Pakt Czarownic XXXII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 17, 2012 18:19 Re: Pakt Czarownic XXXII

"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Nie cze 17, 2012 21:12 Re: Pakt Czarownic XXXII

Kto pamięta skąd jest Siostra Jozefina ???
Czy to nie są czasem okolice Bielska B.?

ED-T. Już wiem , Jelenia Góra , szkoda

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie cze 17, 2012 22:38 Re: Pakt Czarownic XXXII

Hikkiko, dokladnie o tej samej. Po dwoch tygodniach wielkiego entuzjazmu codziennie dowiaduje sie takich rzeczy ze mi szczeka opada coraz nizej. Ja bardzo lubie moja prace i zwierzeta, natomaist czynnik ludzki - jak to ladnie nazwalas - jest tutaj wybitnie niekorzystny. Dla pracownikow, dla zwierzat.. No ale pozyjemy zobaczymy.

Jutro ide zaniesc cv na osiedlu do sklepu spozywczego i do piekarni. Jak sie uda to super, w koncu i tak wszedzie tyra sie za najnizsza krajowa a jak dla mnie roznica w czasie dojazdu - 3 godz dziennie czy kilkanascie minut przez osiedle ROBI ROZNICE.
W jedna strone mam poltorej godziny drogi. Wychodzac przed 8 wracam przed 23. Masakra.

Dzis zaduch nie z tej ziemi w sklepie, do tego system sie wieszal ale na szczescie upierdliwych klientow nie bylo. Byl pan z prawie doroslym synem z ADHD ktory chcial skompletowac klatke i akcesoria i chomika. Ciekawe doswiadczenie, chlopak bardzo madry ale niesamowicie ruchliwy. Tata arcycierpliwy i bardzo sympatyczny, mam nadzieje ze jeszcze do nas wroca. Byla tez pani ktora w lipcu przywozi psa, zakochana w szczeniaku po czubek glowy. I swietna kobieta z corka - kociara, mialy problem z sikajaca kotka. Jedna kuweta to za malo, kotka postanowila strzelac fochy i NIE BEDZIE SIKAC JAK JEST W SRODKU KUPA ! i koniec. Swietne babeczki, az milo bylo z nimi pogawedzic :)

Hica przeokropna dzis, ja mega zmeczona. Bola mnie stopy, lydki i kregoslup. Jutro wolne ale mam caly dzien zajety - dom, bo chlop jednak nie do konca kojarzy co trzeba jak zrobic... zaniesc cv, ogarnac zwierzyniec, praniem sie zajac i prasowaniem. ukladaniem w szafkach a potem wyprawa do Swietochlowic. Jeszcze mnie tam nie widzieli :twisted:
Na wszelki wypadek nie zabieram z soba psa 8)

Dobranoc wszystkim :mrgreen:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie cze 17, 2012 22:41 Re: Pakt Czarownic XXXII

AAAAAAA!!!!! ENEJ!!! Czy to oni spiewali genialna piosenke o wronach? Jesli tak to kurde rewelacja!
Zakopower mmm to jedyny powod dla ktorego przyjade do Bedzina :twisted: Mmmmmm 8)

Budke sobie sama zrobie, mam kartony, mam deseczki, no problem. Suflerow mam pieciu plus psa, ale on kreuje sie raczej na inspicjenta niz suflera ;) Video nie ogladam, w kompie mam DVD wiec tym panstwu podzekuje. Ale Enej i Zakopower - taaak taka opcja mi sie podoba :)

Najszczesliwsza, z powodu koncertu Gosi Andrzejewicz skladam Ci serdeczne z glebi mojego jestestwa plynace szczere wyrazy wspolczucia. WSPIERAM CIE - ona jest z Bytomia wiec WSPIERAM CIE TYM BARDZIEJ. Cholera. Slazaczka a taka glupia nie? Fstyd.

solangelica

Post » Pon cze 18, 2012 6:28 Re: Pakt Czarownic XXXII

jasdor pisze:Kto pamięta skąd jest Siostra Jozefina ???
Czy to nie są czasem okolice Bielska B.?

ED-T. Już wiem , Jelenia Góra , szkoda

Nigdy nawet nie byłam w okolicach B-B :-( a nie, raz byłam ale dawno...
mamaja4 pisze:To są 'duchy"-pozostałości pręgowania.Kiedyś MariaD na hodowlanym to wyjaśniała.Moja Pirania też tak ma ,a niby czarna.

Co Ty powiesz? Duchy pręgowania? 8O
Moja Mruśka taka cała, nie tylko łapy, czasami to widać wyraźniej, czasami nie
Teraz już wiem, czemu ona tak dziwna ogólnie :twisted:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon cze 18, 2012 7:34 Re: Pakt Czarownic XXXII

http://swiatkotow.pl/hodowla/artykuly/g ... rnego.html
A Dni Będzina niestety były wczoraj...
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Pon cze 18, 2012 8:22 Re: Pakt Czarownic XXXII

Hikiko pisze:Pewnie, że nic się nie stało. Gdyby wyszli z grupy, to by się stało, a tak to jak zwykle;]

Chyba przestanę wchodzić na Miau. Najpierw małe koraty na hodowcach, potem chore kociaki u Ani Rylskiej - schiza emocjonalnego można dostać. Najgorsze jest to, że nijak nie mogę pomóc, nikomu. :evil:

Ale, zdjęcie żabo-kota mnie usmiechnęło, dzięki.

Co się dzieje z koratami?
Żabo-kot śliczny - też się uśmiechnęłam na jego widok :) :)
Najszczęśliwsza bardzo się cieszę z powodu egzaminu :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon cze 18, 2012 8:27 Re: Pakt Czarownic XXXII

I tak wszystko o d.roztrzaść, mam do środy zapłacić za studia. :evil:

A dziś:
Obrazek
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pon cze 18, 2012 8:51 Re: Pakt Czarownic XXXII

:crying: Jakiś czas temu szukałam plików z nauką jęz. francuskiego i zalogowałam się na Pobieraczku a teraz oni mi przysłali maila, ze mam im zapłacić :crying: A ja nawet nic z tej strony nie ściągnęłam :crying: Czemu ja zawsze muszę się w coś wkopać? Ja nie mam 100 żeby tak sobie lekką ręką wyrzucić, a boję się to tak po prostu zignorować. Na miau jest wątek i niby piszą, żeby zignorować, ale równocześnie jest mowa, że oni działają na granicy prawa, a ja podałam prawdziwe dane przy rejestracji :crying:

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Pon cze 18, 2012 8:57 Re: Pakt Czarownic XXXII

Dzyśka pisze::crying: Jakiś czas temu szukałam plików z nauką jęz. francuskiego i zalogowałam się na Pobieraczku a teraz oni mi przysłali maila, ze mam im zapłacić :crying: A ja nawet nic z tej strony nie ściągnęłam :crying: Czemu ja zawsze muszę się w coś wkopać? Ja nie mam 100 żeby tak sobie lekką ręką wyrzucić, a boję się to tak po prostu zignorować. Na miau jest wątek i niby piszą, żeby zignorować, ale równocześnie jest mowa, że oni działają na granicy prawa, a ja podałam prawdziwe dane przy rejestracji :crying:

Dzyśka, mail to żaden dokument. Niech przyślą wpierw papier pocztą, z podpisami itp. Na podstawie maila to raczej mogą se nagwizdać. Nie płać.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon cze 18, 2012 9:15 Re: Pakt Czarownic XXXII

Dzyśka pisze::crying: Jakiś czas temu szukałam plików z nauką jęz. francuskiego i zalogowałam się na Pobieraczku a teraz oni mi przysłali maila, ze mam im zapłacić :crying: A ja nawet nic z tej strony nie ściągnęłam :crying: Czemu ja zawsze muszę się w coś wkopać? Ja nie mam 100 żeby tak sobie lekką ręką wyrzucić, a boję się to tak po prostu zignorować. Na miau jest wątek i niby piszą, żeby zignorować, ale równocześnie jest mowa, że oni działają na granicy prawa, a ja podałam prawdziwe dane przy rejestracji :crying:

Dzioucha nic im nie plac, to strona ktora wyludza na masowa skale. Sad sie nimi juz zajal - spraw maja wiele. Napisz do federacji konsumenta w tej sprawie.
Dane podalo wiele osob i tym sie akurat nie przejmuj. Moj znajomy u nich tez zalozyl konto z dwa lata temu tez cos tam mu wyslali ale olal to i nic sie nie stalo do tej pory.

Dzialalnosc na granicy prawa w ich przypadku polega na tym ze nie informuja ludzi o tym ze serwis jest platny. poczytaj sobie o nich w sieci, a jak bedziesz miec watpliwosci to skontaktuj sie z federacja konsumenta w swoim miescie napisz maila do nich, wyslij w zalaczeniu to co ci przyslali i spytaj co robic.

solangelica

Post » Pon cze 18, 2012 9:16 Re: Pakt Czarownic XXXII

Opadło mi wszystko...

Użytkowniczka miau jokototo

http://tablica.pl/oferta/2-koty-ID1aFnl ... aace4;r:;s:

Dla potwierdzenia nicka w treści ogłoszenia nawet jest link do jej fotosika...

Wklejam na wszelki "W" treść ogłoszenia:

oddam 2 dorosłe koty (oba kastrowane/sterylzowane). Wielkiego grubego zabawnego żarłocznego kocura i sympatyczną nieśmiałą kotkę. Korzystają z kuwety, nie wychodzą. Jedzą głównie dobrej jakości suchą karmę, czasem saszetki i mięsko.
film:
http://www.youtube.com/watch?v=OQ6Y_8iu ... ature=plcp
więcej zdjęć
http://www.fotosik.pl/u/jokototo/album/749379

Koty dostaną do ewentualnego nowego domu wszystkie niezbędne rzeczy: kuwetę krytą, drapak, zabawki, miseczki , karmę i inne.

Jestem w ciężkim szoku... Dodam, że forumowiczka ta jakiś czas temu z radością rozmnażała wychodzącą kotkę swoich rodziców...
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pon cze 18, 2012 9:24 Re: Pakt Czarownic XXXII

8O
Ręce i cycki opadają

A dla równowagi u mojej w przedszkolu chłopcy sa przekonani, że dziewczyny tez maja sisiaki tylko schowane (oryginał wypowiedzi) :mrgreen:

żabokot :ok: :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon cze 18, 2012 9:35 Re: Pakt Czarownic XXXII

Dzysia, niech Cię ręka boska broni cokolwiek zapłacić.
Ja tez miałam z nimi do czynienia, przygotuj sie na maile co drugi dzień z groźbami sądem, komornikiem itp.. I nic sie tym nie przejmuj !!! Ja, żeby mi nie psuli nerwów (bo taki mail potrafi je popsuć) dodałam ich do zablokowanych nadawców i najprawdopodobniej wpadali od razu do spamu :) Tobie radzę to samo. I nic nie bój! ;)
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Pon cze 18, 2012 9:53 Re: Pakt Czarownic XXXII

mamaja4 pisze:http://swiatkotow.pl/hodowla/artykuly/genetyka/art,152,dziedziczenie-koloru-czarnego.html
A Dni Będzina niestety były wczoraj...

Dzięki - doczytam w domu bo genetyka nie jest moją mocną stroną :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia][następna]