KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 14, 2012 21:43 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

No i przypominam w przyszłą sobotę 23.06.12r. odbywa się już któryś rok z rzędu mnie się wydaje, że to czwary raz doroczna impreza KOCIOCHATKOWA u mnie w domu.
Impreza jak co roku w plenerze czyli na tarasie i ogrodzie, albo ogródku :wink: taasowo-grillowa, mam nadzieję, że pogoda nam dopisze.
Załozenia imprezy spotykamy się, bawimy, imprezujemy - główna atrakcja grillowanie.
Niestety w tym roku mój TŻ znów nie będzie grillowym bo wyjeżdża na rad rowerowy, więc Dorotka chyba znów musisz go zastąpić.
Jak zwykle co roku każdy przynosi co może - napitki różne i te wyskokowe, jedzonko, sałatki itp itd ja oferuję miejsce, obsługę, jak co roku kiełbaski i kaszankę na grilla i jakieś tam przystawki - ogóreczki, oliwki :)
Reszta przynosi co może.
Proszę o informację kto przybędzie zrobię listę - zapraszam wszystkich, ale prosze się określić, czy sami czy z osobami towarzyszącymi - dla mnie to ważne bo muszę się logistycznie przygotować - pod kątem ilosci stołów do rozstawienia i siedzisk do siedzenia :D

To ja już zapisuję seibie :D
1. terenia1.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw cze 14, 2012 21:54 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

i ja i ja :mrgreen:
z moim mężem :)
i dwa mniejsze ludzie z nami ale one miejsca do siedzenia nie potrzebuja :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw cze 14, 2012 21:57 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

Po dyżurze:
Pyiol poszedł do woliery razem z Denisem - może dzięki temu Denis będzie mniej wył. Pysiol ciągle atakował Ksarę i nachalnie chciał się bawić z Arusiem. Ogólnie zachowywał się jak jakiś podrastający koci macho :D Przeniosłam na zdrową Calm Aid Denisa - zostala ostatnia dawka na jutro. Po przeniesieniu Pysiola, Ksara trochę się uspokoiła ale i na Arusia czasem zasyczy. Arus został luzem bo b. mu się podobalo a skoro w boksie wył to pewnie by kotkę z małymi denerwował.
Siedzący za boksami Ogonek z czasem także wyszedł i ulokował się na posłanku na dole regału, ale w razie zagrożenia powraca do swej kryjówki.
Małym szaraczkom oczy przetarłam tylko solą fizjologiczną bo neomecyna okazała się przeterminowana.
Kotka z małymi - jak naj mój gust jest dość mocno zakatarzona (w sensie oczy kiepskie - dużo gorsze niż u małych szarych), dałam jej immunodol do karmy bo nie chciałam jej stresować podawaniem do pyszczka. Osobiście uważam, że immunodol jej nie wyleczy :( Zresztą zostały na kwarantannie tylko 4 tabletki. Może mogłaby dostać ten zylexis mimo, że karmi? Chociaż przy mnie maluchów nie karmiła.. :( ..Do tego troszkę pechowo się złożyło, że akurat nad nią szaraki szaleją i tupią po boksie.
Okno całkiem zamknęłam na noc bo myślę, że przy takiej pogodzie jak ta i maluszkach nie ma co zostawiać szczeliny.
Pozostałe koty ok - choć lekko wydaję mi się, że ten duży z górnego boksu ma coraz większego doła

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw cze 14, 2012 22:08 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Byłoby super jakby Sandra znalazła dom bo niestety ze Staśką ciągle się piorą.
Sandra to super miły, młody, pełen energii i miziasty kotek ale czasem lekko podgryza ludzia podczas głaskania. Poza tym świetnie czuje się w łóżku :D Jest wszędobylska, ciekawska i odważna - Zbyszek uważa, że na pewno była kiedyś kotkiem domowym. Niestety rozdrapuje sobie tę ranę :| na plecach

Mara S

Post » Czw cze 14, 2012 22:13 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

terenia1 pisze:To ja już zapisuję seibie
1. terenia1

i ja się piszę (ale niekoniecznie na grilowego :evil: oststnio mi nie szło na takim wielkim palenisku nie mam wprawy :evil:
Przyniosę oczywiście ziemniaczki na grila z serkiem i sałtkę, no i napitki jakoweś.

A od której spęd i czy przynosić krzesła rozkładane :?: :?: :?: :?: :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw cze 14, 2012 22:15 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

a ja przyniose brooooooooowar :mrgreen:
duuuuuuzo browaru :ryk:
:piwa:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt cze 15, 2012 7:00 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Będę - raczej sama, tylko z jedzeniem.

I mogę wziąć wtorek rano. Mam nadzieję, że mój materiałowy transporterek wrócił w końcu od pani Ani.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 15, 2012 7:40 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 18.06.-24.06.2012 r.
18.06. pon. rano brak wie. brak
19.06.wt. rano Alienor wie. brak
20.06. śr. rano brak wie brak
21.06. czw.rano brak wie. Teresa
22.06. piat rano brak wie.brak
23.06. sob. brak wie. brak
24.06. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt cze 15, 2012 7:51 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 18.06.-24.06.2012 r.
19.06.wt. rano Alienor wie. brak

środa wieczór

Dzwoniła do mnie jakaś kobieta, której w komórce (na Niwce) okociła się bezdomna kotka i ma 4 małe - ok. 2 miesięcy. Kotka jest przyjazna i kobieta chciałaby ją raczej zatrzymać. Naturalnie nie ma kasy i chce pomocy. Powiedziałam, że postaramy się zorganizować sterylkę - ona ma się dołożyć. Co do maluchów ma robić ogłoszenia i poszukać im domków a swoją drogą ona wyśle mi ich zdjęcia i wrzucimy na fb i na naszą stronę....

Mara S

Post » Pt cze 15, 2012 11:05 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Potrzebuję klatkę - łapkę do łapania dzikiej kotki na działkach. Czy ta nasza jest u p. Oli? Czy mogę prosić o jej podrzucenie do KCH?

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt cze 15, 2012 13:15 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

dzisiaj zmuszona byłam zrobić znowu roszady na kociarni,i tak:Pysiol z Deniskiem wrócili na kwarantannę,a do woliery trafiła Ksara.Ona dzisiaj bardzo lała Dekstera,nawet spryskiwacz z wodą na nią nie działał.Ogonek cały czas za boksami.Już sama nie wiem co zrobić z Denisem,on zagląda do boksu mamuśki i nawet nie odchodzi gdy ona na niego warczy,zresztą do wszystkich boksów wściubia swój nosek.
Mamuśka (nazwałam ją Elena)karmi maluchy,oczka przemyłam,jest bardzo łagodna,ale trzeba uważać bo chce uciekać z boksu.
Biało-bury Emil zaczyna płakać w boksie i też garnie się do wyjścia.Emila grzeczniutka,uwielbia się miziać.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt cze 15, 2012 13:19 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

terenia1 pisze:I znów nowy tydzień przed nami :!:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 18.06.-24.06.2012 r.
19.06.wt. rano brak wie. brak

od poniedziałku idę do pracy i dopiero wtedy będą mogła się określić z dyżurem.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt cze 15, 2012 13:26 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

balbina38 pisze:od poniedziałku idę do pracy

:mrgreen: nie no Beata ............... kto ci dał pracę :| jak wszystkich obdzwoniliśmy żeby blokować :mrgreen: bo dyzurantów porannych nie ma :twisted: .................eeeeeeeeeee no żarcik taki :ryk: trzymamy kciuki oby wszystko było ok :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt cze 15, 2012 13:26 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

balbina38 pisze:Mamuśka (nazwałam ją Elena)karmi maluchy,oczka przemyłam,jest bardzo łagodna,ale trzeba uważać bo chce uciekać z boksu.
Biało-bury Emil zaczyna płakać w boksie i też garnie się do wyjścia.Emila grzeczniutka,uwielbia się miziać.

Nie wiem czy mi się to nie pokićka :D . A te bidoki z góry trzeba w końcu przetestować i wypuścić...

A jakby mamuśkę z małymi zamienić z szaraczkami [JAK IM NA IMIĘ?] to Denis nie sięgnię ;)

Iwona napisałam do p. Oli z zapytaniem o klatkę - czekam na odpowiedź
Ostatnio edytowano Pt cze 15, 2012 13:29 przez Mara S, łącznie edytowano 2 razy

Mara S

Post » Pt cze 15, 2012 13:28 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Pojechałam rowerem do chatki. Ogonek nie umiał wyjśc zza boksów :roll: odsunęłam tą komodę i wyskoczył, nakrzyczał na mnie i wrąbał michę. Proszę zwróccie uwagę jak on daje sobie radę z Denisem i Pysiolem i trzeba patrzyc, czy zjada, bo te nasze sępy przepędzają go od michy, wiecznie im mało :twisted: On jest bardzo miziasty, tylko musi się trochę przyzwyczaic do nowych dużych :wink: To jest taki typ kociaka, który bardzo przyzwyczaja się do konkretnego człowieka, jak słyszy mój głos albo Arka, to natychmiast robi się ożywiony, pędzi do jedzenia i zaczyna gadac.
Maluszki Franek i Franczeska są mocno zakatarzone, byłam tylko chwilkę, ale cały czas kichały i oczka zalane.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

[poprzednia][następna]