Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy. Fasol po operacji

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 15, 2012 9:11 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Słuchacie może radia RMF? W wiadomościach, przed chwilą, podawali informację o Wrocławiu :) W dniu oddawania stadionu w koparce okociła się dzika kotka, którą zajęli się pracownicy, a teraz szukają kociakom domów.
http://www.rmf24.pl/ciekawostki/news-sl ... nId,612782

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pt cze 15, 2012 10:05 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Alyaa pisze:Słuchacie może radia RMF? W wiadomościach, przed chwilą, podawali informację o Wrocławiu :) W dniu oddawania stadionu w koparce okociła się dzika kotka, którą zajęli się pracownicy, a teraz szukają kociakom domów.
http://www.rmf24.pl/ciekawostki/news-sl ... nId,612782

Tak, wiem o tym. Choć nie słuchałam radia.

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3577 ... cieli.html
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob cze 16, 2012 0:53 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Wróciłam dziś do domu między dwiema częściami pracy, na chwilę. I wychodziłam przed g. 20. I znalazłam martwego, rozjechanego kotka. Biało-czarnego. Musiał być rozjechany chwilę wcześniej, bo leżał na środku drogi i zaraz go rozjechał następny samochód.
Już nie mogę tego znieść. Nie mam siły liczyć :cry:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 16, 2012 1:04 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

A reprezentacje śpią. Jedna w jednym hotelu, druga w drugim.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 16, 2012 5:53 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

No to pospalas...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob cze 16, 2012 6:16 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Kotuniu (*)

W naszej cywilizacji chyba już nie ma miejsca dla kociastych :(
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob cze 16, 2012 6:53 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Miau.
Nadaję z szafy.
Podobno ten Nosek zjadł i zrobił siku, bardzo uprzejmie z jego strony, bo nasza duża zawału dostaje, jak ktoś w łazience nie je (albo na balkonie, jak ja kiedyś).
Dziś wieczorem jest jakiś mecz i duża się martwi, że będzie hałas.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 16, 2012 7:27 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

O, matko święta - Malg, nie licz rozjechanych kotków, im większe miasto tym ich wiecej. Miasto nie jest naturalnym środowiskiem dla kotów [właściwie chyba dla nikogo :? ].
Licz te, którym pomogłaś/pomagasz. No, policz.. I pewnie jeszcze pomożesz.
Jedynym wyjściem jest ograniczenie ilości zwierząt/rozmnażania - przecież poświęcasz temu tyle czasu i kasy 8O
Latasz w tej kurtce jednej po ciemnych zakamarach - robisz tyle na ile Cię stać, spróbuj raz zobaczyć pozytywną stronę swojego 'życia dla kotów'.
Ale też - jesli kto może, jeśli ma dostęp do jakichś urzędników,osób tzw. opiniotwórczych [tfu, jak nie lubie tego stwierdzenia], z tzw. świecznika [tfu...], do mediów - robić wszystko żeby raz- informować, dwa - wymóc na władzach miast/gmin itd. takie przepisy, by nie mogli sie uchylać przed pomocą. Bez tych przepisów będziemy ciągle bezradni.

A, mecz? Może przegramy... :ok:
:D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob cze 16, 2012 7:49 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Nie licze rozjechanych. Licze jajka ktore ubyly u kotow wskutek kastracji. To bardziej optymistyczne.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob cze 16, 2012 8:00 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

morelowa pisze:O, matko święta - Malg, nie licz rozjechanych kotków, im większe miasto tym ich wiecej. Miasto nie jest naturalnym środowiskiem dla kotów [właściwie chyba dla nikogo :? ].
Licz te, którym pomogłaś/pomagasz. No, policz.. I pewnie jeszcze pomożesz.
Jedynym wyjściem jest ograniczenie ilości zwierząt/rozmnażania - przecież poświęcasz temu tyle czasu i kasy 8O
Latasz w tej kurtce jednej po ciemnych zakamarach - robisz tyle na ile Cię stać, spróbuj raz zobaczyć pozytywną stronę swojego 'życia dla kotów'.
Ale też - jesli kto może, jeśli ma dostęp do jakichś urzędników,osób tzw. opiniotwórczych [tfu, jak nie lubie tego stwierdzenia], z tzw. świecznika [tfu...], do mediów - robić wszystko żeby raz- informować, dwa - wymóc na władzach miast/gmin itd. takie przepisy, by nie mogli sie uchylać przed pomocą. Bez tych przepisów będziemy ciągle bezradni.

A, mecz? Może przegramy... :ok:
:D

Co do ostatniego :lol:
przychylam się. Bardzo mnie rozśmieszyło, jak czytałam rozpaczliwe pytania, dlaczego Polacy nie grają "u siebie", a Czesi tu trenowali, tu mieszkali i w ogóle mają lepiej...
Bo TAK!
A co do władz, to przecież niedawno całkiem złożyliśmy podpisaną przez mnóstwo ludzi petycję o dostosowanie do realiów miejskich talonów sterylizacyjnych. Oczywiście, że miasto na to nic.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 16, 2012 8:07 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Ja wiem - petycje podpisujemy, na fb krążą rozpaczliwe plakaty i td. To jest potrzebne, ale krąży między nami, mamy znajomych o tych samych poglądach. Jak udostępniam kolejny apel, to mam świadomość, że trafi do tych, którzy i tak to wiedzą..
To trzeba bardzo uporczywie, powszechnie i nękająco :twisted:
Ale wcale nie wiem jak sie do tego zabrać... :?

Ciepło - balkon otwarty = mrówki w domu :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob cze 16, 2012 8:12 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Ale to pismo (bo nie była to właściwie petycja) zostało złożone, według wszelkich zasad, czekanie na odpowiedź... która przyszła :evil:
mrówki? Mieszkasz na parterze?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 16, 2012 8:47 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Nękać? Publikować miasta opieszałość i niechęć?
Nic mi nie przychodzi do głowy konstruktywnego..

Na I, wysokim piętrze. O mrówkach już pisałam na migdałowym wątku szukając rady. Nie ma rady. Koegzystencja :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Sob cze 16, 2012 11:23 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Hej, Fasoliś :) Moja Duża mówi, że po mieście już się kręcą jacyś malowańcy. I też by chciała, żeby to eurocośtam się skończyło. A jedna znajoma Dużej wczoraj się strasznie zdziwiła, jak można nie kibicować. No można.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob cze 16, 2012 11:44 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

MaryLux pisze:Hej, Fasoliś :) Moja Duża mówi, że po mieście już się kręcą jacyś malowańcy. I też by chciała, żeby to eurocośtam się skończyło. A jedna znajoma Dużej wczoraj się strasznie zdziwiła, jak można nie kibicować. No można.

Jak mam kibicować czemuś, co jest związane z potwornością?
Pamiętam o psach na Ukrainie, bestialsko zamordowanych.
Moja koleżanka powiedziała, że piłkarze nie są temu winni.
Oczywiście, że nie są winni mordowaniu psów na Ukrainie. Ale piłkarze protestowali przeciwko rasizomowi. A mord psów ich nie obchodzi.
duża Fasolki
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]