Oświadczam uroczyście że KOTKA-ŚLICZNOTKA JUŻ PRZYBYŁA!
Miałyście racje-cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość.
Wczoraj Kotka-Ślicznotka Gienia została ochrzczona nowym imieniem: RYSIA. Dlaczego RYSIA? Otóż po I dlatego że :Rysia-Tygrysia (umaszczenie tygryskowe) po II dlatego że na końcach uszek ma troszeczkę przedłużone włoski tak jak ryś.Niestety nie widać tego na zdjęciach tylko na żywo.
Rysia ma bardzo grubiutki słodziutki brzuszek i Morelka przy niej wygląda jak anorektyczka
PIERWSZY DZIEŃ Z ŻYCIA RYSI U NAS:
Na początek Rysia schowała się pod wanną - wyczaiła sobie to miejsce, koty to chyba czują że wszystkie się u nas pod wanną chowają...
Była uważnie pilnowana,osykiwana i ofukiwana przez Morelkę.
Po paru minutach stwierdziła że należy zwiedzić nowe miejsce zamieszkania. Przy zwiedzaniu towarzyszył jej oczywiście syczący cień w postaci Morelki.
Jednak Rysia kompletnie ignorowała odzywki nowej koleżanki i jej niegościnne zachowanie. Skorzystała z kuwetki, troszkę pojadła i wróciła pod wannę.
Późniejszym popołudniem do bardzo późnego wieczora z przerwami trwały "zabawy" Rysi i Morelki. Biegały po całym domu w tę i spowrotem,polowały na siebie,skakały. Morelka jednak cały czas warczała i jak Rysia była za odważna to wydowywały się ostre syki. Ooo a gdybyście widzieli jaki atak nastąpił na Rysie gdy położyła sie w koszyczku Morelki
Morelka przez cały wieczór nie dała się pogłaskać a broń boże pogłaskać Rysie-zaraz fukała i łapała ją za ogon.
Rysia w przerwach zabawy wędrowała do misek , Morelka nic nie jadła od rana
Dzisiaj jest trochę spokojniej - obydwie śpią. Morelka jak królewna na fotelu a Rysia niedaleko pod tapczanem.
Mam jeszcze jedną dobrą wiadomość. Urodzinki miałam w niedziele (dziękuje wszystkim forumowiczom za życzenia

) ale wczoraj dostałam prezent. Jaki? APARAT CYFROWY

Niestety instrukacja jest po englisz i za bardzo jej nie kapuje

Wczoraj już nauczyłam się robić zdjęcia i oczywiście porobiłam parenaście

Jednak od wczoraj do dzisiaj nie umiem wrzucić tych zdjęć do kompa

Nie wiem czy źle zainstalowałam program czy co? Może wy wiecie jak to zrobić go chciałabym się pochwalić zdjeciami Morelki, Rysi i Morelki z Rysią.