Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 12, 2012 18:43 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

wiiwii pisze:Tak mi przykro Iwo :cry:
Choroba musiała ją za bardzo osłabić...

Tak, maleńka była bardzo chora, kk zaatakował krtań, oczka, nie mogła łykać, była bardzo słabiutka, może jeszcze była zarobaczona i nie wiadomo co jeszcze. Nie wiadomo ile nie jadła, jak z jej wątrobą. Ale chociaż umarła otoczona miłością, w rękach osoby która ją mocno przytuliła do serca. Ewa bardzo opłakuje malutką, bardzo ją pokochała.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Wto cze 12, 2012 18:57 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

iwoo1 pisze:
wiiwii pisze:Tak mi przykro Iwo :cry:
Choroba musiała ją za bardzo osłabić...

Tak, maleńka była bardzo chora, kk zaatakował krtań, oczka, nie mogła łykać, była bardzo słabiutka, może jeszcze była zarobaczona i nie wiadomo co jeszcze. Nie wiadomo ile nie jadła, jak z jej wątrobą. Ale chociaż umarła otoczona miłością, w rękach osoby która ją mocno przytuliła do serca. Ewa bardzo opłakuje malutką, bardzo ją pokochała.

Bardzo mi przykro :(((
Aż się poryczałam jak przeczytałam te słowa "Ale chociaż umarła otoczona miłością, w rękach osoby która ją mocno przytuliła do serca." Ale to właśnie prawda :cry:

lukazon

Od: Czw mar 01, 2012 11:00

Post » Wto cze 12, 2012 20:22 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

iwoo1 pisze:
iwoo1 pisze:Zobaczcie jakie nieszczęście przyniosła z piwnicy moja przyjaciółka Ewa, ta co jeździ z Pimpusiem do dr. Pałys. Poszła karmić w nocy koty do piwnicy i usłyszała za zamkniętymi drzwiami piwnicy cieniutki głosik. Leżała na ziemi i wołała do małego, świeciła latarką i malutka pomału podeszła do drzwi. Ewa ledwo mogła wsunąć rękę w szparę pod drzwiami, ale złapała malutką za łapkę i pomału wyciągnęła przez tą szparę.
Nie wiadomo czy było więcej kociąt, było już cichutko a drzwi do piwnicy zamknięte i jeszcze noc. Malutka jest bardzo chora, odwodniona, wygłodniała, nie może jeść, oczki w tragicznym stanie, nie wiadomo czy widzi. Maleńka walczy o życie. Oby jej się udało.

Obrazek

Obrazek

Maleńka odeszła dzisiejszej nocy [*][*][*]

"Zawsze kiedyś przychodzi ten dzień, w którym Twój przyjaciel spogląda Ci w oczy po raz ostatni i nawet Twoja miłość, chociażby była najsilniejsza nie jest w stanie tego zmienić".

Obrazek

iwoo bardzo współczuję :( Cytat który zamieściłaś powalił mnie.
Niestety powróciły wspomnienia,te gorzkie wspomnienia .W sierpniu 2010 roku odszedł mój ukochany kocur na niewydolność nerek.Sztab ludzi który był zaangażowany w ratowanie jego życia pomimo wszelkich starań i serca, nie dał rady utrzymać go przy życiu .Niestety życie pisze często swój scenariusz :(

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto cze 12, 2012 20:28 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

wiiwii jeżeli chodzi o nasza galerię z pupilami to jestem zaaaa :!: ,ale mam problem.Ja robię masę zdjęć(psów,kotów i ich podopiecznych) ,ale jako ja ich nie posiadam :roll:

mar_tika

Post » Wto cze 12, 2012 20:37 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:wiiwii jeżeli chodzi o nasza galerię z pupilami to jestem zaaaa :!: ,ale mam problem.Ja robię masę zdjęć(psów,kotów i ich podopiecznych) ,ale jako ja ich nie posiadam :roll:

Noo, szewc bez butów chodzi... Trzeba to zmienić, cyknąć się :)
Mam takie pytanie: gdzie konkretnie trzeba zanieść ten nieszczęsny piecyk? Bo jak niedaleko to może namówię chłopaka Szoszany.
I jeszcze takie: czy dasz radę niedługo zrobić Don Juanowi i Igorkowi zdjęcia? Pochwalilibyśmy się nowymi kawalerami... Ciekawa jestem jak Rex po kąpieli... I jak po goleniu będzie...

JESZCZE JEDNO:
Kociaki. Te też szukają domów. Są spod Pyrzowic, jeden - ten czarny - ma już dom.
Obrazek

Link na FB:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=379983318732496&set=a.379983312065830.90659.100001624944090&type=1&theater
Ostatnio edytowano Wto cze 12, 2012 20:53 przez wiiwii, łącznie edytowano 2 razy
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto cze 12, 2012 20:41 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

ja sie juz gubie moglby ktos te koty jakos odznaczyc czy jest glutek na kociarni?

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Wto cze 12, 2012 20:48 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Glutek to ten czarno-czekoladowy, ma bardzo jasne oczy. Powinien siedzieć w boksie 6, a na noc wypuszczany sam. Ale fakt, dużo teraz czarnych. Ja nie rozpoznaję pozostałej trójki, bo różnią się tylko ilością lub brakiem włosków białych na klacie... No i Bercik jest trochę większy od Shili i Grządki.
Ale Gutek ma zupełnie inny odcień sierści niż oni.

https://picasaweb.google.com/1064954879 ... ieLeczenia
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto cze 12, 2012 20:52 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Piecyk ma trafić na śmietnik:)

Rexa dziś wykąpałyśmy ok godz 20:30 został zwrócony na kociarnię.Jutro lub w czwartek jedzie na ciach.Rex będzie cudownym kotem(jak stres mu mija to barnkuje i prosi o głaski), ale jak na razie objszczał mi całą łazienkę :evil: :evil:

mar_tika

Post » Wto cze 12, 2012 20:55 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

wiiwii pisze:Glutek to ten czarno-czekoladowy, ma bardzo jasne oczy. Powinien siedzieć w boksie 6, a na noc wypuszczany sam. Ale fakt, dużo teraz czarnych. Ja nie rozpoznaję pozostałej trójki, bo różnią się tylko ilością lub brakiem włosków białych na klacie... No i Bercik jest trochę większy od Shili i Grządki.
Ale Gutek ma zupełnie inny odcień sierści niż oni.

https://picasaweb.google.com/1064954879 ... ieLeczenia

no ladnie a ja mu boks sprzatlam :oops:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Śro cze 13, 2012 8:31 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kilka migawek z kąpieli Rexa

Rex oczywiście bardzo zadowolony z faktu że został wykąpany :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mar_tika

Post » Śro cze 13, 2012 8:34 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

A to śpioch Still obecnie Tymon na długim weekendzie:)Nocami buszował po strychu, a dnie przesypiał w Darii łóżeczku
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mar_tika

Post » Śro cze 13, 2012 8:36 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Pięknie pachnący Rex, całkowicie odmieniony, jest naprawdę fajnym kociakiem. Ciekawa jestem jaka będzie jego nowa sierść. Jeszcze tylko parę rzeczy przy nim zostało do dociągnięcia i będzie cudownie piękny :wink:
MIKUŚ

Post » Śro cze 13, 2012 8:38 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:Obrazek

Tymonek jest wyjątkowy :1luvu: A Ty w ogóle pewna jesteś że ma na imię Tymon a nie Timon :mrgreen:

Marta czekamy na filmik Igorka :|
MIKUŚ

Post » Śro cze 13, 2012 8:54 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Chyba Timon bo to imię wzięte z bajki :oops: Wrzucam fotki do albumu Majki.Zaraz wrzucę filmik kiwaczka

mar_tika

[poprzednia][następna]