Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
casica pisze:felin pisze:Swoją drogą, ciekawe czy ten kto zglosil pytanie wistry do moderatora, daje swojemu kotu wylącznie plastikowe czy drewniane zabawki?Moje kocury mają zabawki z futrem króliczym i nie odczuwam z tego powodu dyskomfortu. Mam też kilka par skórzanych butów i podobnie żadnego dyskomfortu z tego powodu, choć wiem, że jakieś zwierzę musialo przy okazji dostać w leb.
Nie popadajmy w przesadę: nawet, jeśli ja nie kupię kotom tej myszki z króliczego futra, to ktoś inny kupi, a królik i tak straci życie i np. wyląduje w puszce z kocią karmą.
1. Moja niezaspokojona ciekawość aż kipi - kto zniknął wątek? Ciekawie i pozytecznie byłoby to wiedzieć![]()
2. Strasznie sobie grabisz i dajesz powód do interwencji moderatorskiej, albowiem:
a. plastik jest grzechem głównym, jak to tak? Mało ekologiczny chyba, obłąkani ekolodzy mogą więc słusznie na Ciebie naskarzyć - proszę pani, a ona to zachęca do uzywania plastiku, który rozkłada się pierdylion lat i psuje nam otoczenie.
b. drewniane zabawki?![]()
no wolne żarty, a gdzie poszanowanie dla natury? I tu obłąkani miłosnicy drzew nie tylko przydrożnych, mogą na Ciebie naskarzyć - prosze pani, a ona to zachęca do wycinki drzew.
3. Słusznie skazana na pożarcie zamierzasz chadzać w skórzanych butach? A czy zwierzę przed smiercią było szczęśliwe przynajmniej? Mam nadzieję, że to sprawdziłas![]()
4. Królik może też wylądować w moim garnku, nie tylko w puszce z kocią karmą. Czy króliki są jadalne wg kanonu miau.pl?
Moje kotki nadal bawią się myszkami owinietymi naturalnym futerkiem, futerko z myszek sprawnie i z zacięciem obdzierają sobie, jak to kotki. Bawią się też wędką z piórkami. I własnie - czy piórka "wiadomo w jaki sposób uzyskane" też potępia tworzący się paranoiczny tutejszy kanon wypaczonej poprawności?
Erin pisze:Bez przesady - trawą kotów karmić nie będziesz.
A futerko i jego wykorzystanie, to chyba jednak trochę inna bajka.
Co nie zmienia faktu, iż wistra powinna zostać powiadomiona o powodzie zniknięcia wątku.
felin pisze:casica pisze:felin pisze:Swoją drogą, ciekawe czy ten kto zglosil pytanie wistry do moderatora, daje swojemu kotu wylącznie plastikowe czy drewniane zabawki?Moje kocury mają zabawki z futrem króliczym i nie odczuwam z tego powodu dyskomfortu. Mam też kilka par skórzanych butów i podobnie żadnego dyskomfortu z tego powodu, choć wiem, że jakieś zwierzę musialo przy okazji dostać w leb.
Nie popadajmy w przesadę: nawet, jeśli ja nie kupię kotom tej myszki z króliczego futra, to ktoś inny kupi, a królik i tak straci życie i np. wyląduje w puszce z kocią karmą.
1. Moja niezaspokojona ciekawość aż kipi - kto zniknął wątek? Ciekawie i pozytecznie byłoby to wiedzieć![]()
2. Strasznie sobie grabisz i dajesz powód do interwencji moderatorskiej, albowiem:
a. plastik jest grzechem głównym, jak to tak? Mało ekologiczny chyba, obłąkani ekolodzy mogą więc słusznie na Ciebie naskarzyć - proszę pani, a ona to zachęca do uzywania plastiku, który rozkłada się pierdylion lat i psuje nam otoczenie.
b. drewniane zabawki?![]()
no wolne żarty, a gdzie poszanowanie dla natury? I tu obłąkani miłosnicy drzew nie tylko przydrożnych, mogą na Ciebie naskarzyć - prosze pani, a ona to zachęca do wycinki drzew.
3. Słusznie skazana na pożarcie zamierzasz chadzać w skórzanych butach? A czy zwierzę przed smiercią było szczęśliwe przynajmniej? Mam nadzieję, że to sprawdziłas![]()
4. Królik może też wylądować w moim garnku, nie tylko w puszce z kocią karmą. Czy króliki są jadalne wg kanonu miau.pl?
Moje kotki nadal bawią się myszkami owinietymi naturalnym futerkiem, futerko z myszek sprawnie i z zacięciem obdzierają sobie, jak to kotki. Bawią się też wędką z piórkami. I własnie - czy piórka "wiadomo w jaki sposób uzyskane" też potępia tworzący się paranoiczny tutejszy kanon wypaczonej poprawności?
Że się odniosę tylko do tego (a potem wyjdę z kotem na spacer, bo śpiewa pod drzwiami): przestańmy w takim razie produkować plastikowe strzykawkiZaraz nie tylko polowa miau, a polowa świata co najmniej podniesie larum, choć to takie nieekologiczne
Erin pisze:felin pisze:Erin pisze:felin pisze:Nie popadajmy w przesadę: nawet, jeśli ja nie kupię kotom tej myszki z króliczego futra, to ktoś inny kupi, a królik i tak straci życie i np. wyląduje w puszce z kocią karmą.
Owszem - ale nie musisz tego popierać
Równie dobrze można powiedzieć, że popieram przemyslową hodowlę i ubój zwierząt, bo karmię koty mięsem
Bez przesady - trawą kotów karmić nie będziesz.
A futerko i jego wykorzystanie, to chyba jednak trochę inna bajka.
Co nie zmienia faktu, iż wistra powinna zostać powiadomiona o powodzie zniknięcia wątku.
felin pisze:No sorry, jak już ten królik dostal w leb, to przynajmniej wykorzystajmy z niego jak najwięcej. Inaczej to czyste marnotrwawstwo - ideologicznie nieekologiczne.
Erin pisze:A skąd ta pewność, że wątek ktoś zgłosił?
Uważasz, że Beliowen nie umie korzystać z przeglądarki i czytać wątków bez wykrzyknika?
dalia pisze:z wypowiedzi Beliowen
nie zniknęła go Beliowen
Erin pisze:felin pisze:No sorry, jak już ten królik dostal w leb, to przynajmniej wykorzystajmy z niego jak najwięcej. Inaczej to czyste marnotrwawstwo - ideologicznie nieekologiczne.
A nie uważasz, że spadek popytu na takie zabawki mógłby ograniczyć dawanie królikom w łeb, jak to nazwałaś?
Erin pisze:felin pisze:No sorry, jak już ten królik dostal w leb, to przynajmniej wykorzystajmy z niego jak najwięcej. Inaczej to czyste marnotrwawstwo - ideologicznie nieekologiczne.
A nie uważasz, że spadek popytu na takie zabawki mógłby ograniczyć dawanie królikom w łeb, jak to nazwałaś?
Erin pisze:A niektóre osoby niech sobie darują pisanie do mnie - czy na wątkach, czy na PW, czy też przez posłańców - daremny trud
Erin pisze:dalia pisze:z wypowiedzi Beliowen
nie zniknęła go Beliowen
I to jest dowód, że ktoś wątek zgłosił?
A podobno to ja sobie żarty robię![]()
No dobra, kilka dni temu założyłam wątek, w którym chciałam odstąpić cykloferon.
Wątek został zamknięty przez Olat. Niech więc ta m... społeczna, która go zgłosiła, ma odwagę się przyznać.
Bo przecież Olat sama by wątku nie znalazła, na bank
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość