Pomożcie odnaleźć zaginionego Tofika - Bielawa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 18, 2012 10:34 Re: Pomożcie odnaleźć zaginionego Tofika - Bielawa

kristinbb pisze:
VVu pisze:
kristinbb pisze:
VVu pisze:
kristinbb pisze:
Ograniczenie populacji ?

A ile własnoręcznie zabiłeś kotów?

Łatwo się o tym rozprawia, jeżeli nie robi tego osobiście...

Nie zabiłem żadnego, za to na moich rękach umierały koty wolno żyjące. A na Twoich ile umarło? Ile widziałaś martwych kociąt w piwnicach? Daruj sobie zatem takie prymitywne pytania.
Łatwo się Tobie o tym rozprawia, tak jak łatwo się jest zachwycać nad cudem narodzin i mówić, że niestety kociąt się nie weźmie, bo się ma przecież już 2 w domu. Ba! Czasem nawet 3!

Dlaczego mam darować ? 8O
To Ty rozpocząłeś dyskusję , więc ja ją zakończę .

Masz monopol na pomaganie kotom ?
Tylko Ty jeden im pomagasz w piwnicach ?
Tylko Ty jeden na świecie w ogóle im pomagasz?

Ja również pomagam i może więcej wiem o życiu kotów niż Ci się wydaje...

Odpowiada Ci rola nawiedzonego świętego ??
Może wyhamuj...

Dlaczego mam wyhamować - bo Ty chcesz skończyć?
Nie ja napadłem na Ciebie. I nie o Ciebie chodzi. Chodzi o reklamowanie produktu - firma posługuje się kolejnym paskudnym chwytem - by propagować nazwę swojej firmy odwołuje się do uczuć kociarzy. Ja też bardzo bym chciał, żeby nie tylko nie trzeba było usypiać ślepych miotów, ale bardzo chciałbym, by nie były potrzebne sterylki aborcyjne. Nie ma nikogo, kto by uważał to za DOBRO - dla wszystkich jest to mniejsze zło.
Natomiast odwoływanie się do tego, by propagować produkt (obrazek miał być - i jest niestety - w zamierzeniu wirusowy; oczywiście opatrzony adresem strony) - uważam za chwyt paskudny.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon cze 18, 2012 10:53 Re: Pomożcie odnaleźć zaginionego Tofika - Bielawa

VVu pisze:
kristinbb pisze:

Dlaczego mam darować ? 8O
To Ty rozpocząłeś dyskusję , więc ja ją zakończę .

Masz monopol na pomaganie kotom ?
Tylko Ty jeden im pomagasz w piwnicach ?
Tylko Ty jeden na świecie w ogóle im pomagasz?

Ja również pomagam i może więcej wiem o życiu kotów niż Ci się wydaje...

Odpowiada Ci rola nawiedzonego świętego ??
Może wyhamuj...

Dlaczego mam wyhamować - bo Ty chcesz skończyć?
Nie ja napadłem na Ciebie. I nie o Ciebie chodzi. Chodzi o reklamowanie produktu - firma posługuje się kolejnym paskudnym chwytem - by propagować nazwę swojej firmy odwołuje się do uczuć kociarzy. Ja też bardzo bym chciał, żeby nie tylko nie trzeba było usypiać ślepych miotów, ale bardzo chciałbym, by nie były potrzebne sterylki aborcyjne. Nie ma nikogo, kto by uważał to za DOBRO - dla wszystkich jest to mniejsze zło.
Natomiast odwoływanie się do tego, by propagować produkt (obrazek miał być - i jest niestety - w zamierzeniu wirusowy; oczywiście opatrzony adresem strony) - uważam za chwyt paskudny.

Możesz przestać zachowywać się agresywnie na moim wątku ??

Chcesz rozrabiać rób to na swoim wątku .
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon cze 18, 2012 11:11 Re: Pomożcie odnaleźć zaginionego Tofika - Bielawa

kristinbb pisze:

A mogłabyś poprawić link z pierwszego wpisu? Bo poniższy nie odsyła do poszukiwań kota, tylko reklamuje stronę, którza sama jest jedną reklamą pewnego produktu:

Udostępniajcie na Facebooku jak najwięcej
link

http://www.facebook.com/KiCi.swiat.wg.Kota?ref=pb

ObrazekObrazek

VVu

Post » Pon cze 18, 2012 11:21 Re: Pomożcie odnaleźć zaginionego Tofika - Bielawa

Już mi się rozjaśniło - blog, do którego masz link w profilu (może zatem Twój blog) TAKŻE REKLAMUJE TEN PRODUKT.
Zatem czy ten wątek szuka kota, czy reklamuje? Czy szuka i przy okazji reklamuje? A może reklamuje, a przy okazji szuka?
Nie - tego nie podejrzewam, chyba są jakieś granice przyzwoitosci w marketingu. Chociaż z drugiej strony - pod linkiem temat poszukiwań kota dosyć spadł, trzeba pogrzebać, by znaleźć ogłoszenie. Najpierw trzeba się przebić przez kolejną reklamę produktu...
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pon cze 18, 2012 12:14 Re: Pomożcie odnaleźć zaginionego Tofika - Bielawa

VVu pisze:Już mi się rozjaśniło - blog, do którego masz link w profilu (może zatem Twój blog) TAKŻE REKLAMUJE TEN PRODUKT.
Zatem czy ten wątek szuka kota, czy reklamuje? Czy szuka i przy okazji reklamuje? A może reklamuje, a przy okazji szuka?
Nie - tego nie podejrzewam, chyba są jakieś granice przyzwoitosci w marketingu. Chociaż z drugiej strony - pod linkiem temat poszukiwań kota dosyć spadł, trzeba pogrzebać, by znaleźć ogłoszenie. Najpierw trzeba się przebić przez kolejną reklamę produktu...

Czy Ty się człowieku dobrze czujesz ??

Używaj inteligencji a nie emocji...

Później przez takich jak Ty o kociarzach mówi się ,że są nienormalni. :roll:

kristinbb

Post » Pon cze 18, 2012 12:16 Re: Pomożcie odnaleźć zaginionego Tofika - Bielawa

kristinbb pisze:
VVu pisze:Już mi się rozjaśniło - blog, do którego masz link w profilu (może zatem Twój blog) TAKŻE REKLAMUJE TEN PRODUKT.

Emocje chyba akurat Ciebie poniosły. Nadepnąłem na odcisk?
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pon cze 18, 2012 12:20 Re: Pomożcie odnaleźć zaginionego Tofika - Bielawa

VVu pisze:
kristinbb pisze:

A mogłabyś poprawić link z pierwszego wpisu? Bo poniższy nie odsyła do poszukiwań kota, tylko reklamuje stronę, którza sama jest jedną reklamą pewnego produktu:

Udostępniajcie na Facebooku jak najwięcej
link

http://www.facebook.com/KiCi.swiat.wg.Kota?ref=pb

Oj biedny Ty biedny a jak biedny to jak mówi dalej przysłowie ...???

Skąd w Tobie tyle agresji ???
I takiej nienawiści do świata ??

kristinbb

Post » Pon cze 18, 2012 12:22 Re: Pomożcie odnaleźć zaginionego Tofika - Bielawa

VVu pisze:
kristinbb pisze:

Jakie odciski ?
To Ty ziejesz nienawiścią ...

Jakieś rachunki z kimś wyrównujesz ?

Na mnie to nie działa...

kristinbb

Post » Pon cze 18, 2012 12:37 Re: Pomożcie odnaleźć zaginionego Tofika - Bielawa

kristinbb pisze:
VVu pisze:
kristinbb pisze:

Jakie odciski ?
To Ty ziejesz nienawiścią ...

Jakieś rachunki z kimś wyrównujesz ?

Na mnie to nie działa...

Pomogę Ci ochłonąć.

Jeśli nie chcesz, by link był nachalnie reklamowy i w dodatku nieskuteczny, to popraw go na bezpośrednio kierujący do zdjęcia kota (z podanym kontaktem) - to może zwiększyć szanse na dotarcie do ogłoszenia i zatem znalezienie kota:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pon cze 18, 2012 12:44 Re: Pomożcie odnaleźć zaginionego Tofika - Bielawa

Nie ma takiej potrzeby ... :D

Chyba jesteś piękny i młody i dlatego przebojem chcesz iść przez świat. :lol: :lol:

A skoro chcesz pomagać kotom , to zapisz swojego bloga do Kotłowni.
Tutaj link http://kotlownia.blogspot.com/

Zwiększysz wtedy skuteczność promowania kotów z Koterii.

kristinbb

Post » Pon cze 18, 2012 12:58 Re: Pomożcie odnaleźć zaginionego Tofika - Bielawa

kristinbb pisze:Nie ma takiej potrzeby ... :D

Chyba jesteś piękny i młody i dlatego przebojem chcesz iść przez świat. :lol: :lol:

A skoro chcesz pomagać kotom , to zapisz swojego bloga do Kotłowni.
Tutaj link http://kotlownia.blogspot.com/

Zwiększysz wtedy skuteczność promowania kotów z Koterii.

Jak uważasz - wg mnie bezpośredni byłby bardziej na miejscu, skuteczniejszy i niekontrowersyjny.

Mój blog od wielu miesięcy jest już nieczynny, nie mam niestety na niego czasu. Skuteczniejsze o wiele bardziej jest promowanie (także kotów z Koterii) bezpośrednio na Fb.
Kotłownia wg mnie nie działa w ogóle. Nie ja zgłosiłem do niej swego bloga i nie powinien on tam wisieć, bo nie spełnia regulaminu Kotłowni - nie było nigdy u mnie banerka do niej.
Nie chciałem promować Kotłowni także z podobnych względów, które nie podobają mi się w reklamowanej tutaj marce - posługuje się nie swoim obrazkiem. Kiedyś nie miało to wielkiej wagi, bo blogi tam były tylko "osobiste", ale teraz widzę tam także blogi komercyjne, więc zgrzyt jest już większy.
Ale rozumiem, że niektórzy nie przywiązują wielkiej wagi do własności intelektualnej.
No, ale to już jest za głęboki OT, zatem EOT i pozdrawiam.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pon cze 18, 2012 13:07 Re: Pomożcie odnaleźć zaginionego Tofika - Bielawa

A mnie lepiej wychodzi promowanie kotów na blogu.
Dzisiaj jest Dyzio reklamowany i jest chyba z Koterii 8O
Tak mi się coś wydaje :lol:
Dla niego zrobię taką szerszą i dłuższą akcję.
Zobaczę co z tego wyjdzie.
Czy wszystko się sprawdzi. :roll:

Za FB nie przepadam, jakoś nie mam na niego czasu.

Każdy robi po swojemu , ważne ,żeby pomagać kotom...

Pozdrawiam ...

kristinbb

Post » Pon cze 18, 2012 13:11 Re: Pomożcie odnaleźć zaginionego Tofika - Bielawa

Oby kotek się znalazł!!! Powodzenia w szukaniu!
adeeniet

Post » Pon cze 18, 2012 13:15 Re: Pomożcie odnaleźć zaginionego Tofika - Bielawa

PS
Tak, jest - Dyzio jest z Koterii. Uczestniczyłem zresztą w łapance, gdy został złapany (przez Efcię1). :wink:

Za znalezienie Tofika kciuki też oczywiście trzymam.
ObrazekObrazek

VVu

[poprzednia]