poszukujemy kotka!pers!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon cze 11, 2012 20:41 Re: poszukujemy kotka!pers!

anastazja13 pisze:8 tygodni-malenkie. Powinny być (chyba) jeszcze 4 tygodnie z matką, ale dziewczyna musiała oddać :?

Ojej,co było przyczyną tej decyzji? Jesli można zapytać?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon cze 11, 2012 20:43 Re: poszukujemy kotka!pers!

matka kociąt nie była w stanie wszystkich wykarmić :cry:

anastazja13

Od: Czw maja 31, 2012 17:58

Post » Pon cze 11, 2012 23:07 Re: poszukujemy kotka!pers!

Szybko Wam się zmieniaja upodobania. Marzylas o Persie, a 2ki pieknych potrzebujacych Persow nie wzielas bo 2 to za duzo, ale 2 male syjamskie widocznie zajmuja mniej miejsca niz 2 duze persy. Powodzenia. P.s. Ciekawe czy kotka-matka zostanie wysterylizowana, czy niedlugo znow wyda na swiat mlode. Adoptowalas je za free czy za mala oplata?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto cze 12, 2012 6:05 Re: poszukujemy kotka!pers!

Według mnie tragedia. I fakt, że takie małe są oddawane do adopcji i fakt, ze ktoś je bierze.Jesli kotka nie daje rady wykarmic, to się jej pomaga, a nie oddziela od matki. Branie takich kotów to wydawanie zgody na podobne zachowania.

Tyle tytułem komentarza.
Rezgnowac z AlKaidy nie musicie......nikt wam jej nie obiecał - i słusznie.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto cze 12, 2012 6:13 Re: poszukujemy kotka!pers!

Szukasz potrzebującego kota na forum, które takim kotom pomaga, a potem radośnie oznajmiasz, że wzięłaś parkę od pseuduha? 8O
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Wto cze 12, 2012 11:02 Re: poszukujemy kotka!pers!

anastazja13 pisze:8 tygodni-malenkie. Powinny być (chyba) jeszcze 4 tygodnie z matką, ale dziewczyna musiała oddać :?

anastazja13 pisze:matka kociąt nie była w stanie wszystkich wykarmić :cry:

No pewnie, bo 8 tygodniowe to już same jedzą i trzeba je dokarmiać. A zjeść potrafią sporo. Nie matka nie dała rady, tylko opiekun pożałował kasy :evil:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto cze 12, 2012 12:00 Re: poszukujemy kotka!pers!

Śledziłam ten wątek od początku i nie myślałam, że tak bardzo mnie zaskoczysz anastazja13 8O
W pierwszej chwili pomyślałam, że wzięłaś te viewtopic.php?f=13&t=141801

ObrazekObrazek
Goyka pisze:Szybko Wam się zmieniaja upodobania. Marzylas o Persie, a 2ki pieknych potrzebujacych Persow nie wzielas bo 2 to za duzo, ale 2 male syjamskie widocznie zajmuja mniej miejsca niz 2 duze persy. Powodzenia. P.s. Ciekawe czy kotka-matka zostanie wysterylizowana, czy niedlugo znow wyda na swiat mlode. Adoptowalas je za free czy za mala oplata?

Podpisuję się pod tym, co napisała Goyka

Zapytam jeszcze tylko, czy masz zamiar wysterylizować kotki, czy może to jest parka do założenia własnej "hodowli"?

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto cze 12, 2012 13:38 Re: poszukujemy kotka!pers!

oczywiscie ze mam zamiar wysterylizowac, podobnie jak nasza kotke. Nie pozwole rozmnazac sie rodzenstwu. Dostalam je za darmo. Możecie mnie potepiac, i owszem. 2 persy(rudy i czarny), myslelismy o nim ale zaraz pojawily sie glosy sie musza isc do domu tymczasowego, ale ja sie pytam:po co? Nie sadzicie ze utrudniacie troche adopcje? rozumiem wizyty przedadopcyjne-ok, rozumiem rozmowy-ok ale dziwi mnie to ze jak juz ktos sie pojawi, dobry dom ktory chce kota to musi na niego czekac i czekac(nie mowie o Alkaidzie). Czytalam to forum juz dlugo i wiem ze procedury adopcyjne trwaja w nieskonczonosc a znam przypadki gdzie osoba czekala dlugo a potem i tak nie dostala kota bo.. znalazl sie lepszy dom. I co wtedy? ma znowu sie zglaszac po kolejnego kota do adopcji? i znowu czekac miesiace az w koncu ktos nie da tego kota?
Mozecie mnie nie rozumiec, ale wedlug mnie osoby ktore maja koty na DT powinny bardziej sie starac i robic mniej problemow z oddawaniem kota.
A jesli chodzi o Alkaide-zglosilismy sie do niej, bysmy czekali do lipca z marzeniem ze bedzie nasza a w medzy czasie znajdzie sie domek "lepszy" i co wtedy" mam isc do kolejnego watku, i znowu sie starac?

anastazja13

Post » Wto cze 12, 2012 13:51 Re: poszukujemy kotka!pers!

Powodzenia wobec tego! Syjamy to koty z charakterem. I gadatliwe.

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Wto cze 12, 2012 13:56 Re: poszukujemy kotka!pers!

a dziekujemy, dziekujemy. Juz gadaja wiec wiemy ze gadatliwe;)

anastazja13

Post » Wto cze 12, 2012 15:40 Re: poszukujemy kotka!pers!

Nooo no krew mnie zalała na tyle ze dodam jeszcze jedno.
8 tygodniowe kocię to JE samo. Dziewczyna nie dała rady wykarmić? Znaczy co pieniędzy na jedzenie nie miała? TO po jaką cholerę mnożyła?

Oddzielenie tak małych kotów od matki to okrucieństwo. Wiesz jak się u kotów objawia choroba sieroca? Czym sa niedostatki w socjalizacji?
Oczywiście, że potępiam.......a jak inaczej?!

Dzizas...........zawsze mówię - dać szansę się zaprezentowac...........ot i się zaprezentowałaś.......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto cze 12, 2012 16:11 Re: poszukujemy kotka!pers!

Ale przeciez na te persy nie musialas wcale czekac- byly do wziecia od reki, wiec o czym Ty w ogole piszesz?

P.S. Tak, na tablicy jest mnostwo "rasowych" kotkow zupelnie ZA DARMO (jedynie za zwrot utrzymania :-P).
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Wto cze 12, 2012 16:22 Re: poszukujemy kotka!pers!

wiem, ze na tablicy jest mnostwo za zwrot kosztow utrzymania ale mowie ze dostalismy je zupelnie za darmo. Byly do wziecia od reki, i pisalam ze sie zastanawiamy ale zaraz slyszalam ze powinny isc do DT. Dziewczyna napisala ze matka kociąt nie daje rady ich wykarmic. Nie wiem czy zrobilam az tak nie slusznie. Uwazam ze koty maja u Nas dobrze, i lepiej niz u tamtej dziewczyny. Mozliwe, ze pozbyla sie problemu. Wiem ze ma na pewno kota i kotke, ktore zapewne kupila do rozmnazania.
Tak czy inaczej jak dla mnie wasze procedury sa zbyt...wydluzone. Rozumiem-poznawanie itd, ale u Was tutaj trwa to zbyt długo, az w koncu i tak nie dostaniemy kota. Wedlug mnie powinniscie bardziej kierowac sie losem kota, i oddawac je JAK NAJSZYBCIEJ osobom ktore spelniaja warunki domow stalych
Wracajac do tego ze koty sa samotnione-owszem,. Widze to-jak sie przytulaja, poswiecam im kazda wolna chwile.
I jeszcze jedno. Zalozmy ze nie wzielibysmy syjamow, czekalibysmy na alkaide do lipca, a wtedy Neigh napisalaby ze trafil sie ktos lepszy lub ktos blizej. I co? piszemy do nastepnego kotka(pomijajac fakt ze kot musi miec to "cos") znowu to samo i tym sposobem czekalibysmy na upragnionego kotka...rok, dwa? I to nie jest tylko moje zdanie, bo jak tylko pojawilam sie na miau.pl to dostalam prywatna wiadomosc od dziewczyny ze uwaza tak jak ja...

anastazja13

Post » Wto cze 12, 2012 16:38 Re: poszukujemy kotka!pers!

Powiedzmy, ze Neigh by wydała wam kota "jak najszybciej" ............

To wiedzac co czego się dowiedziała, wiesz co by właśnie robiła??? Pędziła biegiem by kota odebrać. Dlatego procedury są długie, by nie popełnić błędu.

Nikt przy zdrowych zmysłach nie odda "jak najszybciej" - bo my się nie pozbywamy problemu. My szukamy kotom jak najlepszych domów. Własnie zawaliłaś test z odpowiedzialnej adopcji.

Obrazek

Neigh

Post » Wto cze 12, 2012 16:57 Re: poszukujemy kotka!pers!

BO wzielam kota innego niz alkaida?

my uwazamy ze dobrze zrobilismy, i jestesmy odpowiedzialni. Smieszy mnie tekst "pedzilabym odebrac kota" czemu? bo nie znajduje zadnych odpowiedzi

anastazja13

[poprzednia][następna]