Pozdrawiam ciepło
Tinka
PS: Strona powinna być gotowa latem. Nie wiem dokładnie kiedy. Mam nadzieję, że podczas swojego urlopu w sierpniu będę mogła ostro popracować nad resztą tłumaczeń.
Moderator: Moderatorzy
Na tych strzykawkach nie da się odmierzyć nie tylko 0,12, 0,25U ale i 1,0 ; 1,5 ; 2,0U itd. Nigdy nie będziesz wiedziała jaką dawkę odmierzyłaś ani jaka dostała się pod skórę. Przy dawce 15-20U jaką dostają ludzie, niedokładność o 0,5-0,75U może nie mieć znaczenia.Małgorzata i Toffee pisze:Kociara, mam zwykłe strzykawki Insumed 0,3 i wcale nie tak łatwo mi na nich odmierzyć 0,25...
Mamrot pisze:"Kociara" pisze:Mamrot pisze: zrobilam już rozpoznanie u znajomych z Berlina czy moga kupic te insulinowki dobre z podzialka 0,5. moze sie uda i bede je miala w przyszłym tyg.
To dobry pomysł. Takie rozwiązanie może być najkorzystniejsze cenowo, bo odejdą koszty bankowe i pocztowe. Tylko w Niemczech najlepiej kupić w sklepie internetowym, a nie w aptece. Przy zakupie 300 szt nie opłaca się kosztów przesyłki na terenie Niemiec.
dziękuję Kociaro. zanim dogadalam szczegóły poszli do apteki i kupili 100 szt. za 25 euro. ale biorąc pod uwagę, że omijam koszty przelewu i wysyłki to i tak dobra cena. będe je miala niedługo bo ktos jedzie do Polski na długi wikend. Następnym razem jednak zorganizuję kupno conajmniej 300 szt. w sklepie internetowym, przesyłka do znajomych będzie darnowa, cena za strzykawki niższa a i dostawa do polski pewnie sprawnie pójdzie. moja weteczka przestawila kilka kotow cukrzycowych na levemir, często zamawia strzykawki 0,5 ml BD, ale pewnie przydadzą się te superowe z podzialką co 0,5 u.
Z własnego doświadczenia wiem, że kotu o wadze 5 kg wystarczy 2 x 100 kg animondy. To jedna a lepszych karm. Producenci zawyżają porcje bo liczy się sprzedaż.Carreras pisze:No właśnie, chyba dlatego, że nigdy nie wiedziałam, ile kot powinien jeść, mój, najprawdopodobniej przez przez otyłość, nabawił się cukrzycy...
Na Animondzie jest napisane, że 5 kg kot powinien zjadać jej 280 g dziennie... Mój pewnie uważałby, że go głodzę.
Nim Tinka odpisze, uzupełnij proszę dane o wartości referencyjne. Każde Laboratorium ma inne wartości referencyjne. Napisz w jakim Lab-ie były robione badania (ludzkie czy wetowe ?)ganjitta pisze:Czy jest jakakolwiek nadzieja żeby Kota wyprowadzić z tego stanu ?
Ganjitta.
szukam chętnych do zrzuty na wiekszą ilośc strzykawek !!! znajomi mi to zamówia z niemieckim sklepie internetowym, minimum 300 szt ( cena za 100 szt - 20 euro), sklep im wyśle bez opłaty za przwsyłkę do Berlina i a oni przywiozą strzykawki do 3 miasta. dalej ja rozdysponuję. Ktoś chętny? warto mieć strzykawki które dająmozliwośc odmierzenia ponizej 0,5 u !!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Marmotka i 13 gości