Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 14, 2012 10:52 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

Wczoraj przywieziono bezdomna kotkę na sterylkę. Po prostu cudo :1luvu: Na oko 6 miesięcy, waży 2450, ale nie jest wychudzona.Po prostu taka malutka, filigranowa koteczka, tygryska o gęstym, puchatym futerku. Czyściutka, zdrowiutka i baaaaardzo rozmruczana.Osłuchać się nie da.Ma jednak ponad rok, tak oceniła wetka, bo jest już trochę kamienia na tylnych ząbkach.Powinna już być po sterylce, kiedy wychodziłam była na stole.Przesłodka, miziasta kicia, kochająca dzieci, pchająca się do domu, ale nikt jej tam nie chciał.Spała pod chmurką, krzaczkiem? Bezdomna, ale na 100 % domowa kotka.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw cze 14, 2012 12:24 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

Nie mów że nikt jej nie chce : :D przed chwilą rozmawiałam z Elwirą i już DS szykuje się na jej przybycie-po pracy mają kupić kuwetę,dokładam kocyki.szczotkę i kupię jakieś zabawki :piwa: to naprawdę dobry domek :ok:

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Czw cze 14, 2012 13:09 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

Aniu, pisałam "nikt jej tam nie chciał" i znasz przecież sytuację, bo o tym rozmawiałyśmy.
Cieszę się, że ma w perspektywie dobry domek, ale ja zawsze martwię się, czy na pewno.Czuję się odpowiedzialna za każdego kota.Klarcia jest taka grzeczna, kuwetkowa, nie przestaje mruczeć i łasić się.Skarb nie kot, w dodatku taka jest malusia, no i to burasia, czyli w najpiękniejszym na świecie kolorze.

ewar

Post » Pt cze 15, 2012 8:30 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

Domek jutro zabiera Klarcię :piwa: i już nie może się doczekać :ok: Burasi w ogródku nie było :( pewnie są już małe :?: Zygmuś czekał na początku ulicy,doszło białe z paroma szarymi łatkami-zabiedzone okrutnie :( Sisi coraz mniej się boi-szkoda że nie umiem wklejać zdjęć :(

jaga666

Post » Pt cze 15, 2012 11:09 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

wysłąłem na PW instrukcję jak wklejać

krist

Od: Śro gru 21, 2011 22:25

Post » Pt cze 15, 2012 16:40 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

Nie było mnie dzisiaj w Stalowej, nie wiem, jak Klarcia.To takie kochane stworzonko.Miała ropomacicze, ale fantastycznie zniosła operację, jakby w ogóle jej nie było.Okazało się, że ta kotka błąkała się całą zimę, nie dawali jej jeść, nie wiem, gdzie spała.Jak można być takim bez serca :evil: Teraz ją chcą, ma być zabawką dla dziecka.Oczywiście na podwórku, bo do domu nie wpuszczą, o wecie nie wspomnę. Oczywiście nie oddam jej tym ludziom, pojedzie do domku, który znalazła jaga666.Aniu, dziękuję :1luvu:
Zaraz przyszykuję jakąś drobną wyprawkę dla malutkiej.

ewar

Post » Pt cze 15, 2012 21:11 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

U mnie jak zwykle coś się musi dziać 8) wyszłam na zakupy a Elwira dzwoni żeby szybciutko przychodzić bo pod jej sklepem kotka z maluszkami i nie wiedzą co robić :( Biegłam szybciutko-myślę jest klatka-łapka-dam radę :( :piwa: A tu ups-zgubiłam klucze od mieszkania i pomieszczenia na klatki :evil: Przychodzę patrzę a tu to coś co przychodziło do Zibiego miski wyprowadza na ulicę i pod samochody 2 maluszki-czarny kocurek i burasia kotka.ŁAPIEMY-2 panie ze sklepu,2 panów-nic :( kupiłam saszetkę,Elwira przyniosła duży karton,zrobiłam domek jak Ewar mi pokazywała,włożyłam kociaki,rozsypałam karmę aby mama weszła :( a tu nic-mama się najadła,kociaki się drą,dzwonimy do vetów-nikt nie odbiera-wreszcie jedna odebrała i wzięła malutką-kocurek został,mama go już nie chciała-wzięła sąsiadka -zobaczymy co będzie jutro-A klucze zostawiłam w aptece-jutro musimy złapać mamę :ok:

jaga666

Post » Sob cze 16, 2012 5:55 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

Nie jestem w stanie pomóc :cry:

ewar

Post » Sob cze 16, 2012 9:31 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

Klarcia pojechała do domku :dance: Na wszelki wypadek ma ubranko.Została raz odrobaczona i dostała tabletkę "na wynos" do podania za dwa tygodnie.Mam zdjęcie Klarci, wkleję później.

ewar

Post » Sob cze 16, 2012 16:40 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

Łapania kociej mamy ciąg dalszy :( bidulka całą noc płakała pod moim oknem :( rozłożyłam łapkę-nic z tego nie wyszło :( Wpadłam na genialny pomysł-ubrałam Żwirkowi szelki i wyszłam za blok- :( m :(Majka od razu przybiegła-a Sylwia rozsypywała karmę do moich drzwi-kotka już była w mojej klatce schodowej-wybiegła córka sąsiadki i umknęła ze strachu.Muszę mieć jej dzieciaka-albo próbuję dalej ''na Żwirka'' :) Majka jest już chora i to widać :( a moja zastawka nie wytrzymuje wysokich temperatur :( Zygmusia i Sisi z resztą nakarmić,Zibi i Lola i to bure....a zdrowia nie ma :(

jaga666

Post » Sob cze 16, 2012 21:24 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

A że nieszczęścia chodzą parami to Burasia w ogródku została mamą :D 3 kotki :mrgreen: i następna łapanka skończona fiaskiem :evil:

jaga666

Post » Nie cze 17, 2012 6:37 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

jaga666 pisze:A że nieszczęścia chodzą parami to Burasia w ogródku została mamą :D 3 kotki :mrgreen: i następna łapanka skończona fiaskiem :evil:

:evil:
Dlaczego tak ciężko jest złapać właśnie kotki? :cry: Kocury jakoś łatwiej.
A oto Klarcia na rękach u Oli, córeczki wetki tuż przed wyjazdem do domku.
Obrazek

ewar

Post » Nie cze 17, 2012 13:15 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

Klarcia od razu położyła się na łóżku-dzisiaj zwiedza mieszkanie :D jak już się zadomowi będzie dokocenie :piwa: ,rano byłam w ogródku-elitarne osiedle a w misce stary krupnik :evil: nakarmiłam,pomyłam miski-Zygmuś jakiś chudy,Sisi się najadła-już wychodziłam jak przyszła Burasia-czegoś szukała-po dzieciach ani śladu-zobaczę wieczorem-Majki za blokiem też nie było :( ponoć chodziła jeszcze w nocy-może to przez ten upał :(Majka to mama Zibiego i Loli,babcia Abi-stąd nastąpiła pomyłka i Zibi był początkowo uznany za kotkę :ryk:

jaga666

Post » Nie cze 17, 2012 16:03 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

Aniu, wklejam zdjęcia kotków, możesz coś o nich napisać.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Nie cze 17, 2012 22:26 Re: Parys,Abi w DS..Łapiemy huciane koty.Cudna Klarcia.

Dziękuję-dopiero weszłam do domu :mrgreen: To jest rodzeństwo Sisi i czarnuszka-który po kastracji został wypuszczony i zaginął bez wieści-rudy to Zygmuś ,Burasia się właśnie okociła,biało-ruda to chyba też kotka-Zosia-wszystko to dzieci Zuzi.Zuzia miała właścicielkę która ją po krótkim czasie wyrzuciła z domu i regularnie zakociła całe osiedle.Zygmuś to najbardziej oswojony kociak ,czeka na mnie na początku osiedla,bawi się piłeczką,myszką,listkiem-dosłownie wszystkim.Zuzię karmię 6 lat-dzieciaki od jesieni-czekają o 19.Dzisiaj podlewały ze mną ogródek i nie musiałam chodzić na skwerek na środku osiedla.Dzieci Burasi leżą w krzakach pod tujką-tragedia-nic nie mogę zrobić,Zygmuś żle wygląda-Sisi wreszcie najada się do syta.Wracając do domu spotkałam Majkę-była w naszej klatce schodowej-wabiłam ją karmą-znowu niewypał :evil:

jaga666

[poprzednia][następna]