Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 10, 2012 12:31 Re: DT Smarti 9 - ....

Laski coś cieniutko idzie głosowanie :roll: Macie jakiego banera?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie cze 10, 2012 17:58 Re: DT Smarti 9 - ....

wczoraj bardzo fajni Państwo przyjechali po Rudiego i Pindzię :D

Rudi ośmielił się na tyle że przy namowach mojego TŻ-ta pozwolił się nowemu Dużemu dotknąć i pomiziać 8O czym natychmiast zdobył jego serce :kotek: :love:
..natomiast Pindzię Państwo brali "w ciemno"-widząc tylko wielkie oczyska w budce drapaka.
A my z TŻ-tem patrząc Rudiemu w nie rozumiejące sytuacji oczęta na pożegnanie, ledwo powstrzymywaliśmy się od łez..

wieści z domku są takie że Pindzia/Fela :mrgreen: już zaprezentowała swoją urode-Duzi są nią wprost zachwyceni (bo to prześliczna kicia jest :ok: )
i paradoksalnie jest w nowym domku bardziej wyluzowana-zjadła już koci kabanos z ręki Dużej 8O
natomiast Rudi jednak bardzo się do nas przywiązał, biedactwo zapewne znów czuje się zdradzony i nie dał się Dużym przekupić kabanoskiem ani innymi smakołykami :(
na szczęście na odchodne kicie zjadły potrójną kolację więc mają jakotaki zapasik.
Na razie mieszkają pod kanapą,Państwo leżą pod kanapą z nimi, kuweta i michy w pobliżu-a więc możemy mieć nadzieję że wszystko jakoś się ułoży, co nie zmienia faktu że i tak od świtu nie mogłam spać myśląc o tym co teraz musi czuć Rudi..
jednak Rudi woli zdecydowanie mężczyzn a Duży odnosił się do niego wspaniale, na prawdę wyjątkowo !
Dlatego mamy nadzieję że Rudi mu zaufa, przeleje swoje uczucia które miał do mojego TŻ-ta na nowego Dużego i pokocha go szybciej niż się spodziewamy :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Natomiast Maksio z całego serduszka dziękuje MałgosiZ. za cudowny prezent którym jest wprost zachwycony :kotek: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie cze 10, 2012 18:50 Re: DT Smarti 9 - ....

Wspaniale, że Rudzio i Pindzia znaleźli wspólny domek :piwa: oby szybko przekonali się do nowych Dużych :ok:
Mam nadzieję, że moja Miminka też znajdzie domek. Jest cudowna, miziasta i chce ludzia dla siebie. Teraz siedzi na balkonie i z zaciekawieniem obserwuje ulewę :lol: Muszę chyba przypomnieć się delikatnie Alareipan o ogłoszenia dla niej :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon cze 11, 2012 9:43 Re: DT Smarti 9 - ....

Bianka-Alareipan będzie przez tydzień poza zasięgiem.

Natomiast wychodzi na to że Pindzia/Fela jest śmielsza.
wieczorem dostałam wiad. że oba kotki zjadły saszetkę po czym Fela przemaszerowała odważnie do kuwety :ok:
trzymajcie się dzielnie kochane koteczki i podążajcie dalej śmiało tą drogą :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok: :lol:

Jest za to problem w domu Ferdka- po trzech tygodniach postępowania wg.zaleceń behawiorystki sprawa wygląda coraz gorzej-Stefa nie chce znać Ferdka-ale już i Ferdek na nią warczy i prycha-z jego pocatkowej do niej sympatii nie pozostało nic :roll:

Obie Duże nie widzą już nadziei na poprawę sytuacji-starsza Duża myśli o oddaniu Ferdka, a młodsza Duża myśli o oddaniu Stefy bo Ferdek absolutnie zdobył jej serce....
-i masz babo placek...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon cze 11, 2012 9:53 Re: DT Smarti 9 - ....

jasne-od pierwszej chwili.
jeszcze trwa etap wymiany zapachów bo ani krok dalej nie dało się zajść.

smarti

Post » Pon cze 11, 2012 9:58 Re: DT Smarti 9 - ....

Trzymam kciuki za Ferdka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i za nowe domki i kolejne adopcje :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro cze 13, 2012 11:55 Re: DT Smarti 9 - ....

a co tu taka cisza 8O chyba i ja przestanę tu zaglądać jak tak... :P :wink:

Psotka-po kontroli uznana przez wetów za zdrową :D -dziś podaję jej ostatni Zylexis i powoli może myśleć o domku :D :ok:

Tequila ma zdjęte szwy,zdrowe oczko widzące w ok.10% i też już czeka na swojego ludzia :kotek: :D
natomiast u Maksia weci podejrzewają Fipa-dziś kontrolna krew czyli dowiem się czegoś więcej.
Niestety ja też myślę że to może być Fip-kotek niby wypiękniał, je jak szalony ale jednak "coś go gryzie" i to poważnie.. :(

smarti

Post » Śro cze 13, 2012 12:23 Re: DT Smarti 9 - ....

Oj, niedobre wiadomości o Maksiu.... oby to nie było to... :roll: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro cze 13, 2012 13:32 Re: DT Smarti 9 - ....

Trzymamy :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro cze 13, 2012 13:42 Re: DT Smarti 9 - ....

smarti pisze:natomiast u Maksia weci podejrzewają Fipa-dziś kontrolna krew czyli dowiem się czegoś więcej.
Niestety ja też myślę że to może być Fip-kotek niby wypiękniał, je jak szalony ale jednak "coś go gryzie" i to poważnie.. :(

eee...tam, mylą się po raz kolejny, Psotka też była powodem zmartwienia, a teraz proszę - zdrowa :D , wierzę, że Maksio da radę, zresztą jeśli je jak szalony to chyba nie może być poważnie chory :ok:
Moja Mikunia, która w międzyczasie zyskała ksywkę" dresiarz" (był taki czas kiedy baliśmy się jej wszyscy, ja już się nie boję)niestety nie zaprzestała polowań na Misię. Duch Misi jest tak wielki, że nie pozwala jej uznać przewagi Miki, siedzi na wierzchołku drapaka, schodzi na jedzenie, zabawę i kuwetę, ale jak w drodze do kuwety dopadnie ją Mika to maluch podczas ucieczki gubi "kamyczki" po drodze 8O . Czy coś powinnam zrobić czy przeczekać.
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Śro cze 13, 2012 14:20 Re: DT Smarti 9 - ....

na pewno cos zrobić, chociaż ułożyć między soba muszą sobie same-dobrze byłoby tylko im w tym pomóc bo jak Misia zacznie bać się schodzić do kuwety to problem masz gotowy i behawioralny i potem,nie daj bóg zdrowotny :roll:
skoro wypuszcza kamyczki to znaczy że już może mieć lekkie zatwardzenie-może właśnie z braku ruchu ze strachu przed Miką.

ja bym kupiła im wszystkim suche RC Calm tak na miesiąc-po ok 2 tyg beda już efekty (u Jus masz najlepszą cenę) i kupiłabym feliwaya do kontaktu.
(na to zatwardzenie dołożyłabym troszkę RC fibro)
to bezwzględnie na początek a potem zobaczymy.

może jeszcze ktoś ma jakiś pomysł.

smarti

Post » Śro cze 13, 2012 16:59 Re: DT Smarti 9 - ....

"kamyczki" to tak umownie zamiast ...innego określenia, a nie dlatego,że strasznie twarde, feliway jest, Misia w obróżce więc niespecjalnie zestrachana. Mika większą część dnia spędza w kryjówce lub leży w rejonach, które Misia omija, tylko gdy podczas wędrówki po mieszkaniu położy się w pobliżu kuwety, leży tam przez dłuższy czas i spostrzeże, że zbliża się Misia, która jej nie widzi, czeka na odpowiedni moment i ...atakuje. Następuje wrzask Miki, syczenie czy też prychanie Miśki, Misia ucieka na szczyt drapaka, Mika kładzie się znów lub chowa się w kryjówce - jest to stały element gry tak raz na 2 lub 3 dni. Misia szybko zapomina i po pewnym czasie znów szaleje na drapaku od podłogi po sufit, kokosi się widać, że w dobrym humorze. Natomiast Mika ma mimikę Bustera Keatona, czy się mizia czy atakuje czy gryzie po rękach wyraz pyszczydła ma identyczny. Kupię RC Calm i będziemy czekać na rezultaty.
Wydaje mi się, że Mika nie miała łatwego życia, ludzkie ręce nie kojarzyły jej się dobrze z okresu przed schroniskiem. Kiedy leży i macha ogonem, a ja próbuję końcówkę ogonka nakryć ręką, tak żeby unieruchomić, ale lekko, nawet wtedy rzuca się na moją rękę. Jej ataki nie są już tak zdecydowane, a uścisk tak żelazny jak na początku może z czasem nauczy się dawać tylko ostrzeżenia.
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Śro cze 13, 2012 17:26 Re: DT Smarti 9 - ....

jeśli boi się ręki to może świadczyć że była bita,ale wiele kotków najłagodniej wychowanych też nie lubi dotykania do ogona i do tylnej części ciała-jak mój Charlie np.-kto dotyka ogona i tylnych łapek ten wróg :evil:
jeśli jednak oddano ją jako ośmiolatkę z powodu 'załatwiania się poza kuwetę" to myślę że raczej łatwego życia tam nie miała :roll:

smarti

[poprzednia][następna]