poszukujemy kotka!pers!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 12, 2012 17:19 Re: poszukujemy kotka!pers!

anastazja13 pisze:BO wzielam kota innego niz alkaida?

my uwazamy ze dobrze zrobilismy, i jestesmy odpowiedzialni. Smieszy mnie tekst "pedzilabym odebrac kota" czemu? bo nie znajduje zadnych odpowiedzi

Dziewczyno Ty nic nadal nie rozumiesz? W sprawie 2 persów nikt nie mówił o DT, koty szukały domu na cito, żeby ich nie rozdzielać. Powiedziałaś, że są cudowne, idealne, ale chłopak nie zgadza się na 2 koty, a teraz co nagle się zgodził? Ktoś tu nawet wkleił linka 2 kotek syjamskich młodych, ale też jakoś na nie nie trafiłaś, bo pewnie za duże lepsze 8 tygodniowe kociaki :/ zrozum też, że biorąc kociaki od rozmnażaczy powodujesz, że pojawią sie kolejne ,bo jak jest popyt to i podaż. Tyle kociaków bezdomnych szuka domów, a Ty przyłożyłaś rękę do tego że interes kwitnie AMEN
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto cze 12, 2012 17:27 Re: poszukujemy kotka!pers!

link do syjamow pojawil sie PO wzieciu maluchow. Jaki interes? jak dostalam je za FREE. A o persach jak juz mowilam chyba Neigh napisala w watku persow ze lepiej dac je do DT niz do DS. Amen. Nie bede wdawala sie z wami w dziecinne dyskusje. Mozna zamknac

anastazja13

Od: Czw maja 31, 2012 17:58

Post » Wto cze 12, 2012 17:29 Re: poszukujemy kotka!pers!

"Moim skromnym zdaniem obaj chłopcy powinni trafić najpierw do dt. To jest fatalny pomysł, by wrost od pana szły w niesprawdzone ręce.

Każdy ( bez wyjątku ) twierdzi, ze będzie super właścicielem - nawet ten, co wczoraj kota pod śmietnikiem zostawił."
Cytuje Neight
i koncze

anastazja13

Post » Wto cze 12, 2012 17:37 Re: poszukujemy kotka!pers!

czemu niby masz dlugo czekac na kota? ja sie uparlam i dostalam kota po 3tyg, poniewaz akurat dziewczyny szukaly jeszcze domow. przyjechal Karol maupa z drugiego konca Polski, wyleczylismy zacharczenie do konca.a rozgladalismy sie z 2 m-ce za kotem. a druga Zaraza w 1czy2 tyg jakos tak po pojawieniu sie :cynku" zjawila sie u Nas. i rzadko komu odmawia sie tutaj kota, jak jest fajnym domkiem. a syjamy pojawily sie troszku wczesniej iz to sugerujesz, wiem, bo obserwowalam wątek
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Wto cze 12, 2012 18:05 Re: poszukujemy kotka!pers!

ale ja nie sledze kazdego watku kotow, nie widzialam tych syjamow. Czemu sugeruje ze dlugo czekac na kotka? bo dzieki radom znajomych zarejestrowalam sie tutaj a oto ci znajomi wlasnie tak czekali na kota. Mial przyjechac, wszystko bylo ok az tu nagle-znalazl sie domek "blizej" i koniec...

anastazja13

Post » Wto cze 12, 2012 18:38 Re: poszukujemy kotka!pers!

Dziewczyno - nikt ci Alkaidy nie obiecał ......... i jakos nie przypominam sobie miejsca, w którym by jakakolwiek obietnica padła. Moglas sobie brac dowolne koty

Dlaczego bym pędziła? - bo po tym co tu wypisujesz - jasno i czytelnie wiadać, że o odpowiedzialności pojęcia nie masz.

Dlatego min. się czeka na kota......żeby oddający mógł zobaczyć z kim ma do czynienia. Według mnie się totalnie nie popisałaś.

Ten kto te koty rozmnożył to rozmnażacz/pseuduch - nie istotne czy wziął za to kasę czy nie. Oddał kociaki zbyt małe, pozbył się problemu. A ty się do tego przyczyniłaś. Jesli nie rozumiesz.......coz znaczy nierozumnaś:-)

Dla mnie EOT.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto cze 12, 2012 18:44 Re: poszukujemy kotka!pers!

Ha.Ha.Ha.

A ja wiedziałam,że tak będzie!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto cze 12, 2012 18:51 Re: poszukujemy kotka!pers!

kotkins pisze:Ha.Ha.Ha.

A ja wiedziałam,że tak będzie!

Dlatego mówiłam "poczekamy zobaczymy......co z nich wyjdzie" I wyszło......szydło z worka. Są najlepszym domkiem na świecie. Kociątka mają cudownie. Zrobili dobrze......

Generalnie ci co wywalają pod śmietnik tez sa super.........jak zawsze, jak zawsze. Tyle, ze ja już za stara wyga na takie klimaty. I moje "a nie mowiłam" wcale, a wcale mnie nie cieszy.......

Dobrze, żeście kotów z forum nie wzięli...........BARDZO dobrze. Dalej mają szansę na odpowiedzialny dom......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto cze 12, 2012 20:19 Re: poszukujemy kotka!pers!

powem krótko, śmieszą mnie te"cioteczki z forum"(posluguje sie mowa jednej z was). Nieodpowiedzialnie-bo wzielam inne kotki. No straszne. Nie bede czekala w nieskonczonosc az ktoras cioteczka laskawie MOZE mi kota da(a w to watpie i watpilam).
I czy gdziekolwiek napisalam, ze mi Neigh cos obiecala? nie. Cos czytacie miedzy wierszami. I jesli mam byc szczera-znam mnostwo domow ktore sa dobrymi domami ale nawet nie staraja sie adoptowac ktoregos kota z miau bo... cioteczki uznaja je za zle domy. I ztego co widze, to wymieniacie sie tylko kotami, z jednego konca Polski na drugi. A nie oceni sie domu jak sie nie spotka z ludzmi, a Neigh to caly czas robi. Na przyszlosc radze-spotkac sie z kims i dopiero oceniac. Bo, wolalabym wziac kotka i zrobic sterylke/kastracje na wlasny koszt a NAWET! wam wyslac paragon/rachunek niz czekac az wy to zrobicie. Coz, wielka szkoda ze nie przekonalam sie do tego forum. Jeszcze wieksza szkoda ze potepiacie ludzi nie zamieniiajac z nim ani slowa.
A no i zapomnialam-przyczyniłam się do rozmnażania kotów. Lepiej by było aby dziewczyna wyrzuciła te koty na śmietnik,bądź do wora i rzeki. Macie racje :ok: tym wlasnie jeszcze bardziej sie upewnilam ze bardzo dobrze zrobilam.

anastazja13

Post » Wto cze 12, 2012 20:34 Re: poszukujemy kotka!pers!

anastazja13 pisze:powem krótko, śmieszą mnie te"cioteczki z forum"(posluguje sie mowa jednej z was). Nieodpowiedzialnie-bo wzielam inne kotki. No straszne. Nie bede czekala w nieskonczonosc az ktoras cioteczka laskawie MOZE mi kota da(a w to watpie i watpilam).

Wątpiłaś w to, że dostaniesz kota z forum? Dlaczego?
Dopiero co pisałaś, że pośpiech jest dobry przy łapaniu pcheł, dziwne i przykre, że tak szybko zmieniłaś zdanie.

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Wto cze 12, 2012 20:46 Re: poszukujemy kotka!pers!

Anastazja, to nie do końca tak. Wiem, ze teraz czujesz się zaatakowana i bronisz się na ślepo.
Wiesz, mnie co innego zaskoczyło.
Chciałaś persa, ok. Osobiście nie jestem fanką plaskatych, ale to moja fanaberia.
Natomiast. Kluczowe dla mnie jest co innego. Chciałaś persa (jednego, ale to wtórne). Pers, charakterologicznie, lokuje się na dokładnie odwrotnym końcu osi niż syjam. Wizualnie zresztą też, ale wygląd tak naprawdę nie jest aż tak istotny.
Chcąc persa, chcialaś kota o tak skrajnie różnym temperamencie od przeciętnych kotów, ze można było się spodziewać, że koty pyskate, latające pod sufitem, bardzo głosne i temperamentne, zaborcze, wrzaskliwe, wscibskie, nadaktywne- są zupelnie różne od Twojego wymarzonego domownika (w założeniu- persa). A takie właśnie są syjamy.

To jaki w zasadzie miał być Twoj wymarzony towarzysz? Bo w przypadku tych dwu ras niewiele da się znaleźć wspolnych cech. W ogóle się nad tym zastanowiłaś? Rasa, to nie jest tylko wygląd, nawet nie przede wszystkim. Poczytałaś o potrzebach, temperamentach i charakterach tych ras?

Po to m.in. są kocie rasy, żeby każdy mógł znaleźć zwierzaka odpowiadającego mu temperamentem, charakterem.
Wizualnie to też skrajnie różna estetyka.
Są miłośnicy kudlastych plaskaczy i są miłośnicy wielkouchych, chudych, półłysych kotków-ufoludków. Deklarowałaś się jako zwolenniczka jednego typu, zdecydowalaś sie na skrajnie odmienny.

Z całego tego wątku wynika, ze chciałaś rasowego kotka za free i tylko o to chodziło. Bez refleksji nt. tego, jaki ma być ten kot, jak ma się odnaleźć, czego szukasz i co oferujesz przyjacielowi na naście lat. Akurat i persy i syjamy mają bardzo wyrazisty i bardzo odmienny typ osobowości.
Brak odpowiedzialności, który Ci się tu zarzuca, wynika m.in. z tego względu (poza wspieraniem rozmnażactwa).
Wygląda to tak, że kot (lub dwa) mial być, byle rasowy i milusi, ew, malusi. A nie tędy droga.
Bo nie adoptujesz wyglądu, ale osobę, osobowość. A Twoje posunięcie dokładnie pokazało, że nieważne jaki był, byle był (rasowy, rasopodobny) i to szybko. Stąd tak silne emocje.

Tak osobiście to powiem Ci, że jeśli nastawiałas się na persa, a wzięłaś do domu 2 syjamy, to będziesz bardzo, bardzo zdziwiona/zaskoczona. Mam nadzieję, ze mimo tego zaskoczenia uda wam się jakoś zgrać. Bo sama od bardzo wielu lat mam koty, żyją u mnie po kilkanaście lat, przedstawiciele różnych ras, ale osobiscie bardzo, bardzo mocno zastanowilabym się nad przygarnięciem dwóch pseudo syjamskich kociąt.
Brak mi w tym rozpaczliwie jakieś głębszej reflaksji. Jest tylko "chcę"...

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Wto cze 12, 2012 20:47 Re: poszukujemy kotka!pers!

czemu watpilam, bo nawet nikt nie rozmawial ze mna o zadnym kocie, nikt nie proponowal wizyty...

anastazja13

Post » Wto cze 12, 2012 20:52 Re: poszukujemy kotka!pers!

anastazja13 pisze:wiem, ze na tablicy jest mnostwo za zwrot kosztow utrzymania ale mowie ze dostalismy je zupelnie za darmo. Byly do wziecia od reki, i pisalam ze sie zastanawiamy ale zaraz slyszalam ze powinny isc do DT. (...)

Pisałaś do mnie na pw i w zasadzie wiesz o tym dobrze, ze mogłaś je dostać od razu, na pewno pani ze schroniska nic nie powiedziała Ci o tymczasowaniu.

Co do tego, ze koty rozmnożone w pseudohodowli mają u Ciebie dobrze, to na pewno, w to akurat wierzę- u większości z nas miałyby, więc kupujmy sobie na tablicy wszyscy koty rozmnażane dla zysku.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Wto cze 12, 2012 20:55 Re: poszukujemy kotka!pers!

----
Ostatnio edytowano Śro cze 13, 2012 16:41 przez kordonia, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Wto cze 12, 2012 20:56 Re: poszukujemy kotka!pers!

anastazja13 pisze:(...) no i zapomnialam-przyczyniłam się do rozmnażania kotów. Lepiej by było aby dziewczyna wyrzuciła te koty na śmietnik,bądź do wora i rzeki. Macie racje :ok: tym wlasnie jeszcze bardziej sie upewnilam ze bardzo dobrze zrobilam.

Nie. Lepiej byłoby, zeby wykastrowała swoje koty PRZED rozmnożeniem.
A mi.in. dzięki Tobie łatwo pozbyla sie problemu i prawdopodobnie rozmnoży je kolejne dziesiątki razy. I wczesniej czy poźniej któres z tych kociąt trafia na śmietnik i do rzeki. Tyle :(

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

[poprzednia][następna]