Swoją drogą szykujemy się w przyszłym tygodniu na duże sprzątanie na dworcu i na Składowej. Na łączce robotnicy poustawiali nam z powrotem budki, które były przeznaczone do wyrzucenia... :roll: W miejscach karmienia, uzbierało się mnóstwo resztek karmy, w których szaleje życie robaczków rozmaitej treści. Trzeba to wszystko pozgrabiać i powyrzucać (wczoraj wywaliłam całą miskę z czerwonego namiotu - mrówek było tam więcej niż chrupków).

A z innych wieści: wczoraj wieczorem było zaplanowane spotkanie przedadopcyjne u Nieśmiałków - Loli i Bolka. Ale zainteresowani nie zjawili się, nie odbierali telefonów, a później wyłączyli komórkę, żebym im już głowy nie zawracała :evil: W niedzielę za to wizytę będzie miała nasza najnowsza znajdka, czyli Margot.

Obrazek

Dom jest z opcją wychodzenia do ogródka, więc trochę bijemy się z myślami czy to dobra opcja, ale zobaczymy co z tego wyjdzie...

Margot w każdym razie jest łagodnością i spokojem wcielonym i po prostu nie można tej kotki nie uwielbiać :love:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Czw cze 21, 2012 11:51 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Najwięcej kotów jest wieczorami. W sobotę pojadę koło 20 to zobaczę ile futer przyjdzie.

A może dyrekcja dworca by się zgodziła byśmy postawili na łączce jakiś znak typu "TO miejsce to nie toaleta proszę nie robić tu kupy :!: Koty karmimy tylko jedzeniem dla nich przeznaczonym"

Od przyszłego tygodnia będę już brała przez całe wakacje jeden dyżur w tygodniu :ok:
Obrazek

itaka

Post » Czw cze 21, 2012 12:12 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Bardzo chciałabym wierzyć, że taki znak, może odstraszyć tych którzy żałują złotówki na toaletę - ale niestety nie wierzę :?

Za to banerek w podpisie itaki, przypomniał mi, że miałam napisać też o czymś innymi...

Otóż chciałam Was bardzo bardzo bardzo mocno poposić o oddanie głosu w czerwcowej ankiecie Krakvetu.
W tym miesiącu o karmę walczy moja macierzysta fundacja - For Animals z Łodzi, kierowana przez forumową annskr. Ania jest absolutnym tytanem pracy na rzecz zwierząt, jednoosobową instytucją pomocy zwierzętom, kobietą, która zawsze znajdzie czas na złapanie kolejnych kotów na sterylki albo na wyciąganie ich z tarapatów. Jest zabójczo skuteczna i od wielu lat znajduje siłę, na podejmowanie działań w całej Łodzi i nie tylko. Ta karma przydałaby się jej fundacji jak nie wiem co! Proszę, zmobilizujcie siebie i wszystkich krewnych i znajomych królika - pomóżmy For Animals wygrać to głosowanie!

Kiedy my walczyliśmy w Krakvecie, Ania zmobilizowała całą swoją fundację, agitowała za nami w łódzkim wątku, bardzo nam pomogła w zdobywaniu głosów. Bardzo chciałabym, żeby Poznań podziękował jej tym samym :-)

To co, pomożemy Towarzyszki? 8)

MartaK

Post » Czw cze 21, 2012 12:52 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Pomożemy!

głos oddany i post na ścianie "fejsa" dodany :mrgreen:
Obrazek
http://www.pustamiska.pl
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta George Bernard Shaw

merka

Od: Śro cze 09, 2010 9:09

Post » Czw cze 21, 2012 13:21 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Już biegnę głosować.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw cze 21, 2012 13:32 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Ja też już dawno zagłosowałam :ok:
Obrazek

itaka

Post » Czw cze 21, 2012 14:40 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Zagłosowałam :)
I kciuki za Margot, kochana z niej kocia. Marta, o której ta wizyta w niedzielę?
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Czw cze 21, 2012 14:47 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Jarka pisze:Zagłosowałam :)
I kciuki za Margot, kochana z niej kocia. Marta, o której ta wizyta w niedzielę?

Umówiłam się w czasie swojego dyżuru - o 19:00.

MartaK

Post » Czw cze 21, 2012 15:06 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

MartaK pisze:
Jarka pisze:Zagłosowałam :)

Umówiłam się w czasie swojego dyżuru - o 19:00.

To choćbym nie wiem jak rano posprzątała, do wieczora i tak trochę narozrabiają.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Czw cze 21, 2012 16:29 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Napiszcie mi jutro czy dużo suchego mam brać na dyżur sobotę :roll:
Obrazek

itaka

Post » Czw cze 21, 2012 18:06 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Marta ! a ja dzisiaj bieglam z wywieszonym jezorem do kotow, ktore nie jadly od wtorku :wink: /nie mialam mozliwosci wejscia na forum/ Ale jadly pieknie, jak by 3 dni nie jadly :))))

Na PKP nie ma 12 kotow. Na maxa jest 10 moze 11.

dzisiaj w sumie bylo 9 sztuk; trzy czarnuszki, bialaska, 3 krowki, Panna Graciara i bialo bury kocurek (to chyba nie ten o jakim wspominala Marta). Ten bialo bury faktycznie ma na lewej przedniej lapie po wewnetrznej stronie łyse zaróżowione miejsce ale nie kuleje na te lape.

Karma sucha w graciarni byla /jest tam nieotwarta paczka suchej dla kastratow i kilka paczej suchej kiepskiej jakosci - jak nie bedzie co dac to si przyda/.
Na laczce w kociej jadalni jest suche /zostawilam tam tez dzisiaj miski z mokrym, ktorego koty nie dojadly, zeby nie zmoklo/
W namiociku jest syf. Trzeba go wziac do chaty i wyprac - moge go zabrac w niedziele i odwiesc w jakims dniu.

Oczywiscie glosujemy w Krakvet !

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

[poprzednia][następna]