Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 16, 2012 13:27 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & Tolek,Bolek,Lolek i Ol

O mamuśce będę myśleć :kotek: Na razie trzeba wyadoptować maluszki.

Dzisiaj byłam z Olkiem i Lolkiem na kontrolnej wizycie u okulistki. Pomału kończymy leczenie i jeśli chodzi o Olka to pani dr jest dobrej myśli, jeśli o Lolka to odstawiamy krople przeciwjaskropwe i antybiotyki silne i pilnie obserwujemy czy nie wróci wirus i czy oczko się nie będzie powiększać. Mam wytyczne co do zmian ktore powinny niepokoić i tez wiem jak się zachowuje kot którego boli oko. Największy stres to obserwowanie czy oczko się nie zwiększa - bo jak się patrzy w cudne oczyska 2 razy dziennie to trudno jest wychwycić drobne zmiany.
Proszę o kciuki aby oczko było małe jak jest teraz (albo moze nawet jeszcze mniejsze) i żeby wirus trzymał się z daleka. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kocurki mogą być jak najbardziej wydane do adopcji osobm które będą kropić oczka - następna wizyta kontrolna za miesiąc.

Ach no i pani dr bardzo mocno się zdziwiła umiejętnościom Olka i zastanawiała się jak można sobie włożyć do oka włos długości kilku centymetrów - cały :!: 8O
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie cze 17, 2012 9:43 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & Tolek,Bolek,Lolek i Ol

Właśnie Ruda Łapa na środku łózka - wokół niej dzieciaki i wszyscy razem świrują: polowanie na ogony, wspólnhe kocie zapasy, naskakiwanie na siebie itp.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie cze 17, 2012 17:50 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & Tolek,Bolek,Lolek i Ol

Dzisiaj zawiozłam Tolka do dsu.... i tak mi jest okropnie, ze nawet mi się nic już więcej nie chce pisać.

Marzenia11

Post » Nie cze 17, 2012 18:02 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

Marzeniu, będzie dobrze :ok: Taka niestety wredna rola DT - wyleczysz, odchuchasz, przyzwyczaisz się, a potem musisz oddać obcym :roll: Też nie wiem jak poradzę sobie z oddaniem Miminki :oops:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie cze 17, 2012 18:24 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

a jak się zachowuje kot którego boli oko?

za Tolka w ds :kotek: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie cze 17, 2012 18:27 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

smarti pisze:a jak się zachowuje kot którego boli oko?

Wycieki różnego rodzaju z oczka.
Drapie oczka łapkami.
Potrząsa główką.
MIauczy.
Jest apatyczny, nie chce jeść i więcej śpi - zwłaszcza spanie, bo wtedy zamyka oko i podobno to mniej boli.

Marzenia11

Post » Nie cze 17, 2012 22:23 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

A Tolek ma swojego bloga :D razem z Jazzem :mrgreen: http://aaakotkidwa.blogspot.com/
pani jest strasznie przejęta i zaangażowana. Chłopak jeszcze nie skorzystał z kuwetki i to mnie troszkę martwi, i generalnie chłopaki ustalają hierarchię biorąc się za karczycha. Najwazniejsze że ogony w górze i że szukają swojego towarzystwa.

Marzenia11

Post » Nie cze 17, 2012 23:07 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

Kochana, będzie dobrze :ok: Tolek jest już gwiazdą netu :mrgreen: i tak trzymać :piwa:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie cze 17, 2012 23:38 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

:mrgreen: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon cze 18, 2012 10:18 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

wpisuje sie na watek, za wiele nie pomoge, ale poprzesylam trche pozytywnej energii :D

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon cze 18, 2012 14:44 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

_ogonek_ pisze:wpisuje sie na watek, za wiele nie pomoge, ale poprzesylam trche pozytywnej energii :D

zapraszamy i witamy :D

Na blogu Tolka wiele się dzieje i info wraz z fotkami jest na bieżąco :D Jazz już się przytulił do Tolka i razem śpią. Jedynie kuetka nie odwiedzona...
Tolus, przypomnij sobie o kuwetce, bardzo Cię proszę.... :roll: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon cze 18, 2012 14:47 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

Tymczasem...
Wczoiraj usłyszałam od jednej bardzo fajnej pani z bloku, ze kotów u nas nie ma.... No cóż, wygląda na to, ze - jak dotąd - z blokowych zostały łącznie 4 które przeniosły się na drugą stronę ulicy, pod parking. Tam się staram dawać im jeść, a one na mnie czekają.. gdy sa bardzo głodne (nie jestem w stanie chodzić codziennie, nie mam czym karmić) to przychodzą pod okienko piwniczne i czekają. Widok poruszający bardzo.
Od czasu do czasu przemknie i pokaże mi się Hrabuś - już biega po oklicznych blokach także, nie doczekał się (jeszcze?) Rudej Łapy.

Z Senioreczka nieciekawie. Diabełki wygłodniałe - nie ma jedzenia, karmicielka dostała jakiegoś Pupila, ktory po otwarciu puszki "pachnie" tak okropnie, ze nie dziwne że go futrzaki nie chcą jeść. Senioreczka jest bardzo chuda, bardzo...

Marzenia11

Post » Pon cze 18, 2012 14:54 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto cze 19, 2012 9:04 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

Tolek juz zadomowiony - wybrał kuwetkę, zaznaczył swój teren :mrgreen: zapaszkiem, wie jak się włazi na kuchenkę elektryczną i na laptopa i ze fotel jest w upały lepszy do spania niż pościel. Umie oddać Jazzowi i woli sucha karmę - u mnie suchej nie tkną.... a prawie ta sama.

A mi się mylą krople do oczu ktore mam zapuszczać ktoremu i ciągle wołam Tolka. Zamiast Olka lub Lolka. Generalnie jak ktoś nadaje takie imiona to potem ma :mrgreen:

Marzenia11

Post » Wto cze 19, 2012 16:50 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & ... Tolek pojechał do

Marzenia11 pisze:Tolek juz zadomowiony - wybrał kuwetkę, zaznaczył swój teren :mrgreen: zapaszkiem, wie jak się włazi na kuchenkę elektryczną i na laptopa i ze fotel jest w upały lepszy do spania niż pościel. Umie oddać Jazzowi i woli sucha karmę - u mnie suchej nie tkną.... a prawie ta sama.

A mi się mylą krople do oczu ktore mam zapuszczać ktoremu i ciągle wołam Tolka. Zamiast Olka lub Lolka. Generalnie jak ktoś nadaje takie imiona to potem ma :mrgreen:

hyhy, no trudno się nie pomylić przy takich imionkach :twisted:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

[poprzednia][następna]