Witam
dziś przeglądając facebooka natknęłam się album faceta ( powinno być bardziej dosadne określenie) z Białegostoku (tak ma wpisane w profilu), który wystawia swojego psa do walk, a potem zamieszcza zdjęcia pogryzionego zwierzęcia na swoim profilu! Fundacja Szara Przystań na której profilu to było zamieszczone napisała,
"Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"
Trzeba wydrukować to co jest na jego profilu razem ze zdjęciami i iść na policję złożyć IMIENNIE zawiadomienie o przestępstwie. Jeśli wyśle się informację mailem lub poda telefonicznie, to policja może to sprawdzić lub zlekceważyć. Imiennego zawiadomienia nie mogą olać, muszą wszcząć postępowanie. Nasza fundacja wyśle mailowo screeny i informacje, ale ze Śląska nie jesteśmy w stanie nic więcej zrobić! Potrzebne jest zaangażowanie osób na miejscu. Trzymamy kciuki i prosimy o informację co dalej się dzieje w tej sprawie."
ja jestem z Krakowa i nie mam jak tego zrobić!nie znam też nikogo kogo z tego miasta! mam ściągnięte zdjęcia tego biedaka oraz screen jego profilu! Czy znalazłby się ktoś, kto miałby czas i ochotę to zgłosić?Wiem, że to forum jest kocie, ale wiem również że są tu wielcy wielbiciele zwierząt i nie przejdą obok nieszczęścia obojętnie!tu są te zdjęcia
https://picasaweb.google.com/1000042811 ... SwojegoPsaProszę o pomoc, żeby ten biedny pies nie cierpiał więcej!