Boluś ze śmietnika (2) i PRZYJACIELE :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 13, 2012 19:04 Re: Boluś ze śmietnika (2) Minął miesiąc. :)

rysiowaasia pisze:
Aniada pisze:Boluś już nie ma problemów z wypróżnianiem :twisted: .Znów trzasnął klocka

No to mamy 1:0 dla Polski :ok:

Przygotowuje się chłopak. Widzę, że robi o tej samej porze, więc niech tak machnie po jednym codziennie do soboty, a wyjście z grupy mamy zagwarantowane.

Oczko jest bez porównania lepsze. Trzeba WIEDZIEĆ, że było bielmo, żeby je zauważyć. Jest ono teraz taką malutką, mglistą kropką w jednym miejscu.
Właśnie zaprzyjaźniam go z zabawkowym szczurem. Ewidentnie potrzebuje partnera do zapasów, a gryzie już tak mocno, że my przestajemy wchodzić w grę.

LunaKlara pisze:Ja bym zrobila jak radzi Maria drobnym druczkiem = maly glodzik. Odstawic na troche chrupki i niech w misce miecho bedzie. :)

Jezusmariojózefieświęty - SCHUDNIE MI! :strach: :strach:
Aniada

Post » Śro cze 13, 2012 19:19 Re: Boluś ze śmietnika (2) Chrupiemy chrupki i tylko chrupki

Ślicznie rośnie chłopak :D
Już kilka dni temu miałam napisać że Boluś ma takie mądre i inteligentne spojrzenie :1luvu:
Jako rodzice musicie być z niego bardzo dumni :)

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Śro cze 13, 2012 19:42 Re: Boluś ze śmietnika (2) Chrupiemy chrupki i tylko chrupki

Aniada pisze:Jezusmariojózefieświęty - SCHUDNIE MI! :strach: :strach:

Oplułam monitor. :ryk: :ryk:
Aniada pisze:RC weaning nie chce. Absolutnie nie. Odmawia. No żesz... Zostawię go z tym problemem na noc, odbierając mu chrupki.

Nie zostawiaj puszki/mięsa na noc. To się szybko psuje.
Raczej rano zabierz chrupki i na następne karmienie daj puszkę/mięso. Można domieszać/posypać chrupkami na zachętę.
Aniada pisze:Boluś już nie ma problemów z wypróżnianiem

Chwała Temu Co na Górze. :D
Aniada pisze:Znów trzasnął klocka i znów nie do kuwetki.

Wrzuć klocka do kuwetki z zasyp. Zostaw do następnego klocka lub wyłap małego jak się spina do klocka i wstaw do kuwety. Lub jedno i drugie.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro cze 13, 2012 19:49 Re: Boluś ze śmietnika (2) Chrupiemy chrupki i tylko chrupki

Boluś jeszcze nie poznał przyjemności kopania w kuwecie :mrgreen:
Ma to swoje dobre i złe strony :wink:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro cze 13, 2012 20:28 Re: Boluś ze śmietnika (2) Chrupiemy chrupki i tylko chrupki

Olaboga, jaki cudny jestem :P
A z mokrym jedzeniem mówiłam, że tak może być.
U mnie niektóre maluchy załapywały około 6-ego, 7-ego tygodnia życia.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro cze 13, 2012 20:49 Re: Boluś ze śmietnika (2) Chrupiemy chrupki i tylko chrupki

Boluś rośnie w oczach! 8O :ok:
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Śro cze 13, 2012 20:57 Re: Boluś ze śmietnika (2) Chrupiemy chrupki i tylko chrupki

no w oczach też :lol:
ale głównie w łapkach, ogonku, dupci itp

i tradycyjnie OLABOGA
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro cze 13, 2012 21:08 Re: Boluś ze śmietnika (2) Chrupiemy chrupki i tylko chrupki

czytam o Bolusiu od początku,
mam teraz to chore maleństwo, które je musiki i pasztecik z puszki, chrupek nie chce,jak byłam z nią u lekarza to mi powiedzial żeby przyzwyczajać tylko do karmy suchej bo tak jest lepiej dla ząbków, mała kupki robi, wczoraj dałam jej mleko i ruszyło, dziś zrobiła 3 razy i martwię sie czy to nie biegunka, ale kupka była dość gęsta,
mała ma ogromny apetyt, wylizuje spodeczek do czysta i ogląda sie za jeszcze, czy mogę ją przekarmić? :(
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Śro cze 13, 2012 21:16 Re: Boluś ze śmietnika (2) Chrupiemy chrupki i tylko chrupki

wiesiaczek1 pisze:czy mogę ją przekarmić?

Niestety, można. Skutkuje to dość dramatycznym rozwolnieniem. Lepiej częściej a mniej.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw cze 14, 2012 6:30 Re: Boluś ze śmietnika (2) Chrupiemy chrupki i tylko chrupki

Złe wieści, ale nie o Bolusiu.

Mirmiłek od rana nie może mi się wysikać. A ja muszę jechać do pracy i do weta pojadę dopiero w południe.
Miś ma apetyt i biega, ale co parę chwil wchodzi do kuwetki i nie może zrobić siku. Nawet do badania nie mam czego pobrać.
Jest mi gorąco z nerwów. W obliczu choroby Misiaczka blednie absolutnie każdy inny koci problem. :( :(
Aniada

Post » Czw cze 14, 2012 6:32 Re: Boluś ze śmietnika (2) Chrupiemy chrupki i tylko chrupki

:ok: :ok: i OLABOGA dla Misiaczka - małemu pomogło, oby i u niego zadziałała magia forum :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 14, 2012 7:58 Re: Boluś ze śmietnika (2) Chrupiemy chrupki i tylko chrupki

Bardzo współczuję. :( i jednocześnie trzymam kciuki.
Zawsze bardzo się martwię jak któryś z naszych kotów nie może się wysikać :?
A czasami się to zdarza niestety :(

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Czw cze 14, 2012 8:05 Re: Boluś ze śmietnika (2) Chrupiemy chrupki i tylko chrupki

za Misiaczka i Bolusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Czw cze 14, 2012 8:18 Re: Boluś ze śmietnika (2) Chrupiemy chrupki i tylko chrupki

Kciuki za Mirmiłka :ok:
Bolutek przystojnieje z każdym zdjęciem :-) Dzielny maluszek!

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw cze 14, 2012 8:33 Re: Boluś ze śmietnika (2) Chrupiemy chrupki i tylko chrupki

Ojej...może nospę póki co? Jak mój ma problem-a ma raz na jakiś czas staram się go "pobełtać" . Jeśli to kwestia pojedyńczego kryształka to zawsze go ruszymy i za kilka min. już idzie jak z węża strażackiego.
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

[poprzednia][następna]