5 kociąt w chlewku. strona 44

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 14, 2012 5:48 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

oo zdjęcia ;D no te małe są cudowne :P szok że jeszcze nikt sie nie zgłosił (jedna do mnie pisała , odparła że ma problem bo transport... ta kobieta jest z okolicy Rzeszów, chciała Tole)
hehe ;D ale masz tam szyrkletkowo :D
ojj dużo dużo, też zauważyłam że sporo jedzą jak je karmiłam... i że szybko :P ale chyba chcą nadrobić wcześniejszą głodówkę. :D
też trzymam kciuki o te 3 z pod basenu, że będą dzikie i tam zostaną, mam nadzieje że ta nie pójdzie ich łapac... :roll: i nie przywlecze sobie dzikich kociąt...
co do Sm też bym się nie chwaliła. ale ona sie chwali :ryk: jak rok temu byli o te sterylizacje, to jak przyszłam to od razu. a tu była straz miejska, i jakaś ze schroniska i ktos tam jeszcze.
mam nadzieje że trafiłaś na takich co jak mówia to zrobią, a nie... gadać gadają a zrobić nie zrobią...
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Czw cze 14, 2012 6:30 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

Basenowce niech lepiej zostaną tam, gdzie są. Ja sobie w przyszłym tygodniu sprawdzę dzielnicowego i przejdę się do straży. Dziś spróbuję złapać pracownicę z MOPS.
Edit: Już złapałam, wie mniej więcej, o kogo chodzi. Wejdzie tam w przyszłym tygodniu.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Czw cze 14, 2012 10:40 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

Mrata pisze:Basenowce niech lepiej zostaną tam, gdzie są. Ja sobie w przyszłym tygodniu sprawdzę dzielnicowego i przejdę się do straży. Dziś spróbuję złapać pracownicę z MOPS.
Edit: Już złapałam, wie mniej więcej, o kogo chodzi. Wejdzie tam w przyszłym tygodniu.

tez jestem za tym zeby te maluchy tam zostaly. zobaczymy jak z tym dzielnicowym bedzie, czy ktos sie zjawi czy nie.... i ciekawi mnie czy z MOPS ktos sie zjawi....
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Czw cze 14, 2012 16:59 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

Mam nadzieję. :wink:

Mrata

Post » Czw cze 14, 2012 17:49 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

ja dziś rozmawiłam z Panią Basse z UM
umówiłysmy się ze i ona tam podejdzie na kontrolę stanu zwierzat z pracownikami schroniska, ale najpierw mam jej dac znac czy był dzielnicowy - zeby to wszytsko robić po kolei zeby nie wszyscy na raz byli a tak kjeden po drugim ..... bo jak się wszyscy zejda to zadna rozmowa

UM oczywiscie wie ze jest z Pania problem natomiast zastanawiaja się czy nie odebrac zwierzat i nie umiescic w schronisku bo okazuje się ze nie tylko my gdzies to zglaszamy, sasiedzi się skarza na Panią R ....
7ksiezyc

Post » Czw cze 14, 2012 18:44 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

7ksiezyc pisze:ja dziś rozmawiłam z Panią Basse z UM
umówiłysmy się ze i ona tam podejdzie na kontrolę stanu zwierzat z pracownikami schroniska, ale najpierw mam jej dac znac czy był dzielnicowy - zeby to wszytsko robić po kolei zeby nie wszyscy na raz byli a tak kjeden po drugim ..... bo jak się wszyscy zejda to zadna rozmowa

UM oczywiscie wie ze jest z Pania problem natomiast zastanawiaja się czy nie odebrac zwierzat i nie umiescic w schronisku bo okazuje się ze nie tylko my gdzies to zglaszamy, sasiedzi się skarza na Panią R ....

nie dziwie się że się skarzą... sama czułaś jaki tam smród. :roll:
hym... wcześniej jak ja byłam, to mówiła że nie mają praw do odebrania tych zwierząt. mam nadzieje, że chociaż coś zrobią i zabiorą chociażby jakąś cześć...
tylko, się boję że jak jej zabiorą to ona i tak sobie sprowadzi nowe.. potem znowu nowe i nowe! i zaś będzie ta sama sytuacja...
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt cze 15, 2012 7:12 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

Przed chwilą rozmawiałam z dzielnicowym, dziś ma iść - widać, że nie ma na to zbyt wielkiej ochoty, ale trudno, powiedziałam, że jestem w kontakcie z Urzędem Miejskim i MOPS, więc chyba się w końcu ruszy :-P
Potrafię być bardzo upierdliwa...
Myślę, że można jej zostawić parę zwierząt, tych najstarszych, w miarę zdrowych, wysterylizowanych. Oraz sprawdzać co jakiś czas, ile nowych przybyło. Bo jak się zabierze wszystkie, to jasne, że sobie dozbiera. Zaraz jeszcze trącę SANEPiD, na razie informacyjnie, czy mają jakieś możliwości interwencji. Mojej koleżanki mąż tam pracuje.

Mrata

Post » Pt cze 15, 2012 10:05 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

no zobaczymy, wczoraj tam nie bylam... padalo prawie caly czas, i bylam taka padnieta ze jak sie polozylam, to wstalam o 19.30. dzisiaj ide, zaniose im jedzonko i posmaruje uszka bialaskowi, zobczymy czy sie poskarzy ze ktos byl. jutro niestety tez nie dojde tam :P wyjezdzam na cala sobote, wyjade o 5.30 a bede z pworotem o 23. jak narazie uwiezili mi w szkole do 14.20 , potem na 16 na spotkanie, wiec nie wiem o ktorej pojde, ale musze na pewno :) tylko by miala je wypuszczone...
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt cze 15, 2012 17:40 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

7ksiezyc pisze:UM oczywiscie wie ze jest z Pania problem natomiast zastanawiaja się czy nie odebrac zwierzat i nie umiescic w schronisku bo okazuje się ze nie tylko my gdzies to zglaszamy, sasiedzi się skarza na Panią R ....

Też myślałam, zeby porozmawiać z sąsiadami. Jeśli zaczną naciskać na zabranie zwierząt do schroniska (smród, hałas itp), p. R. będzie mniej chętna do powiększania stada. Teraz to ma prawdziwy luksus: załatwiacie jedzenie, sterylki, sprzątacie, zgłaszacie do adpocji. Ilu zwierzętom ta pani "pomogła" Waszymi rękami ! :evil: Jak spadnie na kobietę lawina pretensji, to i zapał samarytanina ostygnie...
Ostatnio edytowano Pt lip 20, 2012 8:06 przez Monikaa, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

Post » Pt cze 15, 2012 19:50 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

byłam dzisiaj po prawie dwu dniowej przerwie... nie mam pojęcia... ale ona chyba tylko liczy na mnie... jakie te zwierzęta wygłodzone o.O psy worek karmy pochłonęły dosłownie w kilka minut! Saba jakaś wystraszona... wszystkiego sie boi. wziełam ją do domu na moment, nie dosc ze zjedała suche to pojadła prawie cała puszkę i wyjadła karmę mojemu kotu z misek... ! bura młoda kotka... tez jakaś dziwna jest. nie ważne czy jakiś kot podejdzie, czy człowiek na wszystkich łapami... dotknąć jej nie można... chciałam ją pogłaskać a ta zaczęła na mnie z łapami... nie wiem czy sie boi... czy ja coś boli...
a sąsiadki chyba nie było. nie wyszła dziś.... jedno z zakupionych legowisk z bazarku zgarnęła do domu, mówi że szkoda jej, i że jak zniszczą to wyłoży im je... no mam nadzieje że zrobi tak jak mówi... koc który dała 7ksiezyc cały mokry i brudny... jak by wyprać nie mogła,chociaż by zamoczyć w wiadrze z wodą i mydłem... a polar jakoś dziwnie się rozpuścił... :roll:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt cze 15, 2012 20:07 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

Co za durna baba :evil: Ja bym chyba cierpliwość straciła :|
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt cze 15, 2012 20:20 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

by był domek dla Toli i Kreseczki! Wspólny! :D Tylko że pani jest z okolic Rzeszowa. Więc szukamy transportu do Rzeszowa!
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Sob cze 16, 2012 0:14 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

zalozyłam maluchom watek viewtopic.php?f=13&t=143058
tak zeby w poszukiwaniu domkow "oddzielic" je od spraw Pani R....

w poniedziałek wiec jade do pani Basse do UM by obgadac szczegoly, Pani deklarowała ze wybierze się tram ze schroniskiem na kontrole

przerazajace jest to ze ona tych zwierzat nie karmi
wlasnie tego się balam ze przyzwyczai się do tego ze inusia zachodzi i dokarmia - "ona wiec nie musi" - dramat

z ta szara koteczka pojedziemy w pn do weta (wczesniej nie dam rady :()
skoro sa lapoczyny a była miziasta to musi cos ja bolec
kur........ co winne sa te zwierzaki - ryuczec się chce
7ksiezyc

Post » Sob cze 16, 2012 7:34 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

Oczywiście, że kobieta się przyzwyczaiła do pomocy. Ludzie tacy są... Proszę NIE PODAWAJCIE JEDNAK JEJ DANYCH OSOBOWYCH na publicznym forum. Monikaa, proszę, wykasuj nazwisko tej pani. Wszyscy zaangażowani w sprawę wiedzą, o kogo chodzi. Nie musi wiedzieć pół świata.

Koleżanka będzie rozmawiać z mężem (SANEPiD) o możliwościach interwencji. W poniedziałek będę miała info.

Mrata

Post » Sob cze 16, 2012 19:38 Re: POMOCY! 4 kociaki potrzebny DT! PILNIE! TCZEW

no zobczymy jak to bedzie po tych wizytach, czy cos sie zmieni ... i ta burka to byla na prawde kochana, a teraz sie nie daje... sie skuli i syczy. dzisiaj nie wiem co u niej, narazie siedze w pociagu na komorce , i bedziemy ogladac mecz... jeszcze 2.5 godziny jazdy przed nami.. :(
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

[poprzednia][następna]