SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 18, 2012 21:22 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

:ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon cze 18, 2012 22:08 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Oj jak zwykle zamieszanie w schronisku. Jutro podjadę to posprawdzam wszystko :)
Lodzia dziś pojechała na operację do Lupusa.
Znów przemieszczenia, jutro będę wiedziała jakie.
Do schroniska przez dwa dni trafiło chyba około 5 kociaków - ale nie jestem pewna tak mi się wydaje po numerach w ewidencji.
Jedna mała kicia trafiła do szpitalika - podobnież jest bez oka.
Na kwarantannę trafiły 3 kociaki jeden podobnież zwiał :evil: zostały dwa i połączono je z biszkopcikiem od Molly - i są na kwarantannie podobnież w boksie nr 1.
Przypuszczam że Salma i Lula po sterylkach trafiły na adopcje - jutro to sprawdzę.
Molly ma jednego podrzutka, ale Jaaga mówiła że coś nim się mało interesuje zresztą nie dziwię się ta kotka w boksie siedzi już miesiąc 8O jeśli podrzutek pręgusek bedzie ok zawiozę go jutro do Jaagi i Molly wreszcie będzie mogła być wysterylizowana.
No i pewnie jest jeszcze jakiś kociak chyba ze pracownicy coś zamieszali w ewidencji 8O

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto cze 19, 2012 9:44 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Tereniu, daj znac, co z tym bez oczka. W jakim jest wieku i czy coś mu dolega?
Mam jeszcze pytanie odnośnie szczepienia maluchów i Myszki. Czy jest możliwość później przyjechać z nimi do schroniska na szczepienie, skoro są w DT, a nie w DS? Gdyby dołączył jeszcze burasek, to w sumie byłoby 5 kotów do zaszczepienia, a bez szczepień ludzie nie chcą.

Muszę zrobić zdjęcia fantów na bazarek, bo nie mam karmy kociaczkowej, a bedzie już potrzebna. Może coś się uda zebrać. Myszka bardzo boi się dzieci po tym, co przeszła. Maluchy są świetne. wczoraj dostały już pierwszą porcję pasty na odrobaczenie. Uszy Myszki to kopalnia świerzbowa.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto cze 19, 2012 10:06 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Jaaga pisze:Tereniu, daj znac, co z tym bez oczka. W jakim jest wieku i czy coś mu dolega?
Mam jeszcze pytanie odnośnie szczepienia maluchów i Myszki. Czy jest możliwość później przyjechać z nimi do schroniska na szczepienie, skoro są w DT, a nie w DS? Gdyby dołączył jeszcze burasek, to w sumie byłoby 5 kotów do zaszczepienia, a bez szczepień ludzie nie chcą.

Muszę zrobić zdjęcia fantów na bazarek, bo nie mam karmy kociaczkowej, a bedzie już potrzebna. Może coś się uda zebrać. Myszka bardzo boi się dzieci po tym, co przeszła. Maluchy są świetne. wczoraj dostały już pierwszą porcję pasty na odrobaczenie. Uszy Myszki to kopalnia świerzbowa.

Czy nr tel do DT Myszki ma być ten sam co do DT Bezy?Bo na str schroniska i FB podałam ten z DT Bezy :|

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto cze 19, 2012 18:50 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Tak, taki sam, jak u Bezy. Dziś Teresa jeszcze dowiozła pręgowanego 3-tyg. kocurka.

Jaaga

Post » Wto cze 19, 2012 19:22 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Dziś w schronisku:
Lula, Salma, Misiaczek przeniesieni na adopcje z książeczkami zdrowia
nowy kociak w boksie nr 2 w szpitaliku Alfred - 6 lat podobnież brudził w domu, wylazł z boksu i wszedł za regały - Pan Grzegorz miał go wyciągnąć
w boksie 7 mały kociak czarno - biały coś ma z oczkiem takie bielmo coś jak nasz Józek w Kociek Chatce
Szylkretka i Polly w bksach na kwarantannie
Belinda już bez maluszków - obydwa wyadoptowane
Biszkopcik wyadoptowany
boks n1 dwa nowe kocięta małe czarne i burasek
Molly już sama maluszka - podrzutka zawiozłam do Jaagi dokleiłam kartkę żeby jej już nie dawać zadnych kociąi i że może już iść do sterylki
boks nr 4 - 3 kociaki około 6 miesięcy przywiezione z piwnicy w blokach na Kieleckiej - wystraszone , ale nie dzikie dały sobie bez problemu założyć obróżki.

terenia1

Post » Wto cze 19, 2012 19:53 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Stan kociaków na 19.06.2012:
ADOPCJE
1.Nr 57/55/12 bury Bronek (bez obróżki)
2.Nr 72/69/12 Pingwinka czarno-biała koteczka (obróżka na tablicy odpięła się)
3.Nr 71/68/12 bura koteczka Nela buraska z białymi łapkami
4.Nr 104/101/12 Grafitka
5.Nr 88/85/12 BORSUK bury kocurek Borsuk jest zarąbisty :D
6. Nr 101/98 RYSIA 14-letnia kotka tygryska po raz enty ściągnęła obrózkę i zgubiła, znak rozpoznawczy Rysi bardzo drze japę :D
7. Nr 110/107 Łezek biało-czarny kocurek
8. Nr 95/92 Lula tygryska
9. Nr 102/99 Salma tygryska
10 Nr 119/116 Misiaczek 4 letni kocurek bez obrózki nie da sobie założyć obróżka przypięta na tablicy, boi się siedział ukryty za drapakami

SZPITALIK:
boks nr 1 nr 75/72/12 Cezar – czarny kocurek po operacji łapki
boks nr 2 nr 122/119/12 kocur bury pręgowany 6 lat Alfred oddany 17.06.12r. z powodu brudzenia w domu
boks 3 nr 67/64/12 Klara koteczka buro-biała czarna z plamką na nosie
boks 4 pusty
boks 5 pusty
boks nr 6 nr 78/75/12 2 maluszki z grzybem obydwa czarne coś je chyba łapie dziś kichału jeden ma brzydkie oczko
boks nr 7 nr nr 124/121/12 mały kociak czarno-biały płochliwy ma coś z oczkiem
boks nr 8 nr pusty
KLATKA kotka buraska z 4 kociakami kolorowymi (120/117)

KWARANTANNA:
boks nr 1 Nr 123/120 dwa kociaki małe jeden pręgusek, jeden czarny szaleją
boks nr 2 pusty
boks nr 3 trzy około 6 miesięczne kociaki, jeden większy biało-czarny brzydkie oczy, dwa biało bure, przywiezione z piwnicy na ul Klieleckej nr 125/122, 126/123, 127/24 - obrózki założone
boks nr 4 nr 114/111 szylkretka
boks nr 5 nr 116/113 czarna Polly
boks nr 6 nr 93/90/12 kotka biała Molly
boks nr 7 nr 96/93/12 Nutka buraska z jednym pręgowanym maluszkiem
boks nr 8 nr113/110 Belinda

terenia1

Post » Wto cze 19, 2012 20:28 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Borsuk jest kochany ; D

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Wto cze 19, 2012 20:31 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Proszę pamiętajcie o dzikuskach,zeby je dokarmiać!!
Jutro jadę po budki i wrzucę ja na kociarnię schroniskową.

Nasza Szylkrecia to Szeli kotka która była na DT u dr Kariny.Karina odezwała się dziś po tym jak umieściałam Szylkrecie na FB.Dokumenty adopcyjne są w Lupusie .Jutro tam zadzwonię i mam nadzieję że dostanę namiary na dom Szeli vel Szylkreci
W niedzielę jestem umówiona na adopcję Babci Rysi- OBY JEJ !!!bo ludziska nie za bardzo przekonani:/Dzwonili w spr adopcji Bronka ale w domu jest 3 letnie dziecko ,a ja tak naprawdę nie wiem jak on się zachowa w stosunku do rozwrzeszczanego dzieciaka:/

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto cze 19, 2012 21:49 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

No to kciuki za babcię Rysię :) a jak nie babcia Rysia to może jakiś inny kociak faktycznie Borsuk to chodząca słodycz i miziak, Grafitka też dziś wyluzowana, Salma i Łezek też miziaki i spokojne kociaki.

terenia1

Post » Wto cze 19, 2012 21:54 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

A jak tak sobie jeszcze myślę o wolierze na adopcjach - woliera całkiem duża, ale całkiem pusta - kociaków na adopcje będzie przybywało, ale na wybiegu się nudzą nie mają co robić, przydałoby się tą wolierę jakoś zagospodarować :oops:
jakieś pieńki drzew, konary rozłożyste żeby kociaki się mogły wspinać, jakieś wiszące półki, tunele może z jakichś plastikowych rur, macie może jakies pomysły, namiary na materiały i chętnych do wykonania.
W wolierze stoi parę drapaków, ale wszystko pluszowe i musi stać pod małym zadaszeniem z banerków bo jak poleje deszcz to będą do wywalenia.

terenia1

Post » Wto cze 19, 2012 22:07 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Kasiu bardzo Cię proszę sprawdź jak tam sytuacja w M1 :) musimy dowieźć do M1 mokre jedzonko dla kociaków bo się skończyło, wstępnie rozmawiałam z Panią Anią niech w czasie tych upałów podają tylko suche jedzonko - bo w tych temperaturach mokre momentalnie się psuje jak kociaki nie zjedzą.

terenia1

Post » Śro cze 20, 2012 7:55 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Mam pytanie odnośnie Myszki. Myszka chyba oprócz łap dostała także w głowę. Ma maksymalnie rozszerzone źrenice, które w ogóle nie reagują na światło. Powinna być zbadana neurologicznie. W Tychach mamy p. neurolog, ale czy stowarzyszenie pokryje koszt badania i ew. leczenia? W przypadku urazu głowy najważniejsze jest, żeby leczenie podjąć jak najszybciej. Możecie mi napisac, kiedy ona została obrzucona kamieniami, bo pewnie od razu trafiła do schronu?

Jaaga

Post » Śro cze 20, 2012 9:17 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

Jaaga pisze:Możecie mi napisac, kiedy ona została obrzucona kamieniami, bo pewnie od razu trafiła do schronu?

Kotka trafila do schronu 12.06. Pewnie prosto z interwencji.
Moge z nia podjechac na badanie neurologiczne.

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Śro cze 20, 2012 10:34 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC zapraszamy chętnych do wolontariatu

ultra75 pisze:
Jaaga pisze:Możecie mi napisac, kiedy ona została obrzucona kamieniami, bo pewnie od razu trafiła do schronu?

Kotka trafila do schronu 12.06. Pewnie prosto z interwencji.
Moge z nia podjechac na badanie neurologiczne.

Super, już piszę PW.

Jaaga

[poprzednia][następna]