Malutkie kotki do oddania

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 14, 2012 1:54 Re: Malutkie kotki do oddania

*anika* pisze:Powiedz też właścicielce kocicy, że jeśli jej nie wysterylizuje to w którymś momencie (za rok, za pięć lat, może później) kocica dostanie ropomacicza (a to często kończy się śmiercią - gdyż najczęściej jest za późno wykrywane, wtedy kiedy już nie ma szansy na wyzdrowienie, bo organizm kota jest wtedy tak osłabiony, że raczej operacji nie przeżyje, a często też ropomacicze odkrywa się w momencie w którym macica pęka i ropa wylewa się do brzucha, a wtedy to już koniec). Także im później kocica zostanie wysterylizowana tym większa jest szansa na guzy listwy mlecznej, często dające przerzuty np. do płuc (a wtedy wiadomo - długo sobie kotka nie pożyje).

Kastracja to jedyne dobre wyjście dla każdej kotki (niehodowlanej, oczywiście).

Zabieg kastracji nie jest aż tak obciążający dla organizmu kotki (w przeciwieństwie do ciąży, porodu i odchowywania maluchów), dobry weterynarz robi nacięcie długości 1-3 cm, ranka goi się szybko i kocica praktycznie nie zauważa, że coś się zmieniło.

Może zdjęcia z mojego podpisu ją przekonają? zgadzam się w 200% z przedpiszczynią, sama kastrowałam znalezioną kotkę- aborcyjnie!, po kilku dniach była jak nowa. Nie sądzę, żeby była niezadowolona z tego, że taką decyzję podjęłam :)

w razie potrzeby pomożemy w obniżeniu kosztów zabiegu.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt cze 15, 2012 16:32 Re: Malutkie kotki do oddania

Ogłoszenie już nieaktualne ;) kotki znalazły właścicieli

agu_p

Od: Pon mar 12, 2012 18:51

Post » Nie cze 17, 2012 17:51 Re: Malutkie kotki do oddania

agu_p pisze:Ogłoszenie już nieaktualne ;) kotki znalazły właścicieli

a jak z przekonywaniem koleżanki do kastracji kotki? :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie cze 17, 2012 19:33 Re: Malutkie kotki do oddania

Przekonałam ją, ma jechać do weta w najbliższym czasie i pogadać o sterylizacji ;)

agu_p

Od: Pon mar 12, 2012 18:51

Post » Pon cze 18, 2012 1:01 Re: Malutkie kotki do oddania

agu_p pisze:Przekonałam ją, ma jechać do weta w najbliższym czasie i pogadać o sterylizacji ;)

gratulacje :D mam nadzieję, że wszystko się uda :ok: w razie czego zaproś ją na forum, powinna się utwierdzić w słuszności decyzji o kastracji :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia]