Bezdomne koty z portu.. proszą o pomoc

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 09, 2012 20:09 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Jakie są wieści o Wampirze? ( I nie tylko. ) :wink:

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

Post » Nie cze 10, 2012 14:05 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Jak jutro dam radę, to podjadę w Wampirkiem do weta, bo na miejscu nadal jeszcze nie otworzyli tej lecznicy (na co bardzo liczyłam), więc chyba nie ma już na co czekać :(

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Nie cze 10, 2012 20:16 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

OK, to czekamy na wiadomości. Pisz w razie problemów zobaczymy jak możemy pomóc.
pzdr.

kasiar1234

Post » Pon cze 11, 2012 18:06 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Dziś, jak nigdy, nie było łatwo złapać Wampirka, bo w porcie nadal przebudowa trwa, ogromne ciężarówki, maszyny, hałas i koty wszystkie przerażone :roll:

Ogólnie koty lepiej wyglądają, ale Wampir niestety zasmarkany i kichający :( Dostał zastrzyk, za 2 dni znów mamy przyjechać.
W transporterze się zmieścił, dałby rade i drugi kot z nim razem jechać :)

Cudak1

Post » Pon cze 11, 2012 20:47 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Te prace w porcie maja potrwać jeszcze podobno cały przyszły rok - czy to prawda?? A jak wygląda sprawa budek? Gdzie teraz koty śpią i czy potrzeba / można postawić nową powiedzmy drewniana budkę.
Powiedzmy w lipcu o ile potrzeba. Jak z karma "stoimy"?

kasiar1234

Post » Śro cze 13, 2012 7:05 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Czy możesz nam wysłać konto wpłacimy dla Wampira na leczenie.

Z ta budką to chyba bedzie lepiej kupic gotowe z Kociej Strefy ,( o ile potrzeba) :http://kocia-strefa.pl/pl/domki-styropianowe-dla-kotow. :kotek:

pzdr.

kasiar1234

Post » Śro cze 13, 2012 12:52 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Szczerze - nie mam pojęcia, jak długo będą jeszcze trwały prace. Dużo już zrobiono i chyba dużo jeszcze do zrobienia, więc możliwe że i cały przyszły rok koty będą musiały znosić te hałasy. Ważne, że mogą tam zostać mimo przebudowy i modernizacji portu :ok:

O budkach pomyślimy, jak zrobi się chłodniej-jesienią (i będzie wiadomo, ile kotów przybyło). Na pewno trzeba będzie zmienić posłania na nowe.

Karmy myślę, że wystarczy do końca lipca i trzeba będzie zamawiać (nie wiem, jak stoimy z pieniędzmi zbieranymi na konto Fundacji, bo nie było ono aktualizowane dawno. Jak tylko zostanie zaktualizowane, uzupełnię rozliczenie na 1. stronie).

Wampirek pierwszą wizytę i zastrzyk miał gratis od weterynarza, ale za dzisiejszy zastrzyk już pewnie będę musiała zapłacić.
Dojazdy wychodzą drożej niż samo leczenie :( Proszę o trzymanie kciuków za dzisiejsze łapanie Wampirka żeby się gdzieś nie schował.
Przydałby się DT/DS dla niego, bo niestety jest chorowitym kotem. Tylko kto weźmie starego kota, jak teraz tyle kociaków szuka domu :(

Cudak1

Post » Śro cze 13, 2012 13:58 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Jeśli chodzi o posłanka i kocyki do budek, to możesz na mnie liczyć.Tylko trzeba pomyśleć jak dostarczyć do Ciebie.Nie wiem jak często zmieniasz , ja zmieniam kilka razy do roku.Albo chociaż trzepię porządnie i przekładam na czysta stronę.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro cze 13, 2012 21:25 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Dziękuję Iza :1luvu: Można już szukać transportu, czy dopiero kocyki będą za jakiś czas?
Nie były niestety zmieniane jeszcze od zimy, a przydałoby się na pewno...

Dzisiejsza wizyta Wampira:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dostał kolejne zastrzyki, w piątek znów trzeba jechać do weta z nim.
Spróbuję mu chyba jakieś ogłoszenia zrobić - może akurat ktoś się zlituje i podaruje mu dom na ostatnie lata życia?

Cudak1

Post » Śro cze 13, 2012 22:34 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Dzisiaj się nie udało wysłać ale jutro już nie powinno być problemu wiec może faktycznie zrobic Wampirowi taki przegląd. Co on teraz dostaje , chyba nie steryd? Może zaszczepić ,potem pomału odrobaczyć tak w kolejności, tak żeby lepiej w jego CV ogłoszeniowym wyglądało.

kasiar1234

Post » Czw cze 14, 2012 12:56 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Wysłaliśmy PW :kotek:

kasiar1234

Post » Czw cze 14, 2012 14:02 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

kasiar1234 pisze:Dzisiaj się nie udało wysłać ale jutro już nie powinno być problemu wiec może faktycznie zrobic Wampirowi taki przegląd. Co on teraz dostaje , chyba nie steryd? Może zaszczepić ,potem pomału odrobaczyć tak w kolejności, tak żeby lepiej w jego CV ogłoszeniowym wyglądało.

Wiem tylko, że to antybiotyk, ale nazwy jak zwykle nie zapamiętałam :oops:
Na pewno odrobaczyć i zaszczepić będzie go można dopiero jak wyzdrowieje. Przydałby się DT na ten czas leczenia chociaż, ale dla młodych i zdrowych kotów ciężko coś znaleźc, więc co dopiero dla niego... :(

Cudak1

Post » Czw cze 14, 2012 14:03 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Teraz jeszcze nie Justynko ale w lipcu.Tak gdzieś na początku.Dam Ci znać.Mąż będzie miał urlop 2 tygodnie i będzie mógł odebrać.Wtedy poproszę w Hurtowni o więcej kocyków.Jeśli juz to chce Ci tak naszykować ,żeby było na zmiane na teraz i już na okres zimowy.

generalnie jeśli koty mają zmiany skórne lub często sie przeziębiają ,to te posłania powinnaś zmieniać maksymalnie często.Nie wiem jak one u Ciebie śpią?U mnie każdy ma zaklepane swoje stałe miejsce raczej.

Teraz dla przykładu muszę wywalić posłanka Zivy.Była zainfekowana.Musiałam ją zabrać.Leczyć.Szczęście ze udało uratować.Ale posłania muszę zmienić, bo zainfekuje się od nowa.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw cze 14, 2012 20:22 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

Od godz. 15 wysyłamy wiadomości ( z przerwami) i nic nie możemy wysłać. Zamiast wysyłać, wiadomości idą do skrzynki "wiadomości do wysłania ".
NIECH KTOŚ NAS OŚWIECI : Jak wysłać wiadomość z Folderu" wiadomości do wysłania " ???
Bardzo prosimy!
PS Czy nie można zrobić " wyślij " z Folderu Wiadomości do wysłania" ???
Przepraszamy za" OFF TOPIC"

Ok kasa poszła na konto dla Wampira.
Pozdrawiamy :kotek:

kasiar1234

Post » Czw cze 14, 2012 22:44 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego POTRZEBNY DT!!

kasiar, z wiadomościami jest wszystko ok :wink: Gdy wysyłasz wiadomość przenosi się ona właśnie do 'folderu' do wysłania. Będzie tam ona siedziała dopóki odbiorca jej nie odbierze. Jak zostanie odebrana przeniesie się do wiadomości wysłanych.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

[poprzednia][następna]