Malutki BAZYLEK... już w swoim własnym domku:):):)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 19, 2012 18:28 Re: Malutki BAZYLEK nie ma mamy...zachorował! Fotki łapki st

no dobra, ale jak dzisiaj łapka?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Wto cze 19, 2012 18:33 Re: Malutki BAZYLEK nie ma mamy...zachorował! Fotki łapki st

na łapkę jeszcze utyka i stawaia ją na bok, ale wydaje mi się, że i tak jest już lepiej :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto cze 19, 2012 18:44 Re: Malutki BAZYLEK nie ma mamy...zachorował! Fotki łapki st

najwazniejsze że jest lepiej i oby było już tylko lepiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

a tak na marginesie - wszelkie szczepienia, nie tylko te na białaczkę, lepiej robić w łapę w związku z ryzykiem wystąpienia mięsaka poszczepiennego (złośliwy nowotwór nie uleczalny właściwie)- łapę można amputować , karku nie... i to nie jest moja opinia tylko wetki bardzo cenionej, dr Uznańskiej (można wrzucić w google jak ktoś nie wie któż to :mrgreen: ).
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto cze 19, 2012 18:54 Re: Malutki BAZYLEK nie ma mamy...zachorował! Fotki łapki st

Ale mięsak poszczepienny to chyba zdarza się po szczepieniu przeciwko białaczce, a nie po każdym szczepieniu. O kłuciu w łapkę przy szczepieniu przeciw białaczce wiem. To jak to jest? Po każdym szczepieniu może wystąpić mięsak?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto cze 19, 2012 19:07 Re: Malutki BAZYLEK nie ma mamy...zachorował! Fotki łapki st

zuzia96 pisze:Ale mięsak poszczepienny to chyba zdarza się po szczepieniu przeciwko białaczce, a nie po każdym szczepieniu. O kłuciu w łapkę przy szczepieniu przeciw białaczce wiem. To jak to jest? Po każdym szczepieniu może wystąpić mięsak?

tak, tak powiedziała mi dr Uznańska i powiedziała, ze w związku z tym standardem jest już szczepienie w łapę. I że jeśli gdziekolwiek będą mi chcieli zaszczepić kota w kark to mam głośno protestować.
Oczywiście pewnie ryzyko jest inne, ale skoro jest to łapki ida w ruch przy szczepieniach.
Od zeszłego roku wszystkie moje dorosłe koty , rezydenci jak i tymczasy, były szczepione w łapę a moje aktualne maluszki już dwukrotnie też.
Tylko piszę, bo ja wolę się podzielić tym co wiem od kogoś komu ufam niż zachowywać to dla siebie.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro cze 20, 2012 18:33 Re: Malutki BAZYLEK nie ma mamy...zachorował! Fotki łapki st

A co to znaczy?? Nikt już do chorutka Bazylka nie zagląda? :roll: :roll:

Codziennie jeździmy z Bazylkiem na zastrzyki, które maluch znosi bardzo dzielnie :D gorzej wychodzą mu podróże, bo maleńtas drze się w aucie, co absolutnie nie koi uszu kierowcy, ale widocznie dodaje odwagi maleńtaskowi :lol: bo im głośniej tym lepiej :evil:

Ogólnie samopoczucie Bazylka lepsze, widać że idzie maluchowi na zdrowie, w główce już zabawy i harce, tylko łapinkę jeszcze stawia na bok i utyka na nią
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro cze 20, 2012 18:37 Re: Malutki BAZYLEK nie ma mamy...zachorował! Fotki łapki st

to bardzo się cieszymy że z Bazylciem lepiej :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro cze 20, 2012 19:27 Re: Malutki BAZYLEK nie ma mamy...zachorował! Fotki łapki st

Nie zagląda, ale myśli, wspiera i czuwa! I dobre fluidy wysyła :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro cze 20, 2012 19:29 Re: Malutki BAZYLEK nie ma mamy...zachorował! Fotki łapki st

Jestem i kciuki trzymam :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro cze 20, 2012 19:44 Re: Malutki BAZYLEK nie ma mamy...zachorował! Fotki łapki st

Ja też jestesm, kibicuję Bazylkowi i jego nóżce :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro cze 20, 2012 20:11 Re: Malutki BAZYLEK nie ma mamy...zachorował! Fotki łapki st

I ja trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: a wątek mam w zakładkach :)
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro cze 20, 2012 20:28 Re: Malutki BAZYLEK nie ma mamy...zachorował! Fotki łapki st

no pewnie, że zaglądam :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro cze 20, 2012 21:08 Re: Malutki BAZYLEK nie ma mamy...zachorował! Fotki łapki st

ja też i cieszę sie z każdego dobrego dnia :wink: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Śro cze 20, 2012 22:03 Re: Malutki BAZYLEK nie ma mamy...zachorował! Fotki łapki st

widzicie gdzie ja jestem? schowałem się :smiech3:
Obrazek

ale z mamą i tak najlepiej :love:
Obrazek

Bazyluś właśnie się wyspał i zaczyna się zabawa :twisted:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw cze 21, 2012 7:28 Re: Malutki BAZYLEK nie ma mamy...zachorował! Fotki łapki st

Dobrego dnia Bazylku. Słodki jesteś :1luvu:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]