Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 20, 2012 14:57 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Właśnie koleżanka zadzwoniła do mnie, że zobaczyła tu zdjęcia kota podobnego do mojego kota, który zaginął w styczniu. Kot ze zdjęcia jest bardzo podobny (oczywiście biorąc poprawkę na wymizerowanie). Mój kocur ma białe skarpetki, których nie widać na zdjęciu i ma też wszczepionego czipa. BARDZO PROSZĘ o pilną informację o niewidocznych skarpetkach, bo jeśli je ma to zaraz po niego jadę !!!!!

bircoon

Od: Śro cze 20, 2012 14:47

Post » Śro cze 20, 2012 16:06 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

bircoon pisze:Właśnie koleżanka zadzwoniła do mnie, że zobaczyła tu zdjęcia kota podobnego do mojego kota, który zaginął w styczniu. Kot ze zdjęcia jest bardzo podobny (oczywiście biorąc poprawkę na wymizerowanie). Mój kocur ma białe skarpetki, których nie widać na zdjęciu i ma też wszczepionego czipa. BARDZO PROSZĘ o pilną informację o niewidocznych skarpetkach, bo jeśli je ma to zaraz po niego jadę !!!!!

na pewno zostanie sprawdzone u weterynarza czy ma czipa
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro cze 20, 2012 16:23 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

bircoon pisze:Właśnie koleżanka zadzwoniła do mnie, że zobaczyła tu zdjęcia kota podobnego do mojego kota, który zaginął w styczniu. Kot ze zdjęcia jest bardzo podobny (oczywiście biorąc poprawkę na wymizerowanie). Mój kocur ma białe skarpetki, których nie widać na zdjęciu i ma też wszczepionego czipa. BARDZO PROSZĘ o pilną informację o niewidocznych skarpetkach, bo jeśli je ma to zaraz po niego jadę !!!!!

Witaj 8)

Już mnie Kikee poinformowała o losach Twojego kocurka ... straszna historia.
Bardzo bym chciała, zeby to był on.
Ten nie ma skarpetek, chyba, ze ma je tak brudne, ze nie rzuciły mi się w oczy.
Właśnie przez skarpetki nie brałam pod uwagę birm ani ragdoli, a pomyślałam o nevkach.

Kocurek nie przychodzi codziennie, wiec spokojnie, nie ma co na hurra przyjeżdżać.
Jak tylko przyjdzie do ciotki i uda sie go zamknąć w domu, zabieram transporter i jadę po niego.
I od razu do weta sprawdzić czy ma chipa.

Dam Ci znać jak tylko będę więcej wiedziała!
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro cze 20, 2012 16:25 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

:crying:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Śro cze 20, 2012 16:54 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Hipciu, spokojnie - nic się jeszcze nie wyjaśniło.
Na razie skarpetek brak. :wink:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro cze 20, 2012 16:55 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Hipcia pisze::crying:

Hipciu nie rozpaczaj, jak się kotka złowi to będzie wszystko wiadomo
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob cze 23, 2012 9:23 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Martwię się :(
Kotecek nie daje znaku życia. :(
Mój nie mój - żeby tylko mu się nic nie stało. :(
Obrazek

Hipcia

Post » Sob cze 23, 2012 10:08 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Kciuki za kocurka :ok: :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob cze 23, 2012 10:34 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Hipciu, nie martw się - umówiłam się z ciotką, ze przez weekend jak będzie przychodził ma go obłaskawiać - dawac dobre jedzonko, rozmawiać, nie wyganiać. A od poniedziałku czekam na sygnał, że kot jest zamknięty i mogę po niego przyjechać 8) (nie jestem tam codziennie, mieszkam w innej wsi ;) )

Właśnie się zabieram za przygotowanie dla Barniego lokum na pierwsze dni :D

Wetka już poinformowana, że przywiozę wielkiego zwierza z łapanki, oswaja sie z tą wiadomością ;)
Obrazek

Avian

Post » Sob cze 23, 2012 10:48 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Jesteś wielka !!! :D
A nie mogłabyś się dowiedzieć czy w ogóle ostatnio się pojawiał w okolicy ?
Plooosiem !!! :oops:
Obrazek

Hipcia

Post » Sob cze 23, 2012 11:12 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Wg ciotki on jest codziennie - już zrobił z tego przychodzenia rytuał ;)
Przychodzi jedynie o różnych porach, więc trudno się zasadzić.

Ja pojechałam we wtorek z myślą, że będę czekac do wieczora, a on pojawił sie już o 18.
Widział jednak, że są obcy ludzie, więc nie wszedł do domu, tylko przeszedł przez ogród i poszedł dalej.

Ciotka jest Janina, wiec w weekend ma imieninowych gości, dlatego odpuściłam łapanie weekendowe. Pewnie Barni przyjdzie bardzo późno, jak głośni goście pojadą do domów.

Jak już mamy wszystko tak pięknie dograne, nie może nam przecież kocio pokrzyżować planów, prawda? ;)

(cały czas sie jeszcze zastanawiam, czy on może być po prostu kotem wychodzącym ... ale Szura (hodowca nevek) twierdzi, że kot ma słabe futerko i wygląda biednie - chyba jakby miał dom, byłby w lepszej kondycji? Tak czy inaczej zabieram kota stamtąd! :twisted: )
Obrazek

Avian

Post » Sob cze 23, 2012 11:19 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Rozumiem. Dziękuję.
Pozostaje mi tylko uzbroić się w cierpliwość.
Obrazek

Hipcia

Post » Sob cze 23, 2012 14:28 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

O ,fajnie, że zmieniłaś tytuł !!!
Ale z tego co widzę to nie takie się rzeczy dzieją w Poznaniu, panie

http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/ga ... ml#galeria

Trza by sprawdzić czy nie potrzebują DS, mam spora wannę nawet fale mogę im zrobić :P A jak się nie uda z Barnim to zawsze jakas pociecha, choć nie wiem co na to powiedziałby mój małż. :mrgreen:
Obrazek

Hipcia

Post » Wto cze 26, 2012 7:51 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......... :?: :?: :?: :?: :?:
Obrazek

Hipcia

Post » Wto cze 26, 2012 8:20 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

Wczoraj nie przyszedł, ale pogoda była parszywa, bardzo padało ...
Czekamy dalej.
Transporterek w samochodzie, klatka na pierwsze dni przygotowana, może się wprowadzać ;)

... dzisiaj na razie pogoda tez nie nastraja optymistycznie :roll:
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]