Bezdomne koty z portu.. proszą o pomoc

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 15, 2012 7:37 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

iza71koty pisze:Teraz jeszcze nie Justynko ale w lipcu.Tak gdzieś na początku.Dam Ci znać.Mąż będzie miał urlop 2 tygodnie i będzie mógł odebrać.Wtedy poproszę w Hurtowni o więcej kocyków.Jeśli juz to chce Ci tak naszykować ,żeby było na zmiane na teraz i już na okres zimowy..

Bardzo dziękuję :1luvu:
Kocyki, mam nadzieję, że za darmo dostajesz z Hurtowni dla kotów?

iza71koty pisze:generalnie jeśli koty mają zmiany skórne lub często sie przeziębiają ,to te posłania powinnaś zmieniać maksymalnie często.Nie wiem jak one u Ciebie śpią?U mnie każdy ma zaklepane swoje stałe miejsce raczej.

Zimą ładowały się po kilka do jednej budki, chyba żeby się wzajemnie ogrzać.
Teraz nie mam pojęcia, czy śpią w budkach, bo jest ciepło, więc w dzień w nich nie siedzą, jedynie chowają się pod kontenerem, jak się boją.
W nocy z kolei stróż z przebudowy, mówił, że koty biegają...więc korzystają z budek raczej tylko, jak jest im zimno.

U Ciebie jest o tyle prościej, że w każdym miejscu masz po kilka kotów, a tu w jednym miejscu jest duże stado (ok 20-25 kotów).

kasiar1234
OGROMNIE dziękuję w imieniu Wampirka :1luvu: dostałam PW podwójnie :)

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pt cze 15, 2012 8:41 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

nelka83 pisze:kasiar, z wiadomościami jest wszystko ok :wink: Gdy wysyłasz wiadomość przenosi się ona właśnie do 'folderu' do wysłania. Będzie tam ona siedziała dopóki odbiorca jej nie odbierze. Jak zostanie odebrana przeniesie się do wiadomości wysłanych.

Ogromne dzięki!! Takie proste , a zarazem trudne. Internet jest baardzo wolny i sprawdzanie czy wiadomość została wysłana zajęła dużo czasu.

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

Post » Pt cze 15, 2012 10:09 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

kasiar1234
OGROMNIE dziękuję w imieniu Wampirka :1luvu: dostałam PW podwójnie :)[/quote]

Nie ma za co dziękować. Pomagamy ja możemy. Moze jak będziesz mieć chwile czasu zamówić pakiet ogłoszeń dla Wampira. Są osoby na forum które się tym zajmują chyba 50 pln to kosztuje.

Pzdr.

kasiar1234

Post » Pt cze 15, 2012 10:25 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

kasiar1234 pisze:[...] Są osoby na forum które się tym zajmują chyba 50 pln to kosztuje.

Pzdr.

U CatAngel można zamówić pakiet ogłoszeń, o tu :arrow: viewtopic.php?f=27&t=117559 :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt cze 15, 2012 10:46 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

nelka83 pisze:
kasiar1234 pisze:[...] Są osoby na forum które się tym zajmują chyba 50 pln to kosztuje.

Pzdr.

U CatAngel można zamówić pakiet ogłoszeń, o tu :arrow: viewtopic.php?f=27&t=117559 :ok:

OK. Jak tylko Wampir będzie gotowy to zamówimy większy pakiet. Potrzebne są:

- tekst do ogłoszenia wraz z tytułem
- ok. 4-6 zdjęć
- danych kontaktowych(mail i tel)mail do aktywacji linków,jeżeli tel nie jest potrzebny do ogł nie trzeba podawać
- miasta i województwa, w jakim przebywa zwierzak(czasami trzeba wybrać miasto)

kasiar1234

Post » Pt cze 15, 2012 11:44 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Nie.Nie place za kocyki.Dostajemy te Pomoc od kilku lat i nie ukrywam jest ona dla nas zbawieniem.Wiele z tych rzeczy wykorzystuję w domu.Kotów jest dużo.Rzeczy szybko sie zużywają.Dzięki tej Pomocy jestem w stanie zabezpieczyć maksymalnie potrzeby w domu, w altance na działce, w kocich budkach i mam zawsze czysty zapas na potrzeby kotów po zabiegach.

Większość rzeczy jest naprawdę świetnej jakosci.Dzieki temu moge zmieniać czesto i koty maja pod tym względem luksus, w porównaniu do lat wstecz,kiedy tej Pomocy nie mieliśmy.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt cze 15, 2012 19:22 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

kasiar1234 pisze:
nelka83 pisze:

Pzdr.

OK. Jak tylko Wampir będzie gotowy to zamówimy większy pakiet. Potrzebne są:

- tekst do ogłoszenia wraz z tytułem
- ok. 4-6 zdjęć
- danych kontaktowych(mail i tel)mail do aktywacji linków,jeżeli tel nie jest potrzebny do ogł nie trzeba podawać
- miasta i województwa, w jakim przebywa zwierzak(czasami trzeba wybrać miasto)

Dziękuję.
Jeszcze trochę potrwa zanim będzie gotowy :( w poniedziałek zeskrobinę pobierzemy, żeby wiedzieć co na skórze się dzieje, a w uszkach chyba świerzb ma... Po zakończeniu leczenia antybiotykiem zostanie odrobaczony (chyba najlepiej Advocatem, który i na świerzb działa), a po wyleczeniu chorób skóry, jakie wyjdą z zeskrobiny będzie mógł zostać zaszczepiony. Testów wet powiedział, że nie warto robić, bo i tak 90% kotów wychodzących ma wyniki dodatnie, chyba, ze do 8 tyg życia były szczepione! Więc sama nie wiem, po co te testy w takim razie są? Tylko dla hodowli?

Dzisiejsza wizyta i zastrzyk były gratis :) więc tylko na paliwo musiałam wydać.
Wampirek bardzo grzeczny, całą drogę leżał i mruczał :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudak1

Post » Pt cze 15, 2012 19:25 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

iza71koty pisze:Nie.Nie place za kocyki.Dostajemy te Pomoc od kilku lat i nie ukrywam jest ona dla nas zbawieniem.Wiele z tych rzeczy wykorzystuję w domu.Kotów jest dużo.Rzeczy szybko sie zużywają.Dzięki tej Pomocy jestem w stanie zabezpieczyć maksymalnie potrzeby w domu, w altance na działce, w kocich budkach i mam zawsze czysty zapas na potrzeby kotów po zabiegach.

Większość rzeczy jest naprawdę świetnej jakosci.Dzieki temu moge zmieniać czesto i koty maja pod tym względem luksus, w porównaniu do lat wstecz,kiedy tej Pomocy nie mieliśmy.

Zazdroszczę takiej Pomocy i dziękuję, że po raz kolejny się z nami podzielisz :1luvu:

Cudak1

Post » Pt cze 15, 2012 20:02 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

[quote="Cudak1"][/quote]
Dziękuję.
Jeszcze trochę potrwa zanim będzie gotowy :(

Najważniejsze żeby ruszyć z miejsca. Pozytywna motywacja :ok:

kasiar1234

Post » Sob cze 16, 2012 13:19 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

kasiar1234 pisze:Najważniejsze żeby ruszyć z miejsca. Pozytywna motywacja :ok:

:ok:

Nie wiem nawet ile on ma lat, ale marzy mi się, żeby resztę życia spędził w kochającym domu, rozpieszczany, a nie najadający się na zapas i potem wymiotujący i narażony na różne niebezpieczeństwa :(

Wiem, że nie ma szans, ale... może ktoś mógłby dać Wampirowi DT chociaż na czas leczenia? Ja mam tylko jedną klatkę (pożyczoną), zaraz musimy ruszyć ze sterylkami kotów z innego miejsca i będzie ona zajęta, a on powinien być izolowany...

Cudak1

Post » Sob cze 16, 2012 14:03 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Zestawienie wpłat na konto Fundacji od kwietnia br.r:

KWIECIEŃ
03.04.12 joluka 30
10.04.12 ANIA I JEJ NITRO 30
30.04.12 zoyabea 20

MAJ
04.05.12 ANIA I JEJ NITRO 30

CZERWIEC
01.06.12 zoyabea 20
01.06.12 joluka 30
12.06.12 ANIA I JEJ NITRO 30

razem z wcześniejszymi wpłatami oraz wpłatami z dogo mamy na koncie kotów 676,03 zł, co starczy na 5 worków 15 kg Puriny Sensitiv po 134 zł, czyli na 5 tygodni karmienia.
Dziękuję w imieniu kotów za wszystkie wpłaty :1luvu:

i nadal bardzo proszę o wsparcie, by kupić kociakom zapas karmy:

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000
koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty ze Stepnicy"

Cudak1

Post » Wto cze 19, 2012 7:31 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Wczoraj rano miałam jechać z Wampirkiem do weta (laboratorium jest czynne do godz 12.00, żeby zbadać zeskrobinę). Jadę rano do portu, a tu tylko 3 kocice :D Karmione są popołudniu i dopiero jak zjawiłam się w porcie ok godz 15.00 to czekały już na jedzonko i złapałam Wampirka.
Dostał kolejny zastrzyk (za 12 zł) i został u mnie w klatce, żebym w środę mogła pojechać z nim rano i zbadać co na skórze się dzieje.

Wet wczoraj powiedział, że jak Wampir może mieć jakieś zmiany w płucach, jeśli tak często choruje :|

Cudak1

Post » Wto cze 19, 2012 14:39 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Czy można prześwietlić mu płuca u twojego weta? Jeśli tak to chyba powinno się to zrobić. Weterynarz powinien to zaproponować chyba. Miałby lepszy "obraz" choroby. Jeśli można to zrobić to zrób to może następnym razem.
pzdr.

kasiar1234

Post » Wto cze 19, 2012 18:16 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

kasiar1234 pisze:Czy można prześwietlić mu płuca u twojego weta? Jeśli tak to chyba powinno się to zrobić. Weterynarz powinien to zaproponować chyba. Miałby lepszy "obraz" choroby. Jeśli można to zrobić to zrób to może następnym razem.
pzdr.

Jutro rano będę wszystko wiedziała (tzn jakie badania można/trzeba wykonać). Wiem, że testów w lecznicy nie mają...

Wampirek siedzi w klatce, więc nie będę musiała go łapać... :) tylko teraz tak myślę, jak tą klatkę później zdezynfekować, by następne koty tam przechowywać i ich nie zarazić niczym?

Cudak1

Post » Wto cze 19, 2012 22:16 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Skopiowaliśmy z KOCiEGO ABC o świerzbie :

Prawidłowa kwarantanna powinna wyglądać tak, że do pokoju z kotkiem powinieneś przechodzić przez śluzę bakteriobójczą (naoglądaliśmy się mat nasączonych płynem przy ptasiej grypie, to ma właśnie pełnić taką rolę). Śluzę można zrobić z dużej miski z płynem bakteriobójczym. Przed wejściem do pokoju z chorym kotem powinno się przebrać, przejść przez miskę z płynem i po wyjściu znowu przez miskę i przebrać się. Ręce umyć Manusanem - do nabycia w każdej aptece za 25 zł. Pomieszczenie, gdzie kot przebywał trzeba potem wydezynfekować Domestosem albo Virkonem. Virkon nie niszczy drewna, więc nie demoluje tak mieszkania, jeśli ktoś ma drewniane parkiety. Do pomieszczenia rezydenci nie mogą mieć dostępu, więc musi byc oddzielone od reszty domu jakimś przedpokojem, gdzie można taka matę bakteriobójczą rozłożyć. W innym przypadku kwarantanna nie jest skuteczna i trzeba się liczyć z zarażeniem reszty stada.
Wiem, że to trudne do zastosowania w mieszkaniu, ale nie zachowanie tych środków bezpieczeństwa grozi zarażeniem rezydentów. Nowy kot w domu tymczasowym powinien na takiej kwarantannie przebywać dwa tygodnie lub do wyleczenia.

Więc chyba najlepiej Domestosem. Virkon ?? co to jest?? Co do testów to jakie masz na myśli?

kasiar1234

[poprzednia][następna]