KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 20, 2012 15:26 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

jakie fajne foteczki :) a koteczki jeszcze ładniejsze :)
w jakich godzinach rano ktoś będzie na dyżurku ? :) w piątek :D
Dla piesków też mamy 2 malutkie paczki karmy, kupimy jeszcze jakąś, chociaż to kropla w morzu, ale co zrobić.

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Śro cze 20, 2012 18:25 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Marta jak zwykle bardzo udane zdjęcia wszystkie kociaki śliczne a Rudzik to slodki ,,Karmelek''
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Śro cze 20, 2012 19:29 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

edisza pisze:jakie fajne foteczki :) a koteczki jeszcze ładniejsze :)
w jakich godzinach rano ktoś będzie na dyżurku ? :) w piątek :D
Dla piesków też mamy 2 malutkie paczki karmy, kupimy jeszcze jakąś, chociaż to kropla w morzu, ale co zrobić.

No niestety ranny dyzur piątkowy jeszcze nie obsadzony :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro cze 20, 2012 20:00 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Dziś dzwoniła do mnie Pani Beata. Pani Beata przywiozła Sandrę do schroniska. Pani Beata mieszka w Legionowie, a rodzice jej mieszkają w Sosnowcu. Jak przyjeżdżała do rodziców to spotkała kicię, która koczowała pod schodami blokowymi, dokarmiała ją - poetm okazało się, że Sandra jest ciężarna - niestety nie mogła jej zabrać ze sobą, ani nic innego załatwić i zawiozłą ją do schroniska. Rozmawiała z Piotrem, że jak ułoży sobie swoje sprawy Sandrę zabierze do siebie. Niestety wszytsko się w czasie przedłużyło.
Pani Beata jest zdecydowana zabrać Sandrę do siebie za około 3 tygodnie, albo u niej zostanie, albo będzie jej szukała DS.
Teraz szuka kogoś kto mógłby Sandrę przetrzymać u siebie tu w Sosnowcu, jeśli jej się nie uda - to Sandra wróci od Mary do Kociej Chatki na ten czas, a potem Pani Beata po nią przyjedzie i zabierze do Legionowa.

terenia1

Post » Śro cze 20, 2012 20:06 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Po dyżurze:
4 kociaki mają tragiczne oczka, dzisiaj widziałam je pierwszy raz i szczerze mówiąc myślałam, że jest lepiej, kociaki oczka mają posklejane, trzeba je namoczyć żeby się otworzyły, więc maleństwa przez cały czas są ślepe! Mamuśka oczka ok, uszy brudne ale nie tak bardzo jak u Rudzika i Skarpetka II 8O Tamte to dopiero mają wykopalisko :evil:
Emil i Emilka przeniesione do woliery, transport odbył się bezproblemowo :D myślę, że kociaki będą tam miały o wiele lepiej. Boks po nich wymyty i zdezynfekowany.
Czarna kotka z boksu na dole (Ksara?) sfuczała mnie z góry na dół :evil:
Dexter nasikał przy mnie na środku kwarantanny 8O Poza tym on, Denis i Pysiol daliby się pociąć za jedzenie :?
Na kwarantannie spokój i cisza,
Nie mogłam zlokalizować Ogonka a jak w końcu go znalazłam przystąpiłam do podawania leków, troszkę nieudolnie przyznaję, bo łotr wypluł więcej niż zjadł...
Ostatnio edytowano Śro cze 20, 2012 20:12 przez Cookie1706, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro cze 20, 2012 20:10 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

terenia1 pisze:Pani Beata jest zdecydowana zabrać Sandrę do siebie za około 3 tygodnie, albo u niej zostanie, albo będzie jej szukała DS.

Suuuuper!!! Pani Beata to ta kobieta, która odezwała się do Nas na fb :D
Co do Fb to mam kilka "zamówień", nie wiem czy wszystko ogarnę dzisiaj, poza tym lepiej jest wrzucać po jednym, góra dwóch wiadomościach dziennie, więc nie czujcie się urażone jak wasze pomysły nie zostaną dzisiaj wdrożone :wink:

Cookie1706

Post » Śro cze 20, 2012 20:25 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Wtręt schroniskowy :mrgreen:
A jak tak sobie jeszcze myślę o wolierze na adopcjach - woliera całkiem duża, ale całkiem pusta - kociaków na adopcje będzie przybywało, ale na wybiegu się nudzą nie mają co robić, przydałoby się tą wolierę jakoś zagospodarować :oops:
jakieś pieńki drzew, konary rozłożyste żeby kociaki się mogły wspinać, jakieś wiszące półki, tunele może z jakichś plastikowych rur, macie może jakies pomysły, namiary na materiały i chętnych do wykonania.
W wolierze stoi parę drapaków, ale wszystko pluszowe i musi stać pod małym zadaszeniem z banerków bo jak poleje deszcz to będą do wywalenia.
Zgłosił się już chłopak chętny na prace ręczne :wink: ale nie mamy materiałów i nawet nie mam pomysła jak je zdobyć - jakieś pienki, konary, deski, może jakieś sznurkowe drabinli, platikowe tunele - mogą być jakieś rury.
Dajcie znać gdybyście mieli coś takiego, lub wiedzieli jak to zdobyć. Można skałdować w schronie.

terenia1

Post » Śro cze 20, 2012 20:28 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

No to może ja :roll:
Mój mąż jedzie w piątek na wieś robić huśtawkę z drewna dla swojego chrześniaka,
podejrzewam, że cosik mu tam zostanie, także jakieś materiały będę miała :D
Nie obiecuję, że dużo :wink:

Cookie1706

Post » Śro cze 20, 2012 20:31 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Dostałam sms-a od domku Ksary - Ksara chodzi po domku i zwiedza każdy kącik. Dostała jedzonko dla kociaków podjadła.

terenia1

Post » Śro cze 20, 2012 20:31 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Teresa daj mi proszę na pw jakieś namiary na tę panią od Sandry - chętnie z nią pogadam. Sandra troche się nudzi - widać, że to młoda, pełna energii kotka. Najważniejsze, że już nie biją się tak ze Staśką :ok: :ok: :ok: a poza tym niektóre ranki moim zdaniem się jej goją :wink: A czy jej książeczka się znalazła?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro cze 20, 2012 20:39 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Teresa tam na wybiegu były pniaki. Z lasku Piotr z Grześkiem przytaszczyli, ale tam jest wilgoć i to pleśniało tak że trzeba ro wziaść pod uwagę.
pomysłów narazie nie mam.
moze na metalowych łańcuchach podwieszona deska drewniana :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro cze 20, 2012 20:57 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Zaraz wrzucę na fb do albumów zdjęcia od Marty :D
Potem od Mary ale co do konkretnych ogłoszeń to od jutra, bo dzisiaj poszło już ogłoszenie dla Muszki i jej dzieciaków, proszę o udostępnianie, koniecznie razem z tekstem dziewczynki! Czyli robimy tak:
1. Zaznaczamy tekst, wciskamy "kopjuj"
2. Następnie wciskamy udostępnij pod zdjęciem
3. a potem "wklej" już w naszym obszarze zdjęcia :D
To ta jakby ktoś nie wiedział i zachęcam do pomocy przy wysyłaniu ogłoszeń w eter! :ok:

Cookie1706

Post » Śro cze 20, 2012 21:13 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Zajżyjcie prosze na forum wewnętrzne - dalam tam nowy temat - prośby o pomoc - jest temat!
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro cze 20, 2012 21:17 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Mara S pisze:Teresa daj mi proszę na pw jakieś namiary na tę panią od Sandry - chętnie z nią pogadam. Sandra troche się nudzi - widać, że to młoda, pełna energii kotka. Najważniejsze, że już nie biją się tak ze Staśką :ok: :ok: :ok: a poza tym niektóre ranki moim zdaniem się jej goją :wink: A czy jej książeczka się znalazła?

Mara ja już dziś z nią gadałam pół godziny, wie o wszystkim dokładnie od a do z i jest zdecydowana ją zabrać, zresztą na razie innej perspektywy i alternatywy dla Sandry nie ma. jeśli na ten czas kiedy nie będzie jej mogła zabrać znajdzie dla niej osobę, która ją przetrzyma to Sandra pójdzie do tej osoby, jesli nie wróci do nas a potem Sandra pojedzie do Pani Beaty.
Książeczka zostanie odtworzona tyle,że muszę się przypomnieć Pani Doktor.

terenia1

Post » Śro cze 20, 2012 21:41 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Mara Stasia ma ogłoszenie na www.facebook.com/krakvet zgodnie z prośbą :ok:

Cookie1706

[poprzednia][następna]