FFA Łódź 1353+284 - czarny stary [*] - s.105

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 11, 2012 8:20 Re: FFA Łódź 1353+166 - ankieta Krakvet - pomóżcie - baner s

issey32 pisze:
ewa_mrau pisze:kto wie jak się robi coś takiego?
http://allegro.pl/show_item.php?item=2399671369
może by dla nas też zrobić, co?
... mry!

Napisz do 'aburacze', on wszystko wie o Allegro cegiełkowym. Lub Mruczeńki1981. Pomogli mi zrobić takie Allegro dla Kotów z Wólki Zaleskiej. Potrzebny był tekst i dobre zdjęcia. Wiem, że takie Allegro mogą robić tylko fundacje, lub osoby fizyczne, ale pod patronatem fundacji. I dowiedz się, czy Allegro pobiera jakąś opłatę za sumę pieniędzy zgromadzonych po zakończeniu licytacji, choć wydaje mi się, że nie powinno. Na koty z Wólki można było wykorzystać całą zebraną sumę, bez odjętych opłat. I koniecznie rozpowszechnic link do Allegro, gdzie się da, ale to oczywista oczywistość :D

wszystko jest napisane w pomocy allegro - trzeba postarać się o status konta charytatywnego http://allegro.pl/help.php?tid=143&tids=43_143&zoom=N - do tego wystarczy być organizacją pożytku publicznego lub osobą, która wspiera taką organizację. Allegro nie pobiera opłat z tytułu wystawiania aukcji charytatywnych, zwraca tez prowizję, ale każdorazowo - co miesiąc trzeba się do nich z taką prośbą zgłaszać.
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon cze 11, 2012 9:35 Re: FFA Łódź 1353+168 - ankieta Krakvet - pomóżcie - baner s

Magija pisze:
jolabuk5 pisze:No tak, pani na Struga 2 powiedziała przez Domofon, że ma na podwórzu trzy koty, jedna to kotka, która zaraz urodzi, maja miejsce, mają sie gdzie schować więc "po co sterylizować", ona sobie nie życzy. Pozostała głucha na mojeargumenty, że kotów za chwilę będzie 30, a nie 3. Nie, ona kociaki rozda, ona jest włascicielką posesji i w ogóle to mamy sie lepiej zająć kotami na posesji obok, bo są chude i biedne. Polazłam na posesję obok i po dłuzszym szukaniu namierzyłam panią, która się tam zajmuje kotami. Pani stwierdziła, że zostały (po działaniach annskr) 2 kotki, jedna już w ciązy. Nakierowałam panią na talonowe sterylki pod Złotym Psem (bo blisko), zostawiłam telefon na wszelki wypadek. Spróbuję zamówić dla jej kotów coś na robaki, bo przy w miarę regularnym karmieniu nie powinny być takie chude.

w zeszłym tygodniu była na tym podwórku tez ruru ale nie było właścicieli wtedy i ludzie mówili tylko, ze koty im nie przeszkadzają- czyli właściciele są przeciwni sterylkom?

Tak, włascicielka jest przeciwna :evil: Na szczęscie na Struga 4 z karmicielką można się dogadać, a tam też 2 kotki do sterylki.
Ostatnio edytowano Pon cze 11, 2012 22:22 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon cze 11, 2012 9:39 Re: FFA Łódź 1353+168 - ankieta Krakvet - pomóżcie - baner s

jolabuk5 pisze:
Magija pisze:
jolabuk5 pisze:No tak, pani na Struga 2 powiedziała przez Domofon, że ma na podwórzu trzy koty, jedna to kotka, która zaraz urodzi, maja miejsce, mają sie gdzie schować więc "po co sterylizować", ona sobie nie życzy. Pozostała głucha na mojeargumenty, że kotów za chwilę będzie 30, a nie 3. Nie, ona kociaki rozda, ona jest włascicielką posesji i w ogóle to mamy sie lepiej zająć kotami na posesji obok, bo są chude i biedne. Polazłam na posesję obok i po dłuzszym szukaniu namierzyłam panią, która się tam zajmuje kotami. Pani stwierdziła, że zostały (po działaniach annskr) 2 kotki, jedna już w ciązy. Nakierowałam panią na talonowe sterylki pod Złotym Psem (bo blisko), zostawiłam telefon na wszelki wypadek. Spróbuję zamówić dla jej kotów coś na robaki, bo przy w miarę regularnym karmieniu nie powinny być takie chude.

w zeszłym tygodniu była na tym podwórku tez ruru ale nie było właścicieli wtedy i ludzie mówili tylko, ze koty im nie przeszkadzają- czyli właściciele są przeciwni sterylkom?

Tak, włascicielka jest przeciwna :evil: Nas szczęscie na Struga 4 w karmicielką można się dogadać, a tam też 2 kotki do sterylki.

kurcze poproszę Ingę o pomoc bo pisała, ze to chyba jej jakiś znajomy znajomego - może by sie udało przemówić do rozsądku
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon cze 11, 2012 9:47 Re: FFA Łódź 1353+168 - ankieta Krakvet - pomóżcie - baner s

Magija pisze:
jolabuk5 pisze:
Magija pisze:

Tak, włascicielka jest przeciwna :evil: Nas szczęscie na Struga 4 w karmicielką można się dogadać, a tam też 2 kotki do sterylki.

kurcze poproszę Ingę o pomoc bo pisała, ze to chyba jej jakiś znajomy znajomego - może by sie udało przemówić do rozsądku

jak zaparła się ona, nie on, to będzie bardzo ciężko :( młoda ta właścicielka? czy strasza? bo nie wiem, czy żona czy córka właściciela... no nic, może mimo wszystko spróbuję namówić Witka, żeby nam pomógł...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon cze 11, 2012 9:59 Re: FFA Łódź 1353+168 - ankieta Krakvet - pomóżcie - baner s

Banerek dla "Blondi" :wink:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hpzsg][IMG]http://i.imgur.com/pE6U7.gif[/IMG][/url]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hpzsg][img]http://i.imgur.com/7A6S6.png[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Pon cze 11, 2012 10:42 przez amyszka, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon cze 11, 2012 10:14 Re: FFA Łódź 1353+168 - ankieta Krakvet - pomóżcie - baner s

amyszko, amyszko!
dziękuję Ci w imieniu Blondyny
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon cze 11, 2012 11:39 Re: FFA Łódź 1353+168 - ankieta Krakvet - pomóżcie - baner s

to ja tutaj napiszę o tych kotach ze Struga2,
co zaobserwowałam:
Koty są, krówki, pingwiny 3-4 dorosłe
w tym jedna kotka w zaaaaawansowanej ciąży!!
1 malec taki ok. 3-5 miech
i jeden duży czarny tak jakby kocur- w najlepszej formie

koty mają miski, podobno pan ze sklepu z antykami b. o nie dba
i mają i jeść i pomieszczenia ciepłe też mają, wszyscy im życzliwi,
ale pani z którą rozmawiałam bardzo ucieszyła się gdyby można je wysterylizować,
najlepiej rozmawiać o tym wszystkim z panem od antyków, tylko nie było go dziś,
ale zanotowałam nr. tellefonu (podam na PW), w każdym razie kociaki mają gdzie po sterylce wracać,
ale na moje oko to mały powinien dom znaleźć, jakby o niego zadbać
no i wszystkie wymagają odrobaczania, jakiegoś zadbania, przeglądu bo wyglądają bidnie i choro
oto fotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon cze 11, 2012 13:00 Re: FFA Łódź 1353+168 - ankieta Krakvet - pomóżcie - baner s

Wiesiaczek1 znalazla coś maleńkie i zaropiałe....
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon cze 11, 2012 16:13 Re: FFA Łódź 1353+168 - ankieta Krakvet - pomóżcie - baner s

Blondyna robi kupę i sika, jak na dorosłego kota przystało
jego wygląd nie zmienił się bardzo od wczorajszego dnia
nadal nosi kołnierz, bo rozdrapuje sobie nosek
jutro będą powtórzone badania
mam nadzieję, że będą choć trochę lepsze...
jeśli będzie lepiej, trzeba będzie Go zabrać ze szpitala
... może ktoś chętny by się znalazł?
jako dt, na razie
w tym tygodniu będę też musiała zabrać Pięknego Wiesława (wycięty)
... jest więc w czym wybierać:
1. zdrowy, piękny i wycięty
2. chory, brzydki (na razie oczywiście) i nie wycięty (na razie oczywiście)

... mry!
ps. nie ukrywam, że z dwoma, przy obecnym stadzie, będzie mi ździebko ciężko...
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon cze 11, 2012 18:06 Re: FFA Łódź 1353+168 - ankieta Krakvet - pomóżcie - baner s

Dziś złapałyśmy 2 kocury i jedną młodą kotkę , wszystko zawiezione do lecznicy i z tego co wiem już wyciete . Na razie robimy przerwę (załatwiamy talony ) i będziemy walczyć dalej . Złapałyśmy też 2 maluszki (dziewczynki) , wiedziałam ,że gdzieś muszą być , przelazłam przez siatkę i dopadłam bydlątka , rozdzierając sobie malowniczo spodnie na "twarzy" i nogę :oops: . Wracałam opłotkami :oops: :oops: . Dorosłe koty wrócą na swoje miejsce w środę lub w czwartek , maluchy po przegladzie, odpchleniu , odrobaczeniu trafiły do domu pani z którą łapiemy koty . Najprawdopodobniej tam zostaną jako towarzystwo dla 3- letniej kotki i 6 letniej suki ON-ki :).

elektrospiros

Od: Czw lut 02, 2012 9:42

Post » Pon cze 11, 2012 19:22 Re: FFA Łódź 1353+168 - ankieta Krakvet - pomóżcie - baner s

annskr pisze:Wiesiaczek1 znalazla coś maleńkie i zaropiałe....

znalazłam maleńkie, zaropiałe, tak szybko nigdy nie biegłam jak dziś do weta, nawet w czasach podstawówki, no i ma koci katar, oczy okropne, może nie widziec, będę robiła zastrzyki /o rany !!!!!!/ , kropiła kropelki, kocina ma apetyt, mizia sie i mruczy, będzie żyć, i jest to dziewczynka Zuzia
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Pon cze 11, 2012 21:24 Re: FFA Łódź 1353+168 - ankieta Krakvet - pomóżcie - baner s

wiesiaczek1 pisze:
znalazłam maleńkie, zaropiałe, tak szybko nigdy nie biegłam jak dziś do weta, nawet w czasach podstawówki, no i ma koci katar, oczy okropne, może nie widziec, będę robiła zastrzyki /o rany !!!!!!/ , kropiła kropelki, kocina ma apetyt, mizia się i mruczy, będzie żyć, i jest to dziewczynka Zuzia
są jeszcze trzy. W strasznym stanie. Wszystkie z działek przy Montwiłła Mireckiego. Aga napisze więcej, ja już padam. Są w lecznicy, mają czas do czwartku.... dt dla nich nie mamy i raczej nie mamy szans nic zwolnić - wszystkie kąty zapycha ponad 30 kociąt. i ponad drugie tyle dorosłych. Doszliśmy do ściany. Dziś odmówiłam nawet dłuższej rozmowy na temat 8-miu kociąt wyrzuconych w krzaki z piwnicy przy Aleksandrowskiej - bo i tak nic nie wymyślę..

Dobra wiadomość - staruszek Kacperek ze Wschodniej pojechał do domu w stolicy. Miejmy nadzieję, że się tam szybko zaaklimatyzuje. Wielkie dzięki Dobrej Pani :1luvu:

Obrazek[/quote]
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon cze 11, 2012 22:09 Re: FFA Łódź 1353+168 - ankieta Krakvet - pomóżcie - baner s

annskr pisze:
wiesiaczek1 pisze:
znalazłam maleńkie, zaropiałe, tak szybko nigdy nie biegłam jak dziś do weta, nawet w czasach podstawówki, no i ma koci katar, oczy okropne, może nie widziec, będę robiła zastrzyki /o rany !!!!!!/ , kropiła kropelki, kocina ma apetyt, mizia się i mruczy, będzie żyć, i jest to dziewczynka Zuzia
są jeszcze trzy. W strasznym stanie. Wszystkie z działek przy Montwiłła Mireckiego. Aga napisze więcej, ja już padam. Są w lecznicy, mają czas do czwartku.... dt dla nich nie mamy i raczej nie mamy szans nic zwolnić - wszystkie kąty zapycha ponad 30 kociąt. i ponad drugie tyle dorosłych. Doszliśmy do ściany. Dziś odmówiłam nawet dłuższej rozmowy na temat 8-miu kociąt wyrzuconych w krzaki z piwnicy przy Aleksandrowskiej - bo i tak nic nie wymyślę..

jest gorzej niż kiedykolwiek, kociaki nas zalały, i wiemy, że to jeszcze nie koniec
w lecznicy są trzy z paskudnym herpesem, jedna panna czarna straci oko pewnie
dwaj panowie -pingwiny czas pokaże,
ale to pikuś w porównaniu z tym, że naprawdę nie ma co z nimi zrobić, bo nie mamy żadnego DT dla nich
kończą się nam pomysły, kończy się kasa
szukamy wsparcia bardziej niż kiedykolwiek
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Pon cze 11, 2012 22:36 Re: FFA Łódź 1353+168 - ankieta Krakvet - pomóżcie - baner s

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Post » Pon cze 11, 2012 22:41 Re: FFA Łódź 1353+168 - ankieta Krakvet - pomóżcie - baner s

poza tym w lecznicy są nasze dwa koty dorosłe
kotka bez łapy ze startu i kocurek znaleziony/porzucony
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

aga-lodge

[poprzednia][następna]