POZNAŃ- PILNIE SZUKAMY DT/DS DLA 5 MALCÓW! BŁAGAMY O POMOC!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 04, 2012 11:47 POZNAŃ- PILNIE SZUKAMY DT/DS DLA 5 MALCÓW! BŁAGAMY O POMOC!

POZNAŃ

Na ogródkach działkowych na Dolnej Wildzie znajdują się koty. Stad kocich jest kilka. Jedne dokarmiane przez działkowiczów inne nie. Większość kotów jak to bywa jest nie wysterylizowana i mnoży się na potęgę.
Pierwsze stado na które trafiliśmy składało się z 2 kocurów i 6 kotek. Jedna z tych kotek jest już ciachnięta na talon. Dwie kotki czyli Duśkę i Zuśkę zabrała Ola, a dwie kotki Bunie i Zosię Itaka. Te kotki będą szukać domów stałych. Zostały one wysterylizowane i część z nich jest w trakcie leczenia.
Z tego stada na działkach zostały do zrobienia dwa kocury i jedna kotka. Niestety SZARA kotka zdążyła się okocić zanim ją złapałyśmy Z tego co nam działkowicze mówią przyprowadziła dwa kocięta. Na dzień dzisiejszy mają około 3 tygodnie.

W dniu 20 lipca zostało odkryte nowe stado. Składa się z pięciu kociaków i ich matek. Dla niech pilnie szukamy DT lub DS. Matki postaramy się wysterylizować i zostaną wypuszczone z powrotem na działki.

A tak o dziewczynach pisze OLA:
"Dusia i Zuzia mają tylko siebie.
Złapane interwencyjnie, chore i w stanie zagłodzenia po śmierci pani karmicielki.

Dusia jest kocią staruszką (ok. 12 lat) bez większości zębów. Nie przetrwa kolejnego roku bezdomności. Zuzia (ok. 4 lat) jest najprawdopodobniej jej córką.

Kotki są nierozłączne - tulą się, pielęgnują. Rozdzielone nawołują się i szukają. Pilnie potrezebują jednego bezpiecznego domu, gdzie już zawsze będą razem.

-Obie kotki są po leczeniu, wysterylizowane, odrobaczone i odpchlone.
-Mają założone książeczki zdrowia.
-Grzecznie pozwalają na wszystkie zabiegi lecznicze i pielęgnacyjne.
-Testy na FIV/Felv negatywne.
-Dusia jest kotem starszym i brakuje jej większości ząbków, nie ma jednak problemów z jedzeniem namoczonych chrupek.

W stosunku do innych kotów obojętne. Dusia jest stacjonarną starsza panią. Zuzka jest nieco nieśmiała i trzyma się mamy. Lubią głaskanie i drapanie po brzuszkach. Mruczą jak lodówka.

Szukają wspólnego domu bez małych dzieci. Potrzebują łagodnych, spokojnych właścicieli."

U Itaki są też dwie kotki:

Bunia ma chorą wątrobę i nerki. Będzie mieć robione badania.

Zosia jest zupełnie zdrową kotką. Została wysterylizowana, odrobaczona. Przed adopcją będzie zaszczepiona.

Potrzebna jest też pomoc w postaci karmy i żwirku.
Przydały by sie też osoby, które pomogą karmić na działkach.

http://www.facebook.com/events/261750003932183/
Ostatnio edytowano Śro lip 25, 2012 16:01 przez miki27, łącznie edytowano 5 razy

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Pon cze 04, 2012 21:05 Re: POZNAŃ CHORE NA KK KOTY POTRZEBUJA POMOCY NA CITO!

Jest 1 dt, który zaoferował pomoc na tydzień, aż kotki wróca do siebie po zabiegu. Szukam dt który mógły pomóc w przetrzymaniu kotka/kici w trakcie leczenia

miki27

Post » Pon cze 04, 2012 21:22 Re: POZNAŃ CHORE NA KK KOTY POTRZEBUJA POMOCY NA CITO!

Znajdź wątek kotów z Dworca Kolejowego, może wspólnie coś uda się Wam zrobić...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon cze 04, 2012 21:30 Re: POZNAŃ CHORE NA KK KOTY POTRZEBUJA POMOCY NA CITO!

Jesteśmy z miki w kontakcie, ale niestety nie mamy teraz możliwości przetrzymania kolejnych kotów :(

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Nie cze 10, 2012 16:30 Re: POZNAŃ CHORE NA KK KOTY POTRZEBUJA POMOCY NA CITO!

2 kicie sa u Oli G. Kotki przekochane, mruczące, pozwalają sobie wszystko przy sobie zrobić. Jutro wizyta u weta, kotki są na antybiotykach. Szukamy dla Nich kochajacego domku po wyleczeniu i sterylizacji!!! Na działkach została reszta kotów, które tez pilnie wymagają leczenia, ale ze względu na brak dt, koty muszą czekać..... PoMÓŻMY IM !!!

miki27

Post » Pon cze 11, 2012 19:06 Re: POZNAŃ CHORE NA KK KOTY POTRZEBUJA POMOCY NA CITO!

Jedna Kicia miała dzisiaj zabieg, ponieważ jak sie okazało miałaropomacicze, ma również usunięte wszystkie ząbki. Nie moze wrócić na ulice! PILNIE szuka kochającego domku! Druga kicia jest nadal na antybiotyku, jak odstawimy leki to umawiam Kicię na sterylkę. Kicia fiv/felv ujemny.

miki27

Post » Pon cze 18, 2012 10:17 Re: POZNAŃ CHORE NA KK KOTY POTRZEBUJA POMOCY NA CITO!

Kicie maja galerię na fb. Serdecznie zapraszam, bo ja niestety mam problem ze wstawianiem zdjęć. Może akurat ktos sie zakocha w miziasto-mruczących Królewnach z działek. Szukam dla nich odpowiedzialnego domku!

miki27

Post » Czw cze 21, 2012 7:57 Re: POZNAŃ CHORE NA KK KOTY POTRZEBUJA POMOCY NA CITO!

Domku, gdzie jesteś??? Kotki wypatruja swojego człowieka

miki27

Post » Śro cze 27, 2012 14:23 Re: POZNAŃ CHORE NA KK KOTY POTRZEBUJA POMOCY NA CITO!

Dziś byłyśmy na małym rozeznaniu.

Otóż sprawa ma się tak:
- 2 kotki w wysokiej ciąży na ostatnich nogach :!:
- koty są karmione mniej lub bardziej regularnie, są chude
- jeden ma lekki koci katar, ale nie jest najgorzej
- działkowicze są za i przeciw kotom. Pan u którego koty regularnie przebywają trochę protestuje na nie, ale twierdzi, że jak nie będą się rozmnażać to mogą być tam.
- jest jeden pan Karmiciel, który ma tam swoją ciachniętą kotkę, zadbana,
- w sumie kotów jest .... dziś przyszło 5 ale w sumie ok 8 wolnożyjących o których wiemy
- prawie wszystkie te koty są oswojone i można je brać w rękę, łaszą się do człowieka i domagają głaskania

Jak wyżej pisałam 2 są w bardzo wysokiej ciąży, na dniach się będą kocić. Ja nie mam gdzie ich przetrzymać, mogę je złapać, zawieźć na zabieg, załatwić klatkę, zająć się nimi ale nie mam gdzie ich ulokować.

Dlatego ogromna prośba o kącik dla kotek na ten czas po zabiegu !

Ja wiem, że wszyscy zakoceni są po uszy, bo sama jestem. Jeśli koty nie będą się mnożyć dalej a kocury znaczyć to są tam bezpieczne. Ale niektórzy ludzie mogą stracić cierpliwość jak będzie ich więcej.

Oto towarzystwo:
Obrazek

Kotna kotka na pierwszym planie:
Obrazek

Z całej tej czwórki, trzy to kotki a jeden to kocur.
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro cze 27, 2012 14:42 przez itaka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro cze 27, 2012 14:37 Re: POZNAŃ CHORE NA KK KOTY POTRZEBUJA POMOCY NA CITO!

Z codziennych obserwacji - kotów jest przynajmniej kilkadziesiąt. Kolejne grupy mieszkają w Dębinie. W tym roku były już maluchy. Kilka kotów miesięcznie ginie pod kołami samochodów na Drodze Dębińskiej lub Dolnej Wildzie.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Śro cze 27, 2012 14:42 Re: POZNAŃ CHORE NA KK KOTY POTRZEBUJA POMOCY NA CITO!

Część z nich dostaje tabletki. Ale ta czwórka jest "niczyja". Jak pisałam dwie są w wysokiej ciąży. Zdaję sobie sprawę, że jest ich więcej, ale od czegoś trzeba zacząć.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro cze 27, 2012 16:32 Re: POZNAŃ KOTKI W BARDZO WYSOKIEJ CIĄŻY! DT NA 7DNI PO ZABI

Mam nadzieję, że szybko znajdzie się DT :(

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Śro cze 27, 2012 16:37 Re: POZNAŃ KOTKI W BARDZO WYSOKIEJ CIĄŻY! DT NA 7DNI PO ZABI

Szukamy dt na 7-10dni po zabiegu. Kicie trzeba szybko zabrać i wysterylizować bo zaraz będzie sytuacja nie do opanowania!

miki27

Post » Śro cze 27, 2012 18:18 Re: POZNAŃ KOTKI W BARDZO WYSOKIEJ CIĄŻY! DT NA 7DNI PO ZABI

mam miejsce - komorke na wegiel, moge sie zaopiekowac kotka po sterylce ale nie wiem czy dam rade bo:
1/nigdy tego nie robilam,
2/komorka ma od sufitu wolna przestrzen wiec potrzebna by byla klatka, ktorej nie mam,
3/w dni od poniedzialku do piatku jestem w domu tylko rano, wieczorem i w nocy,
4/nie jestem w stanie finansowo podolac ewentualnym kosztom weterynaryjnym
5/boje sie troche :)

checi sa, miejsce byle jakie ale jest, finansow i doswiadczenia brak.....

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Śro cze 27, 2012 18:24 Re: POZNAŃ KOTKI W BARDZO WYSOKIEJ CIĄŻY! DT NA 7DNI PO ZABI

A gdzie te działki na których żyją koty? Przy Hetmańskiej czy jeszcze w innym miejscu?

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

[następna]