Awanturka i Jeżynka w DS! JoKot dziękuje za głosy! :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 15, 2012 10:44 Re: Awanturka (5tyg) i Jeżynka (5m-cy) - potrzebne wsparcie!

Niom, wyczuły kocie szaleństwo i wylazły wszystkie, jak nigdy :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt cze 15, 2012 11:31 Re: Awanturka (5tyg) i Jeżynka (5m-cy) - potrzebne wsparcie!

OKI pisze:To Antałek zwany Awanturką :mrgreen:
Postanowiła wczoraj, że jest mięsożercą i się przyssała do fosterowego skrzydełka :twisted:
Momentami myślałyśmy, że nad nim kima, ale nie - kawałek w pyszczu i czekała chyba aż samo odpadnie :lol: Ale puścić nie chciała, Foster się musiał nagłówkować, żeby dziecku zabrać SWOJE skrzydło ;)

ale miałaś widok :ryk:
może jak swoim zacznę serwować jakieś części ptaka to przestaną polować i szamać ćmy :twisted:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt cze 15, 2012 11:32 Re: Awanturka (5tyg) i Jeżynka (5m-cy) - potrzebne wsparcie!

dorcia44 pisze:
OKI pisze:To Antałek zwany Awanturką :mrgreen:
Postanowiła wczoraj, że jest mięsożercą i się przyssała do fosterowego skrzydełka :twisted:
Momentami myślałyśmy, że nad nim kima, ale nie - kawałek w pyszczu i czekała chyba aż samo odpadnie :lol: Ale puścić nie chciała, Foster się musiał nagłówkować, żeby dziecku zabrać SWOJE skrzydło ;)

ale miałaś widok :ryk:
może jak swoim zacznę serwować jakieś części ptaka to przestaną polować i szamać ćmy :twisted:

Przykro mi - nie przestaną :twisted:

OKI

Post » Pt cze 15, 2012 11:46 Re: Awanturka (5tyg) i Jeżynka (5m-cy) - potrzebne wsparcie!

Zaznaczę i poczyutam.Małe śliczne, syjamek też.Widać po kocie ,że rodowód ma w genach :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 15, 2012 11:53 Re: Awanturka (5tyg) i Jeżynka (5m-cy) - potrzebne wsparcie!

tez pocieszycielka się znalazła :placz:
wieczorami mam rzeź niewiniątek :twisted:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt cze 15, 2012 11:57 Re: Awanturka (5tyg) i Jeżynka (5m-cy) - potrzebne wsparcie!

ASK@ pisze:Zaznaczę i poczyutam.Małe śliczne, syjamek też.Widać po kocie ,że rodowód ma w genach :mrgreen:

Obfity ten rodowód :twisted:
Zapraszam :1luvu:

dorcia44 pisze:tez pocieszycielka się znalazła :placz:
wieczorami mam rzeź niewiniątek :twisted:

Ja też - dlatego uprzedzam lojalnie, że kurak ciemy nie zastąpi ;)

OKI

Post » Pt cze 15, 2012 12:15 Re: Awanturka (5tyg) i Jeżynka (5m-cy) - potrzebne wsparcie!

OKI - jak uznasz że Awanturka jest do adopcji to przeslij mi jej fotki - podmienię w ogłoszeniach które zrobiłam swoim szkrabom, bo moje kociaki własciwie już w dsach a ogłoszenia pojawiły się wczoraj. Oczywiście jeszcze wizyty pa, ale to na moje wyczucie formalność. :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt cze 15, 2012 12:22 Re: Awanturka (5tyg) i Jeżynka (5m-cy) - potrzebne wsparcie!

Dzięki :) Myślę, że decyzje ogłoszeniowe zapadną w przyszłym tygodniu - po I szczepieniu ;)

OKI

Post » Sob cze 16, 2012 21:13 Re: Awanturka (5tyg) i Jeżynka (5m-cy) - potrzebne wsparcie!

Awanturka rośnie jak na drożdżach :D Chyba dziś podałam ostatni antybiotyk - w poniedziałek kontrola, ale przypuszczam, że to koniec :)
Oczko ma już śliczne - trzeba się naprawdę dobrze przyjrzeć, żeby się dopatrzeć blizny. Rzeczywiście chyba w końcu całkiem zniknie.

Jeż ciągle przestraszony, stopniowo zaczyna zwiedzać większą część mieszkania i poznawać się z resztą mieszkańców. Na razie zwiedza nieśmiało, ale widać, że to młody, ciekawski kociak ;)

OKI

Post » Nie cze 17, 2012 10:01 Re: Awanturka (5tyg) i Jeżynka (5m-cy) - potrzebne wsparcie!

Muszę dziecku wykombinować jakiś karmnik do mieszkanka, bo się czarna brygada nauczyła wskakiwać i wyżerać :evil: Ale dzieckiem to się nie ma kto zająć :evil: Darmozjady cholerne :x
Delicja to się przynajmniej bawi z małą w berka, jak wypuszczę, ale czarne bałwany tylko michą są zainteresowane :?

OKI

Post » Nie cze 17, 2012 12:55 Re: Awanturka (5tyg) i Jeżynka (5m-cy) - potrzebne wsparcie!

Awanturne dziecko nie będzie robiło do swojej kuwetki. O nie!
Po zjedzeniu należy rozedrzeć małe pyszczydło, żeby duża wypuściła z lokalu i żeby można było skorzystać z normalnej, kociej toalety :roll: Nie przeszkadza wysokie wejście, przez które trudno się zapakować do środka :twisted: A może to właśnie wysiłek związany z pokonaniem trudności działa korzystnie na perystaltykę? :roll:

Jeżyk syczy. Profilaktycznie syczy na wszystko i wszystkich, choć nikt się jego sykami nie przejmuje. Chyba nawet sam Jeżyk w nie nie wierzy ;)
Ale też Jeżyk mruczy już prawie od ręki i zaczyna wystawiać nos ze swoich kątów :lol: Mam nadzieję, że jeszcze kilka dni i Jeż się przekona, że najgorsze, co go może spotkać, to krople do oczu :mrgreen:

OKI

Post » Nie cze 17, 2012 16:33 Re: Awanturka (5tyg) i Jeżynka (5m-cy) - potrzebne wsparcie!

moje sraluchy też korzystają z dorosłego sralnika :mrgreen:
ułożyłam im pod spodem małpę i po niej wchodzą :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie cze 17, 2012 18:50 Re: Awanturka (5tyg) i Jeżynka (5m-cy) - potrzebne wsparcie!

Nic jej nie będę ułatwiać, wyciągam z jej lokalu osobistą niską kuwetkę - woli się męczyć, niech się męczy. I tak wygląda jak pączek :twisted:
Za to jak ma fazę kicaną i zapitala w podskokach przez cały korytarz i kuchnię, to mnie kompletnie rozmiękcza :1luvu:

OKI

Post » Nie cze 17, 2012 19:30 Re: Awanturka (5tyg) i Jeżynka (5m-cy) - potrzebne wsparcie!

OKI

Post » Nie cze 17, 2012 23:02 Re: Awanturka (5tyg) i Jeżynka (5m-cy) - potrzebne wsparcie!

Dziecko dostało karmnik, coby się tłuste, czarne robale nie pożywiały z miski dziecka ;) Mam nadzieję, że skutecznie zabezpieczyłam :roll:
Poza tym dziecko zawłaszczyło największą i najukochańszą kocią kuwetę - przy dzisiejszym czyszczeniu był tam wyłącznie dziecięcy mikrourobek dwojga postaci :lol: A normalnie w niej panuje armagedon :ryk:

OKI

[poprzednia][następna]